Na scénu přichází Crew2 č. 42!

Na scénu přichází Crew2 č. 42!

Tisk

Crew 200Nové a nabušené číslo jediného českého magazínu, který se věnuje komiksové tvorbě, Crew2, láká hlavně na novou „literární“ sérii Mezi řádky, ale rozhodně si pošmáknete i na dalších laskominách…

 

Hlavním tahounem tohoto čísla je začátek novinkové série Mezi řádky (Unwritten), jež je svou podstatou velmi literární, literárně-cestopisná, intertextuální, no prostě meta! Ale hlavně je to zábavná fantasy od známého scenáristy Mikea Careyho (např. Lucifer).

Zaujala i dvoustránková reportáž z Crewconu 2014, která stručně, přesto obsažně, popsala průběh tohoto komiksového svátku.

Pro mě osobně byl pomyslnou třešničkou na dortu příběh Sam a Twitch 3, který má na svědomí Angel Medina a Brian B. Bendis. Tito policejní parťáci potěší příznivce temných, až sevřených a lehce depresivních příběhů s detektivní zápletkou. Jediné, co mi přišlo rušivé, byly bílé okraje stránek – u tak tmavého komiksu to působí jako pěst na oko.

Crew

Toto číslo uzavírá Všechno, co jste chtěli vědět o snech…ale báli jste se zeptat 2. Kratičké příběhy od Billa Willinghama působí úsměvně a pobaví, přesto bych se bez tohoto průvodce světem snů dokázala klidně obejít.

Crew a český komiksový svět, to jsou pojmy, které k sobě neodmyslitelně patří a pro mě se občas překrývají v totéž. Proto mě těší, že si Crew2 drží svou úroveň a přináší příznivcům grafických příběhů vždy něco inspirativního. Jen tak dál! (PS: Nemůžu se dočkat nového čísla, konkrétně mého oblíbence Loba!)


Název: Komiksový magazín Crew2 č. 42
Šéfredaktor: Jiří Pavlovský
Žánr: komiksový magazín
Nakladatelství: Nakladatelství CREW s.r.o.
Rok vydání: 2014, ročník X, brožované
Počet stran: 72
Hodnocení: 90 %

www.crew.cz

( 0 hlasů )


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Herec Pavel Novotný: Mastný se mě drží už sedmnáct let. Nebo já jeho?

pavel novotny200Není to jen zkušený divadelní herec. Mediální slávu přinesly Pavlu Novotnému televizní seriály. Nejvíce asi populární „Ulice“, kde představuje urostlého elegána Mastného. Za ty roky si tato postava prošla nejroztodivnějšími peripetiemi. ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Autistky: O ženách na spektru

 files e 5434 autistky (2)

Pokud jste si mysleli, že autista je velké dítě, které sbírá vláčky a s nikým nemluví, tak jste se spletli. Knížka Autistky bourá zažité stereotypy a odhaluje vnitřní svět ženy, k...


Literatura

Vlídné Ovace nevlídnosti

altNová kniha Sylvy Lauerové nese název Ovace nevlídnosti a obsahuje výběr poezie z let 2010-2012. Titul vás upoutá nejen svým paradoxním názvem, ale i graficky velmi zdařilou vazbou s netradičním průsvitným přebalem, který svým perg...

Divadlo

Sváteční představení v Národním divadle

nd pan z praseckova 200Na období Vánočních svátků připravil soubor činohry Národního divadla pestrou nabídku inscenací, které vám mohou zpříjemnit atmosféru tohoto jedinečného ročního období.

...

Film

Ženy v příliš velkých pánských košilích

sfz 200Dalším z filmů, které je možné zhlédnout na festivalu Severská filmová zima je norský film se zvláštním názvem Ženy v příliš velkých pánských košilích. Film v sobě spojuje osudy tří žen, které se proplétají navzájem v norském městě Trondheim. Na diváky ta...