Shahab Tolouie uvádí intimní one-man show „Moje cesta“

Shahab Tolouie uvádí intimní one-man show „Moje cesta“

Tisk

shabab 200Sólové vystoupení „Moje cesta“ íránského kytaristy a zpěváka Shahaba Tolouie, usazeného v České republice, bude poprvé představeno 25. října pro media a 27. října, 24. listopadu pro veřejnost v 19:30. Jeho životní cesta, plná intimních a někdy až zázračných příběhů, mistrně doprovázená hudbou a zpěvem, bude vyprávěna v mystickém divadle Apropo na Hradčanech, Jánský vršek 8, Praha 1.

 

 

Svou hudbu popisuje Shahab jako cestu od břehů Kaspického moře do chaotického města Teheránu, poté přes perské, arabské a středomořské země do Andalusie na Iberském poloostrově a pak nakonec nazpět do ČR. Nebo jak to sám nazývá: „Můj život ve formě zvukové vlny“.

Během představení Shahab hraje, zpívá a vypráví příběhy ze svého života. Hudebník, začíná svou cestu v Íránu – na přelomu dvou epoch, v době před a po islámské revoluci, pro mnoho lidí záhadné zemi. Vše uvidíte očima mladého hudebníka hladového po poznání a svobodě, kterému jediná nečekaná událost uprostřed války rozhodla o osudu a budoucnosti.

Představení je skutečně intimní a interaktivní. Shahab vypráví úžasný příběh s mnoha nepředvídatelnými zvraty a dojemnými momenty a dokonce téměř zázračnými okamžiky, které se dotknou těch nejskrytějších zákoutí srdce. Jako třeba ve chvíli, kdy mu rodiče uprostřed války přinesli domů kytaru a harmoniku, což Shahab považuje za okamžik, kdy mu vymazali z mapy všechny hranice.

shahab2

Je to napínavý příběh o hledání vlastní identity, o nacházení útočiště v hudbě, o lásce k andaluskému flamencu. Příběh o prolínání a vlivu kultur a řetězci nečekaných událostí, které ho zavedly z Íránu na Iberský poloostrov, kde si vytvořil svůj jedinečný styl hudby „Ethno Flamenco“. Příběh o množství dalších náhod, které nakonec udělaly z České republiky jeho druhý domov.

Myšlenka intimního představení přišla k Shahabovi, když vyprávěl svůj životní příběh kamarádovi v kavárně. Ten se neubránil slzám a řekl mu: Tvůj život je jako kniha… Musíš ji napsat. A Shahab jako vypravěč od přírody to posunul na další úroveň.

Během 80 minut je na pódiu jenom Shahab – se svým příběhem, kytarami a spoustou dechberoucích detailů o vzletech a pádech stejně pestrých a nečekaných jako hudba, kterou tvoří a hraje. Při představení zazni také písně, které ovlivnily jeho hudební cestu umělce, písně zpívané v perštině, angličtině, češtině a španělštině. Nebude chybět ani jedinečná kytara se třemi krky "fusetar", která vznikla v důsledku fuze dvou kultur – Persie a Španělska. A samozřejmě Shahabův ohromující hlas.

„Vždy po koncertě se mě mnoho lidí ptá na mou vlast, kulturní rozdíly, na moje životní volby, výzvy, hudbu, kterou poslouchám, nebo na místa, která opravdu miluji a postrádám. Pro všechny ty spřízněné duše, které si přijdou po koncertech popovídat, vzniklo právě toto velmi osobní a intimní představeni,“ říká Shahab.

Po konci představení následuje diskusní panel, ve kterém Shahab rád odpoví na všechny otázky, případně sám vysvětlí některé okamžiky ze svého života nebo doplní o vlastní povídání.

Představeni pro veřejnost se uskuteční 27 října, 24 listopadu.

Upozorňujeme, představení v divadle Apropo má omezenou kapacitu.

Po dobu dvou let od října 2023 do prosince 2025 bude pořad putovat po Česku a Slovensku.

Mediální partner projektu: KlasikaPlus

shabab plakat

Typ pořadu: písně a hudba, s pasážemi mluveného slova
Celková délka: cca 80 minut
Autor: Shahab Tolouie
Jazyk: čeština
Zpěv: čeština, perština, španělština, angličtina
Výrobce: Atlas Music s.r.o
Vedení: Natalia Boiko
Grafika: Anna Strnadova
Technik: Colin Frederik Stuart

Více informací: www.shahab-tolouie.com


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Zuzana Hubeňáková: „I když si připadáme všichni vybití jak digitálky, humor si nesmíme nechat vzít!“

Zuzana Hubenakova 200Zuzana Hubeňáková je liberecká spisovatelka, která začínala jako blogerka. V roce 2014 zvítězila v prestižní soutěži Blogerka roku a v několika dalších ročnících na ni byla nominována. Do povědomí širší čtenářské obce se do...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

V hlavní roli Danielle Steel

v hlavni roli 200Člověk si někdy potřebuje odpočinout hlavu a přečíst si něco ryze ženského – a co může být lepší, než sáhnout po knize od světoznámé Danielle Steel? Nakladatelství Ikar nám v květnu nadělilo její knihu V hlavní roli, kterou nejde zaš...

Divadlo

Malované na skle ve Zlíně krásně namalovali

malovane-na-skle 200Podzimní večer 20. listopadu se v Městském divadle Zlín nesl ve slavnostním duchu. Jednak šlo o 51. reprízu představení Malované na skle, které získalo cenu Aplaus za nejlepší inscenaci 69. sezony a její představitel byl nomi...

Film

Bláznivá dovolená – velká dávka nostalgie

blazniva-dovolena-perexMám takový pocit, že každý z nás se alespoň na malou chvíli setkal s rodinkou Griswoldových, ať už s tou filmovou nebo jí velmi podobnou v reálném životě. Připomeňme si americkou komedii z osmdesátých let, která vás možná, ...