Metalové okénko leden

Metalové okénko leden

Tisk

mo napalm death 200Ani v novém roce, pěkně vyrovnaném se dvěma dvojkami a dvěma nulami, nepolevujeme a přinášíme vám novinky z hudebního světa metalu. Takže klipy, zprávy a další lákadla…

 

 

Red Hot Chili Peppers minulý měsíc překvapili s prohlášením, že odchází kytarista Josh Klinghoffer a vrací se marnotratný syn John Frusciante. Nyní potěšili zprávou, že pracují na nové desce, na následovníkovi alba The Getaway z roku 2016.

Projekt Lindemann dvou velkých jmen - zpěváka Rammstein Tilla Lindemanna a švédského producenta a multiinstrumentalisty Petera Tägtgren (Pain, Hypocrisy) – přináší další videoklip, tentokrát k písni Ach So Gern z desky F & M:

Naši polští přátelé Behemoth vydali 24. ledna I Loved You At Your Darkest Tour Edition, která obsahuje studiovku I Loved You At Your Darkest a navíc alternativní přebal, exkluzivní vystoupení v BBC Radio 1 a dosud nezveřejněný dokument o umělecké výstavě kapely s názvem Thou Darkest Art. Aby to pěkně zpropagovali, vypustili i videoklip k písni Rom 5:8:

Čas běží jako zběsilý! Tento rok oslavíme 25 let výročí debutového alba americké bandy Foo Fighters a frontman Dave Grohl slibuje něco opravdu speciálního. Uvidíme, co se z toho vyklube…

mo foo fighters

Slipknot zveřejnili Pollution, dvacetiminutový krátký film od Shawna Crahana. O čem to je? V centru je oficiální hudební klid k písni Nero Forte, ale rozšířený tak, jak jen to dovede tenhle klaun.

Grindcore modla Napalm Death neustále koncertuje, ale zároveň pilně maká na nové studiovce. Následovník Apex Predator – Eas Meat z roku 2015 by měl vyjít ještě tento rok a čekání na něj nám 7. února zpříjemní EP Logic Ravaged By Brute Force.

mo napalm death

Americká kapela Skinlab vydala v říjnu desku Venomous a z ní nám představují videoklip ke skladbě The Fury Within The Fire:

Kytarista Lamb Of God Mark Morton přichází s dalším sólovým materiálem. V polovině ledna vydal pěti písňové EP Ether, kde opět najdeme hvězdné hosty, například Marka Moralese, Johna Carbona, Lzzy Hale a Howarda Jonese. První oficiální videoklip je k písničce All I Had To Lose:

Banda Suicide Silence vydá na Valentýna svou šestou studiovku a je vidět, že se vrací ke kořenům. Deska ponese název Become The Hunter a klip k Two Steps je nabitý energií:

Frontman kapely Hatebreed Jamey Jasta vydal další sólovou desku The Lost Chapters a z ní tu máme videoklip ke skladbě Parasitic:

Frotnman Behemoth Adam Nergal Darski založil před sedmi lety projekt Me And That Man a v březnu vydá nové album s názvem New Man, New Songs, Same Shit, Vol. 1. Hudba pro mě to rozhodně není, ale své posluchače si jistě najde. Zkuste klip zpívaný v polštině Męstwo:

A další pohodovou hudbu nám na závěr přináší SIXX: A.M., konkrétně klip k písničce Talk To Me:

{youtube}ymFzupAutUU{youtube}

Připomínám, že kapela naposledy vydala desku Vol. 2, Prayers For The Blessed před čtyřmi lety a přes dva roky nepustila do světa nový materiál.

Zdroj: https://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jarmila Vlčková: Fotografování je moje vášeň, dar, který mi byl dán do vínku

jarmila vlckovaKaždý okamžik je výjimečný. Tak se jmenuje fotografická výstava Jarmily Vlčkové, herečky, fotografky a spoluautorky dětských knih. Svou tvorbu představuje od 16. ledna do 22. února ve foyer Domu kultury v Kroměříži. Návštěvníci mohou vidět její m...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Muž, který nevrhá stín

muz stin 200Knihu Vadima Petrova, Muž, který nevrhá stíny, můžeme označit politickým románem na pozadí doby československé revoluce v roce 1989.

...

Divadlo

Nejznámější příběh lásky všech dob – Romeo a Julie v podání Baletu Národního divadla se v září vrátí do Státní opery

Romeo a JulieNejznámější příběh lásky všech dob, velké a nadčasové milostné téma, to je příběh Romea a Julie, který v baletním ztvárnění choreografa Johna Cranka uvádí Bal...

Film

Hotel Transylvánie aneb přijmeme nový pohled na Drákulu?!

hotel transylvanieMotto: „Jedním z nejtěžších úkolů pro rodiče je nechat děti žít vlastním životem. Nemůžete je navždy ochraňovat před světem, musíte zkrátka věřit, že se o sebe dokáží postarat. Ukazuje se, že dokonce i Drákula se domnívá, že ...