Colour Meeting slaví 20. narozeniny a oznamuje první vystupující

Colour Meeting slaví 20. narozeniny a oznamuje první vystupující

Tisk

colour meeting200V Poličce se představí Daniel Herskedal, Maria Mazzotta, Kittchen, Jana Vébrová nebo Holy Fanda & The Reverends.

 

 

Jubilejní dvacátý ročník festivalu Colour Meeting se odehraje 14. a 15. července a představí řadu zahraničních i domácích jmen alternativní ale i populární hudby. Prvními oznámenými vystupujícími jsou norský tubista a trumpetista Daniel Herskedal, italská hvězda world music Maria Mazzotta nebo domácí významné tváře alternativní scény Kittchen, Jana Vébrová a Holy Fanda & The Reverends. Festival opět dostojí své pověsti kvalitní multižánrové přehlídky, která nabízí neotřelou dramaturgii a netradiční jména v programu.

Mezi prvními potvrzenými zahraničními umělci je Daniel Herskedal, jehož živá vystoupení dokonale spojují ducha jazzu s kompozičním řemeslem klasické hudby. Málokdy je možné slyšet hudebníka s takovou hloubkou, emotivní intenzitou a zářivou virtuozitou, který zároveň posouvá hranice svého nástroje až na hranici možností. Druhou potvrzenou zahraniční vystupující je italská zpěvačka Maria Mazzotta, která ve svých písních přináší intenzivní a vášnivé zamyšlení nad různými tvářemi lásky: od té největší lásky po tu nejzoufalejší a velmi něžnou, od té, která se stává nezdravou, až po tu majetnickou a zneužívající. Se svým posledním albem “Amoreamaro” si získala publikum na největším world music veletrhu WOMEX a v létě ho představí také v Poličce.

„Colour Meeting je jedním z ‚objevitelských’ festivalů, jeho cílem je představovat návštěvníkům stále nové umělce nebo přinejmenším nové a zajímavé projekty umělců, kteří u nás již hráli. Letošní Colour Meeting bude ale výjimečný. Jedná se o jubilejní 20. ročník a z toho důvodu jsme se rozhodli, že jako výraz poděkování našim návštěvníkům zopakujeme několik z nejúspěšnějších vystoupení z festivalové historie. Prvním takovou událostí je koncert Kittchen. Kdo si pamatuje jejich sobotní ranní snídaňový koncert v roce 2019, ví, že to byla jedna z největších pecek festivalu, takže je nač se těšit,” prozrazuje k dramaturgii letošního ročníku ředitel festivalu Dušan Svíba.

Mezi prvními českými umělci, kteří se představí dvacátém ročníku Colour Meetingu je již zmíněný maskovaný projekt Jakuba Königa Kittchen, který v plné sestavě s Aid Kidem, Tomášem Neuwerthem a Štěpánem Růžičkou představí naživo svou nejnovější desku Puls. S novou deskou na Colour Meeting přijede i svérázná a osobitá písničkářka z Lužických hor Jana Vébrová. Její druhé album Kameny ze dna vychází letos na jaře a slibuje poetickou várku expresivního šansonu a svébytné prezentaci, kterou je Vébrová proslulá. Třetici prvních oznámených domácích účastníků doplňuje v Česku usazená, ale mezinárodně obsazená kapela Holy Fanda & The Reverends. Jejich poslední deska Dopisy v láhvi v produkci Martina Tvrdého mísí velký zvuk s niternými texty, které tnou do živého, a spoustou netradičních aranží a nástrojů, na nichž se mimo jiné podíleli například Jarda Svoboda a (tehdy ještě existující) Živé Kvety.

Dvacátý ročník Colour Meetingu proběhne 14. a 15. července 2023 v parku u hradeb v Poličce. Na 3 pódiích se představí více než 20 hudebních a divadelních vystupujících, které oznámíme brzy. Vstupenky můžete zakoupit v sítích GoOut a Boom Events za 590,- Kč do 13. 7. 2023.

colour meeting

Více informací:

Link: https://bit.ly/m/ColourMeeting
FB Event: https://fb.me/e/2joEKC6c3


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

David Svoboda: „Myslím si, že kulturně zdaleka nezaostávám“

200rozOlympijský vítěz v moderním pětiboji z Londýna David Svoboda se věnuje sportu maximálně a volného času si proto moc neužije. Když se však i přes velkou zaneprázdněnost naskytne nějaká volná chvilka, rád si zajde třeba na zajímavý koncert či divadelní př...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Útlá kniha plná hlubokých strachů

cas perexČlověk může často přemýšlet, zda se jeho život vyvíjí, tak jak má. Jestli dosáhl toho, čeho chtěl a jestli je sám se sebou spokojen. Ještě větší tlak je na něj naložen, pokud se stane rodičem. Očekávání jsou vysoká. Jsem dobrá matka/jsem dobrý otec? ...

Divadlo

Burani slavnostně otevřeli novou divadelní sezonu

VýstřižekDivadlo BURAN TEATR je už hodně let součás...

Film

Bezva ženská na krku vás pobaví i rozněžní

bezva zenska na krku 200V kinech se od 13.října objeví nová česká romantická komedie Bezva ženská na krku od režiséra Tomáše Hoffmana. Jedná se o velice příjemnou záležitost s kvalitním hereckým zastoupením.