Strachy i křehkosti duše servírují Iggy Mayerov na EP Lovesick v produkci Lazer Vikinga

Strachy i křehkosti duše servírují Iggy Mayerov na EP Lovesick v produkci Lazer Vikinga

Tisk

Iggy Mayerov 200EP Lovesick je novinka pražské alt popové čtveřice Iggy Mayerov. Krátká deska vznikala pod producentským dohledem Jakuba Kaifosze aka Lazer Vikinga.

 

 

 

Melancholické melodie, reverbem nasáklé kytary, výrazné synťákové linky i nekompromisní drum machine. Texty čtveřice písniček na EP odrážejí témata vztahů a křehkostí duše a každá nabízí jiný pohled – od vzrušení z nových začátku, přes strach ze samoty a touze zapadnout, až po uvědomění si vlastních hodnot a odvahu opustit zajeté vzorce.

„Inspirací pro texty byly nejen moje osobní zkušenosti, ale i příběhy lidí kolem mě, kteří se jakýmkoliv způsobem potýkají nebo potýkali s nízkým sebevědomím, psychickými obtížemi, traumatickými prožitky a s tím plynoucím občasným nepochopením okolí,“ říká textařka a zpěvačka Tereza Dusilová.

 Iggy Mayerov 2

The Most Awkward Kiss Ever popisuje až naivně prostou zamilovanost a touhu, Mercy prostupuje strach z opuštění a ze samoty, kvůli kterému setrváváme v dysfunkčních vztazích a zbytečně se trýzníme. Givin’ You Up mluví o nalezení vlastních hodnot, o odvaze projevit svou osobnost a o tom, jak je důležité umět říct ne. Poslední Over v sobě nese bolest, dává průchod emocím, frustraci i uvědomění si, že nikdo nemá právo zneužívat naší zranitelnosti.

Iggy Mayerov se poprvé zapsali do povědomí české scény v roce 2019 singlem RIDE, roku 2022 vydali desku Millennial Cliché. V červenci tohoto roku se kapela, ve složení zpěvačky Terezy Dusilové, kytaristy Michala Pilaře, basáka Kuby Pilaře a klávesáka Martina Grinera, vrátila do studia, aby ve spolupráci s Jakubem Kaifoszem pracovala na EP Lovesick. Pilotní singl a videoklip Givin' You Up, režírovaný Petrem Vlčkem, získal na Youtube více než 130 000 zhlédnutí. EP Lovesick vznikalo v Tajným studiu ve spolupráci s Antonínem Gabrielem, za mixem a masterem stojí Martin Havlen z Resound studia.

Křest EP Lovesick proběhne 8. listopadu v pražském Café V lese, Iggy Mayerov pozvali také projekt Fourtuna německé herečky a filmařky Emily Brandi s hostujícím Lazer Vikingem.

Iggy Mayerov Lovesick Cover

Zdroj foto: Jana Hronská

Více informací:

Multilink: https://distrokid.com/hyperfollow/iggymayerov/lovesick

https://www.iggymayerov.com/
https://www.facebook.com/iggymayerov

Křest FB event: https://www.facebook.com/events/267536998959125


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Poznejte ... italský klavírista Giuseppe Devastato - rozhovor

Ve čtvrtek 21.listopadu se v Domě U Kamenného zvonu koná listopadový koncert "Festival Brikcius"- VIOLONCELLO A KLAVÍR II. italského klavíristy Giuseppe Devastata, žijícího v Madridu, a českého violoncellisty Františka Brikcia. Oba interpreti uvedou druhý díl skladeb pro violoncello a klavír. Uslyšíte 5 Stucke im Volkston a Fantasiestucke od německého skladatele Rob...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Kodaňská trilogie: Dětství. Mládí. Závislost

big kodanska-trilogie-4zU-487637 (2)

Kodaňská trilogie, kterou vydalo v roce 2022 nakladatelství Host, je niterná zpověď jedné z nejvýznamnějších dánských autorek dvacátého století. Začtěte se do ...

Divadlo

Zlínská inscenace Válka Roseových nebude! pojede na GRAND Festival smíchu

valka roesovych200Inscenaci Válka Roseových nebude! hraje Městské divadlo Zlín od konce prosince 2021. Napsal ji bývalý ředitel divadla Petr Michálek pro sebe a svou manželku Kateřinu Liďákovou. Hra na pomezí skutečnosti a fikce, která se těšila po celý ...

Film

Blíží se Dny evropského filmu

DEF logoPoté, co v Česku zanikl Febiofest (na Slovensku se udržuje dál), zpřístupňují filmové dění aspoň v evropském prostoru jednak výběr festivalových děl Be2Can a 3Kino zaměřené na střední Evropu, případně přehlídky francouzsky, italsky či španělsky mluvených...