Chase & Status, Wilkinson, Sub Focus a spousta dalších. Let It Roll 2023 nabídne nejvíce zahraničních účinkujících v historii

Chase & Status, Wilkinson, Sub Focus a spousta dalších. Let It Roll 2023 nabídne nejvíce zahraničních účinkujících v historii

Tisk

lir 200Léto je v plném proudu a s ním i festivalová sezóna! Známé tak už kompletní sestavu jmen, která letos v termínu od 3. do 5. srpna vystoupí na milovickém letišti v rámci největšího drum & bassového festivalu světa, Let It Roll. V letošním roce na něm vystoupí více než 240 umělců, z toho více než 150 zahraničních jmen, což je nejvíc v celé historii festivalu. Mezi hlavní hvězdy letos patří Chase & Status, Andy C, Camo & Krooked b2b Mefjus, Dimension, Sub Focus a Wilkinson, na své si ale přijdou milovníci rozličných subžánrů.

 

Letošní ročník festivalu Let It Roll nabídne také několik speciálních vystoupení, ať už se jedná o showcase hudebních vydavatelství Critical Soundsystem nebo Viper Recordings, netradiční společná vystoupení odehrají také Monrroe & Duskee & Emily Makis nebo Whiney & P Money. Dále se s vlastním programem v rámci celého večera představí několik stěžejních žánrových značek a vydavatelství, konkrétně Blackout Music NL, Eatbrain, High Tea Music, Hospitality, Rough Tempo, Shogun Audio, Symmetry, UKF a Virus Recordings.

lir1

Nové monstrózní stage, nejpromakanější Opening show i legendární Let It Roll bus

Nedílnou součástí festivalového zážitku jsou každoročně unikátní designové scény. I ty se letos dočkají hned několika novinek. Hlavní scéna jako obvykle nabídne vystoupení těch největších hvězd. Její finální podoba bude odhalena až na festivalu, už teď je ale známé alespoň její jméno pro letošní ročník - Citadel. Je také silně spjatá jak s další kapitolou festivalového příběhu, tak s tradiční Opening Ceremony - audiovizuální show, která patří k tradičním vrcholům celého festivalu. V letošním roce se na tvorbě hudebního doprovodu k ní podílí nejsilnější sestava umělců v dosavadní historii, kterou se podařilo dát dohromady pod záštitou značky MODUS - Camo & Krooked & Mefjus, Annix, Kimyan Law, RageMode, Rido a Synergy. Vizuální část show pak dává dohromady zkušený tým profesionálů, ke kterému se pro letošní ročník připojil i jeden z nejúspěšnějších českých tvůrců digitálního umění, Filip Hodas.

Druhá největší scéna také zažije svou festivalovou premiéru. Terra se v základní podobě ukázala už na letošním ročníku Let It Roll Winter, v létě se ale návštěvníci mohou těšit na její vylepšenou verzi. Různá vylepšení čekají i na scény, které fanoušci znají z předchozího ročníku festivalu - obří šapitó Eve’s Sanctum, otevřená Renegade a především lokálním umělcům věnovaný stan Storm. Oproti loňskému ročníku pak přibývá jedna zbrusu nová scéna, šapitó Botanica.

lir 2 TERRA

V neposlední řadě se letos na festival po vynucené pauze vrací také proslulý Let It Roll bus a s ním i oblíbené Bus Parties, které se festivalu během několika dnů od zveřejnění podařilo kompletně vyprodat. K dispozici jsou tak ještě poslední celofestivalové vstupenky, a také jednodenní vstupenky na pátek i na sobotu.

lir poster

Pro veškeré aktuality doporučujeme sledovat webové stránky festivalu letitroll.cz, případně facebookovou událost. Vstupenky na festival včetně dalších služeb je možné zakoupit zde.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

9. díl seriálu Březen, za kamna vlezem – nejlépe s knihou (tištenou, elektronickou, audio)

9 BMC perexBřezen býval měsícem knihy, starší ročníky si to dobře pamatují. Asi i v dřevních dobách býval touto dobou propad prodejů (i když se na ně asi tenkrát tolik nehrálo) a tak byl jarní měsíc vybrán jako vhodný ku čtení. Na nějaký čas nám, milovníkům...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Projekt Sandrina

Projekt Sandrin200Když jsem poprvé držela v ruce tuhle knihu menšího formátu s fotkou zpěvačky na pevných deskách, hořela jsem nedočkavostí, až se začtu. Čekala jsem příběh plný úspěchu, cesty vzhůru začínající hvězdičky na hudební scénu a odpočinkov...

Divadlo

Divadlo Šumperk uvede premiéru legendárního příběhu Přelet nad kukaččím hnízdem

prelet200Přelet nad kukaččím hnízdem bude první premiérou nové sezóny v Divadle Šumperk. Proběhne v sobotu 10. září a v dramaturgii Michaela Sodomky, překladu Luďka Kárla a režii Jiřího Š. Hájka se představí oblíbení šumperští herci.

...

Film

Úsměv Zdeňka Trošky je nakažlivý, škoda, že Trošků není u nás víc
ImageRežiséra Trošku mají určitě všichni rádi – je s ním dobře. Rád se směje, rád povídá o jídle a točí filmy, které se líbí. Proč? Jsou nám blízké, jsou o nás, poznáváme se v nich. Jeho pohádky jsou tak ...