Sušice čeká festival Inspirace 2023: Pět dní plných sebepoznání, rozvoje těla i duše a zábavy

Sušice čeká festival Inspirace 2023: Pět dní plných sebepoznání, rozvoje těla i duše a zábavy

Tisk

festival-inspirace200Pokrm pro tělo i duši - to je festival Inspirace, který během pěti dnů na různých místech Sušice představí pestrou nabídku aktivit ze současné alternativní scény. Jak název napovídá, akce má být především inspirativní a nabídnout vedle zábavy i nové zážitky a vjemy. Ústřední myšlenku projektu jistě netřeba dlouze představovat, neboť se jedná již o třetí ročník.

 

Sušické kulturní centrum SIRKUS si jako pořadatel festivalu připravilo pro návštěvníky nejrůznější dílny, workshopy, hudební vystoupení, divadla a přednášky. Neuvěřitelně nabitý program zaměřený na sebepoznání, osobní rozvoj a alternativní pohledy na svět vyvrcholí již tradičně sobotní částí v Parku mezi zdmi.

Festival začne již v úterý 15. 8.2023 v 17:00, v Husově sále KD Sokolovna, a to zážitkovou pohybovou dílnou Kristýny Pítrové s názvem Ve svém těle doma. Jak tělo i mysl uvolňovat, porozumět svému tělu a cítit se v něm dobře? Pokud se vás tyto otázky dotýkají, jste zváni na úvod do somatiky.

Od 19.30 proběhne v sušickém kině beseda s uznávaným režisérem Viliamem Poltikovičem. Promítnuty budou i ukázky z jeho filmu Smrt jako brána.

Festival Inspirace Susice1

Ve středu 16. 8.2023 od 17:00 v Husově sále zazní přednáška Jany Silovské Vitalita a dlouhověkost a od 18:30 naváže přednáška a workshop Václava Silovského Tajemství dechu.

Kino bude patřit ve čtvrtek 17. 8.2023 od 18:00 přednášce Michaely Mrázkové – Ukliďte si doma i v životě. Inspirativní rady, které ocení každý z nás.

Poté proběhne v kinokavárně koncert Adély Slash, Looper woman.

Na pátek 18. 8.2023 si do Husova sálu připravila Adéla Slash hlasovou dílnu – Hlasový šálek. Dopřejte si nevšední zážitek a poznejte léčivou sílu muzikoterapie.

Festival Susice Inspirace2

V kině od 20:00 odehraje divadlo Kampa představení Pošeptej mi to znovu, Harolde! Hra o vztazích, manželství a hledání cest od sebe i k sobě bude skvělým kulturním zážitkem. V hlavní roli uvidíte skvělou Ivetu Duškovou.

Sobota 19. 8.2023 od 13:00 bude vyvrcholením celé akce. V Parku mezi zdmi se uskuteční koncert kapely His Bhakti Band, děti si užijí představení Škola Malého stromu divadla Kampa, inspirativní povídání o knihách a nejen o nich nabídne pořad Na Knoblošce nakladatele Karla Svobody. Jeho hostem bude Marie Tišarová, která také vystoupí s kapelou Kdo Jsme My. Návštěvníky čeká ještě koncert kapely Bengas a další bohatý doprovodný program (letní kino, akrobacie na šálách, grafická dílna – Magické tisky, malování hennou, občerstvení nebo čajovna). Přijďte se pobavit, nabít energií a inspirovat se.

festival inspirace sobota

Vstupenky na sobotní program můžete vyhrát v naší soutěži: Navštivte díky nám festival Inspirace

Více informací a předprodej vstupenek naleznete na www.kulturasusice.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Divadelní svět má tendenci poměrně dobře kopírovat celkové nastavení společnosti

Janka Ryšánek S. Janka Ryšánek Schmiedtová doposud autorsky a režijně pracovala na více než šedesáti inscenacích po celém Česku a Slovensku. Mimo jiné i na projektech "Divadlo v socialní akci" s lidmi z náhradní rodinné péče a s matkami samoživitelkami. Je šéfredaktorkou časopisu ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Dejte si kávu a podpořte tak dobrou věc. Barmani v Kavárně Vesmírna se na Vás těší!

Vesmirna perexDokážete si život představit bez pořádného kafe? Já tedy rozhodně ne! Pokud jste na tom stejně, a nemáte to daleko do Prahy, určitě zajděte do Kavárny Vesmírna. Sídlí přímo v centru, v ulici Ve Smečkách. Kromě toho, že si ta...


Literatura

Cestopis životem Miroslava Zikmunda

ziky 200Přiznávám se bez mučení - žádnou z knih dvojice H+Z nebo Z+H jsem nikdy nečetla. I když byly v knihovně u babičky a stále na dosah. Přesto mě osobnost obou cestovatelů k sobě neustále volala a jejich kouzlu jsem propadla po zhlédnutí filmového dokument...

Divadlo

Novinky Švandova divadla v sezóně 2022/2023: Den otevřených dveří, šest premiér, nová talk-show i otevření komunitního centra

svandovo divadlo200Den otevřených dveří pojatý jako sousedská slavnost, šest nových inscenací i dva noví mladí členové hereckého souboru – Anežka Šťastná a Jan Mansfeld. To jsou ve stručnosti hlavní novinky sezóny 2022/2023 Švandova divadla v Praze. Pat...

Film

Podzim života Vratných lahví

vratne perexFilm Vratné lahve (2006) je zatím posledním projektem scénáristy Zdeňka Svěráka, kde si rovnou zahrál také hlavní roli. Dlouhou uměleckou kariérou člověk dozraje, ale je legrační, jen když se dokáže zamíchat s nadhledem. A pr...