Dvacet let slavili Hynek Tomm i Natálie Grossová

Dvacet let slavili Hynek Tomm i Natálie Grossová

Tisk

tomm grossova perexHynek Tomm slavil ale 20 let od prvního CD a Natálie Grossová vstup mezi 20tileté dospěláky. Celým koncertem se nesla skvělá atmosféra. Hynek přivítal diváky svým způsobem: „Děkuji vám, že jste přišli, protože kdybyste nepřišli, tak by nic nebylo.“

 

Hynek má své věrné fanoušky a je vidět, že je má opravdu rád. Všichni při vstupu obdrželi k jeho pěveckým narozeninách DvojCD s názvem Život to žádá. Vlastní sólový repertoár doplnil i jednou náročnou skladbou Montiho čardáš, který už zpívá několik let , poprvé dokonce i s Evou Pilarovou.

tomm grossova2

S Natálii Grossovou zazpíval duet z repertoáru A. Bocelliho, krásná píseň plná romantiky ale stalo se, že zvukaři Divadla na Maninách vypadával každou chvíli zvuk. Hynek Tomm odložil mikrofon a odzpíval bez mikrofonu, následně i Natálka a frenetický potlesk od diváků byl zasloužený.

tomm grossova1

Duety s každým z hostů pokračovaly s Bohušem Matušem, Natálii Němcovou, Magdou Malou, rodačkou ze stejného města jako je Hynek. Tedy z Chebu. „Překvapením byl i duet se Zuzanou Bubílkovou, s kterou mimochodem máme i společný pořad,“ doplnil Hynek Tomm.

tomm grossova3

Hlavním kmotrem DvojCD se stal básník, textař Josef Fousek, který je dvorním textařem Hynka a složil pro Hynka už osmnáct textů. Na konci v zaplněném sále za doprovodu orchestru CMPO dirigenta Michala Macourka všichni zpívali a tleskali do rytmu. V zákulisí po koncertu Hynek prozradil, že už dostal nabídku na další koncert s orchestrem. „Jsem za to moc rád a vážím si toho,“ řekl.

Popisky k fotkám:

Foto: VLADIMÍR ZEMEK


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Mandrage: „Někteří tomu říkají komerce, já to nazývám propagace“

altSkupina Mandrage válcuje rádia s hity Šrouby a matice či Hledá se žena a sami jsou zatím válcováni fanoušky. Jejich Anděl za nejlepší hudební skupinu je používán jako činka a nepochybně jsou skvělá banda. Ostatn...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Och, vy pochvy rozeznělo se sklepením Garchu

basne perexPodzimní salón vulgární poetoterapie – tak zní název letošního básnického, a především vulgárního čtení. Salón poetických sprosťáků, nebo jak si sami básníci často říkají Sprosťáci, zavítali do podzimní Olomouce i letos.


Literatura

Zaklínač 3: Prokletí vran

zaklinac200Příběhy o Zaklínači zná v naší zemi snad každý fanda fantasy- jedná se přece o kultovní sérii polského autora Andrzeje Sapkowského. Díky komiksovému nakladatelství Crew si je můžeme vychutnat i ve formě grafického románu, tentokráte s poetickým ná...

Divadlo

Městské divadlo Brno představuje tituly pro sezónu 2022/2023

mdb 200Stanislav Moša, ředitel MdB říká, že si pro diváky v sezóně 2022/2023 připravili 9 nových inscenací a myšlenky na jejich konečnou podobu je už nyní naplňují krásným očekáváním. Čtyři z nich se odehrají na Hudební scéně a pět pak na Činoherní. Dvě z nich se ...

Film

DVD Pohádkář

Pohadkar 200Český film Pohádkář, který vznikl podle stejnojmenné knižní předlohy spisovatelky Barbary Nesvadbové, měl loni na podzim v kině svoji premiéru. Český lev ho ocenil za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli (Matěj Hádek), nejlepší kameru, zvuk i...