Zařaďte do jídelníčku OBILOVINY

Zařaďte do jídelníčku OBILOVINY

Tisk

obilovinova kucharka 200Konzumace výrobků z obilovin, především těch z pšenice, bývá spojována s různými zdravotními riziky a obezitou. Řada lidí dnes řeší také některou z forem intolerance lepku. Obiloviny ale zdaleka nejsou jen produkty z bílé pšeničné mouky, nudné „zrní“ nebo prázdné sacharidy… Třetí kniha veganského šéfkuchaře Petra Klímy představuje tuto důležitou skupinu rostlinných surovin v úplně jiném a lákavém světle.

 

Hlavní roli zde hrají tradiční i méně známé druhy obilovin a pseudoobilovin, včetně těch bezlepkových – ale v jejich přirozené, průmyslově co nejméně upravené, a tedy výživné podobě: plné vlákniny, minerálů, bílkovin a zdravých tuků.

Existuje tolik druhů a tolik možností zdravého a kreativního zpracování! Zapojte je s pomocí pestré palety skvělých receptů do svého každodenního jídelníčku!

obilovinova kucharka1

ŠPALDA, ČERVENÁ PŠENICE, KAMUT, PŠENICE OZIMÁ, JEČMEN, ŽITO, OVES, JÁHLY, POHANKA, KUKUŘICE, RÝŽE MNOHA DRUHŮ, QUINOA, AMARANT, ČIROK

obilovinova kucharka2

O autorovi:

PETR KLÍMA je autor blogu greenwayfood.cz, dalších dvou úspěšných knih „Zeleninová kuchařka – z farmy přímo na váš stůl“ a „Luštěninová kuchařka se spoustou zeleniny“, fotograf a šéfkuchař oblíbené dejvické restaurace Country Life. Specializuje se na pestrou a zdravou kuchyni z rostlinných zdrojů.

obilovinova kucharka

https://www.smartpress.cz/obilovinova-kucharka


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Brazilská capoeira v sobě skrývá boj, tanec, akrobacii i hudbu

capoeira 200Capoeira… už jste to slovíčko někdy slyšeli že? Ale co to jen mohlo být… hora v Asii? Mexický dezert? Nebo možná španělská vesnice…kdepak, samá voda. Capoeira je brazilské bojové umění. A kdo by vám o něm mohl říct více, než graduado Girafa, olo...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Polévky ze Svatojánu

polevky ze svatojanu 200V únoru vyšla pod hlavičkou nakladatelství Motto další kuchařská kniha Evy Francové, tentokráte s názvem Polévky ze Svatojánu. Podle ročních období nám autorka vybrala zdravé zeleninové polévky, na které se vám prostě bud...


Literatura

Kniha filozofie stojí za to

kniha filozofie 200Nakladatelství Universum již podruhé vydala nádherně zpracovanou Knihu filozofie, která nám přináší všeobecný přehled dějin filozofie a nastiňuje myšlenkové pochody na pozadí dějin.

...

Divadlo

Umělecký šéf zlínského divadla Patrik Lančarič získal cenu Trilobit 2023

Trilobit200Umělecký šéf Městského divadla Zlín Patrik Lančarič dostal cenu Trilobit za režii svého dokumentárního filmu DEŽO HOFFMANN - FOTOGRAF BEATLES.

...

Film

Ben Hur přijíždí

ben hur 200Adaptací Wallaceova historického románu BEN HUR, pojednávajícího o ušlechtilém židovském šlechtici v časech Ježíšova působení ve starověké Judeji, jenž se vinou nešťastných náhod i zrady spřáteleného Římana ocitne v otroctví odsouzen k doživotnímu...