Seznamte se s Áhárou – Ájurvédskou výživou pro zdraví

Seznamte se s Áhárou – Ájurvédskou výživou pro zdraví

Tisk

Ahara200Kniha je určena jak pro začátečníky, kteří nemají zatím s ájurvédou žádnou zkušenost, tak pro odborníky – lékaře, výživové poradce, cvičitele a studenty jógy a dalších východních učení.

 

 

 

MUDr. Martina Ziska zasvětila ájurvédě celou svoji profesní dráhu. Seznámila se s touto naukou během života v USA, kde také vedla ájurvédskou praxi. Své znalosti tohoto prastarého medicínského systému prohloubila studiem v Indii. V Čechách založila centrum ájurvédského žití a bytí, místo zvané Ájurvéda Terra a školu Ájurvédská Gurukula. Od roku 2009 se Martina Ziska věnuje klinické praxi v Praze.

Toto je přepracované vydání původní knihy Áhára: Praktický průvodce světem ájurvédy. Od prvního vydání uplynulo už 12 let a kniha se mezitím mezi studenty a zájemci o ájurvédu stala „klasikou“.

Kniha shrnuje a srozumitelně ukazuje:

  • celkový systém výživy podle zásad ájurvédy
  • jak probíhá trávicí proces v těle a jaký má vliv na celkové zdraví
  • jaké existují mezi lidmi konstituční typy a které potraviny jsou pro ně vhodné
  • kdy a jak jíst a proč jsou při stravování tak důležité emoce a stres
  • co je dobré vědět o trávení ovoce, zeleniny, obilovin a luštěnin
  • proč věnovat zaslouženou pozornost koření
  • jak začít s detoxikací a co je ideální hmotnost
  • vhodné i nevhodné kombinace jednotlivých potravin
  • základní recepty na konkrétní potíže i harmonizaci trávení


Výživa podle ájurvédské nauky přispívá k sebepoznání a pochopení své jedinečnosti. To, co jíme, prozrazuje mnoho i o našem přístupu k životu, a právě ájurvéda se může stát nástrojem, kterým podpoříme své zdraví a proměníme případnou nerovnováhu ve vytouženou harmonii.

MUDr. Martina Ziska zasvětila ájurvédě celou svoji profesní dráhu. Seznámila se s touto naukou během života v USA, kde vedla ájurvédskou praxi. Své znalosti prohloubila studiem v Indii a stala se profesorkou teoretické a klinické ájurvédy na Akademii Ájurvédských studií v Amsterdamu. V Čechách založila centrum ájurvédského žití a bytí, místo zvané Ájurvéda Terra a školu Ájurvédská Gurukula. Od roku 2009 se Martina Ziska věnuje klinické praxi v Praze, seminářům a přednáškám i dalším aktivitám po celém světě. Je autorkou mnoha odborných článků, publikace Áhára a kuchařky V ájurvédské kuchyni.

Ahara

Áhára – Ájurvédská výživa pro zdraví
Autorka: MUDr. Martina Ziska
Nakladatelství: Smart Press
Formát a vazba: 168 x 240 mm, měkká šitá vazba s klopami
Počet stran: 232

Více informací: https://www.smartpress.cz/ahara


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů: Knihovny pro K21, Vsetín

brezen-mesic-ctenaru 200Regály plné knih, u počítače dáma či pán, který obřadně přebírá vracené knížky a zapisuje nově vypůjčené. Místnost specificky vonící – tak voní jenom tištěné publikace, stojící jako vojáci v řadách. V sále tichý šum, jak...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Pracujte s fantazijními obrazy

Aktivni imaginace perexMetoda aktivní imaginace, kterou rozpracoval slavný psychiatr C. G. Jung, je praktickým zdrojem, z něhož je možné čerpat v okamžicích rozhodování, krizí či konfliktů.

 

...

Literatura

Obchod se štěstím

obchod se stestim perex„Promiňte, co se tady prodává?“ zeptala jsem se. „ Jak to myslíte?“ divila se stařenka. „Co je napsáno na obchodě, to se taky prodává. Štěstí děvenko. Štěstí.“ „ A… v jaké formě?“ „V jaké...

Divadlo

A zase ten Havel!

200divV poslední době mívám někdy dojem, že snad každý chce hrát Havla. Možná je to jen taková móda, možná se pletu a vidím přízraky. Snad proto se mne, když jsem dostala pozvánku na premiéru Havlovy Audience, zmocnily nemalé pochyby. Pražský soubor vinohradskéh...

Film

Ultimátní filmová ABBA párty zamíří v září i do českých kin

abba-the-movie-image-10Švédská skupina ABBA patří bez jakýchkoliv diskuzí mezi největší popové ikony dvacátého století. A jejich hudba přitahuje, částečně i díky muzikálu Mamma Mia, zástupy nových a nových fanoušků napříč generacemi. Ačkoliv už muz...