Johnny Pišto: „Žijte, jak vy sami chcete!“

Johnny Pišto: „Žijte, jak vy sami chcete!“

Tisk

zakazany ovoce pisto 200Johnny Pišto. Pohodovej, energickej a adrenalinovej chlapík, kterej se jen tak ničeho nelekne. Je neodmyslitelně spjat s kapelou zakázanÝovoce coby zpěvák a kytarista, ale vždy toužil být spíš bubeníkem. Nedávno kapela točila v pětihvězdičkovém pražském hotelu Ambassador divoký hudební klip ke své písni Groupie z alba Život se Tě neptá (2012). O klipu i jeho osobnosti si teď můžete přečíst na vašem webu kultura21.cz.

 

Ahoj Pišto. Jsem rád, že se zase setkáváme, díky za to, že jsi přijal mé pozvání a pojďme na první otázku. Nedávno vaše kapela natáčela hudební klip Groupie, který za chvíli spatří světlo světa. Údajně existovala tvrdší verze tohoto klipu na papíru, která byla ale tak odvážná i pro kontroverzní režisérku, jakou bezesporu Ivanna Benešová je, že ji musela zcenzurovat a přepsat. Mohl bys tedy teď prozradit, jak původní námět klipu vypadal?

Obávám se, že ta první verze, která mě napadla, a kupodivu prošla kapelou i managementem, by nemohla být ani na papíru - leda na toaletnim.

Kolik dekoltů jsi za celou kariéru u kapely podepsal?

Asi víc, než jsem… jak se to říká slušně? (smích) Číslo nevim a asi ani nemám představu. 200? 300? Fakt nevim. Člověk si píše jiný seznamy. (smích)

Jak vypadá zákulisí (VIP scéna) kapely zakázanÝovoce? Divoké noci s groupies?

Spíš divoké noci se zbytkem kapely. Většina z nás má přítelkyně a kdo nemá, nechce těm zadanejm dělat chutě. A navíc gentleman mluví až po deseti letech. (smích)

zakazany ovoce pisto0

Jak to máte v kapele s posloucháním hudby? Posloucháte podobné styly a kapely? Nebo ujíždíte každý na něčem jiném?

Ujíždíme všichni na podobnym, ale každej na něčem jinym. Ale když občas poslouchám, co kdo v autě pustí, napadne mě, jak s nim můžu hrát v kapele. (smích)

Hlásáš, že jsi vždy toužil být bubeníkem. Proč tedy zpíváš a hraješ na kytaru? Padlo ti to jako první do ruky?

To se prostě stalo. V paneláku se moc na bicí hrát nedá, tak jsem začal na kytaru, a s tim zpěvem to bylo tak, že jsme hledali zpěváka, vyzkoušeli zpěváky, zpěvačky, ale nic z toho nebylo ono. A v mezifázích jsem zpíval já, až bylo pozdě někoho najít, takže teď necháváme lidi trpět poslouchánim mýho mečení.

zakazany ovoce pisto1

Kolik průměrně vypijete v kapele za jeden večer, kdy máte koncert, piv na jednoho člena kapely? Tolerance plus mínus 2 piva.

My nepijeme proto, abychom to počítali. Takže když pijeme, tak pijeme a spíš se snažíme šetřit. Když je hodně koncertů, abychom mohli i další den zpívat. Jednou se nám to jistě povede. (smích)

Nejneobvyklejší místo tvého sexuálního zážitku?

Pomník v Ležácích. Ležákách? Byl tam místní voříšek a pořád měl potřebu dělat moji „práci“ místo mě.

Čím jezdíš?

Většinou autem. Vzhledem k tempu mýho života to jinak nejde.

zakazany ovoce pisto2

S jakou kapelou, se kterou jste koncertovali, byla nejdivočejší kalba po koncertu? Kdo je největší kalič u vás v grupě?

Uf, asi ani na jedno nejde odpovědět. Největší kalby asi zažíváme v dodávce sami se sebou. Náš řidič a technik Dejw nás nažene do auta a musíme se zničit tam, aby na nás nekoukal do rána u baru, jak si dáváme do nosu, a pak spal na dálnici.

Kdybys mohl světu vzkázat jednu jedinou věc, která by to byla?

Žijte, jak vy sami chcete!

Kde vás můžou fanoušci vidět a slyšet v nejbližších dnech? Co vy a letní festy? Kam se všude chystáte?

Jsem původem strojař a tam platí jedna věc. Není důležitý všechno vědět, ale vědět, kde to najdu! Takže buď na našem webu www.zakazanyovoce.cz, nebo tady https://www.facebook.com/events/496174723782683/.

Kdybys mohl změnit jednu věc ve svém životě a udělat ji jinak, znovu, lépe, která by to byla?

Žádná. Jsou věci, kterých lituju, ale nikdy bych je neudělal jinak. I když by to asi bylo lepší, nebyl bych to já a nebyl by to můj život, a chyby k životu patří.

Chtěl bys něco na závěr vzkázat vašim fanouškům?

Ne, řeknu jim to na koncertech. (smích)

Díky moc za rozhovor, přeju hodně úspěchů do budoucna a těším se na další setkání. Měj se moc fajn a hudbě zdar!

Klip ke skladbě Groupie uvidíte na televizních obrazovkách koncem května.

zakazany ovoce pisto3


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Anna Julie Slováčková: Chtěla bych, aby lidé měli rádi sami sebe

a s200Mladou herečku a zpěvačku Annu Julii Slováčkovou můžete již několik měsíců vídat na prknech Divadla Kalich jako Rózi v kultovním muzikálu Krysař. Jak se s novou rolí sžila a jaké plány má v novém roce 2018 se dočtete v následujícím rozhovor...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Hudba je pro mě naprosto přirozenou součástí každodenního života

Marie Kocian Matlova200Odmala se věnovala současně hře na klavír a housle, nakonec se díky tatínkovi soustředila na hru na housle, kterou studovala na několika prestižních hudebních školách. Od sezóny 2015/16 působí houslistka Marie Kocián Mátl...


Literatura

Transsibiřská magistrála

Transsib oblka 200Miluju cestopisy. A obdivuji lidi, kteří je píšou. Projedou kus světa, aby pak ostatním podali svoje svědectví o tom, jak to chodí jinde, jací taM žijí lidé a v jakých podmínkách, v jakých kulturách, co si na sebe oblékají, jaká je...

Divadlo

Zlínské představení Koně se také střílejí má atmosféru a přináší hluboký divácký zážitek

konefoto200Šest hereckých párů, moderátor, živá kapela, nekonečný taneční maraton, během kterého by účastník vypustil duši – to vše slibuje nová inscenace Městského divadle Zlín Koně se také střílejí, jehož premiéra proběhla 25. února. Režisérem je Jakub Nvota...

Film

Odvaha je jediným životním měřítkem, když něco opravdu chceme, uděláme cokoliv

Milovana

Dnes vám nabídnu tip na starší švédský kousek Till det som är vackert, u nás uvedený pod názvem Milovaná. V hlavní roli zde uvidíme Alicii Vikander - tento snímek jí otevřel dveře do světa filmu a upozornila jím na sebe. Za roli Katariny byla ocen...