Objevte medové perly vašeho života

Objevte medové perly vašeho života

Tisk

medove-perly200Medové perly je název další knihy, která vyšla v Nakladatelství Kazda a zařazuje se do žánru rozvoje osobnosti. Jaká je?

 

 

 

Autorka Melanie Pignitterová se potýkala s chronickým onemocněním a ocitla se až v bezvýchodné situaci. Poté si naštěstí uvědomila, že by její bolest mohla být darem a při pohledu na pár kapek medu si řekla, že jsou to perly a dary života, které vypadají jako neštěstí. Toho dne začala psát blog o radostech života, kde sdílela spoustu věcí ze svého života. Dnes má tento blog přes čtyři miliony návštěv a díky němu vznikla i tato kniha.

„Pro tuto knihu jsem shromáždila problémy, krize, katastrofy, dramata, bludné kruhy, slepé uličky, ústrky, nezdravé vzorce chování a životní klopýtnutí, s nimiž se většina z nás dříve či později setká. Chci inspirovat i vás, abyste měli odvahu rozkrýt své problémy, protože teprve pak jim můžete čelit, zkoumat je a vycítit, jakou cestu, poselství, vhled nebo jiné dary života vám chtějí přinést, a s úžasem zjistit, že víš život je sladší, než se vám doteď zdálo. Objevte dobro ve zlém, slunečnou stránku ve stinné, zisk ve ztrátě, krásu v ošklivosti, svobodu v zajetí, dar v problému a medové perly svého života!“ (str. 14)

Knihu můžete vyhrát v naší soutěži: Medové perly mohou být vaše

Smyslem knihy tedy je ukázat, jak jinak se dá přistupovat k problémům, které lidem bránily ve štěstí a jak vytvořit medové perly, které osladí život. Všech šest kapitol se tak točí kolem běžných věcí, s nimiž se lidé mohou potkat a čelit jim. Jedná se například o pochybnosti o sobě, jizvy z minulosti, slepou uličku spočívající se zvyku a nenaplněných očekáváních, nebo o nejrůznější krize nejen z mezilidských vztahů.

Autorka vždy popisuje danou problematiku, často se na čtenáře obrací a prostřednictvím části knihy nazvané Medové perly s sebou přichází i s různými cvičeními. Medové perly jsou psány jednoduchým a srozumitelným jazykem, Melanie působí jako sympatická a také chápavá žena. Věřím, že spoustě lidí může tato kniha pomoci a třeba jim i zlepší život!

Melanie Pignitterová více než rok trpěla nesnesitelnými migrénami, na které vůbec nic nezabíralo. Podařilo se jí nad nimi zvítězit až díky mentálnímu tréninku. Na své cestě hledání pomoci objevila medové perly, dary života, které na první pohled vypadají jako větší či menší pohroma. V této knize dala dohromady tipy a přístupy, které se jí osvědčily, i praktická cvičení a návody, jak si i z toho zlého, co nás v životě potká, vzít to dobré. Zkrátka jak kolem sebe nacházet medové perly, aby byl náš život sladší.

medove-perly

Medové perly
Autor: Melanie Pignitterová
Překlad: Martin Richter
Žánr: rozvoj osobnosti
Nakladatelství: Kazda
Rok vydání: 2023
Počet stran: 176
Hodnocení: 82 %

https://www.knihykazda.cz/medove-perly/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Lepší odměnu za svou práci, než že někoho rozesměju, si nedovedu představit

Lucie HřebečskáPsaní se věnuje odmala, zaznamenávala si črty, scény, nálady a taky si psala deník. Nedávno přišel zlom a začala psát delší texty s cílem nabídnout je i světu kolem, nejen sobě. Začala své literární práce posílat do různých soutěží a uspěla. A letos vyhrála Lucie Hřebe...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Směsi květů a koření od Sonnentoru posunou vaše kuchařské umění do nadpozemských výšin

sonnentor 200Je obecně známou pravdou, že jíme i očima. Pohled na krásně nazdobený pokrm zahřeje u srdce nejen jeho tvůrce, ale i všechny potenciální strávníky. Dobré a oku lahodící jídlo jednoduše přináší radost, to je holý fakt. Trikem, jak povýšit gast...


Literatura

Horká čokoláda, skvostné hory, romance a pohoda

chata ve svycarsku 200Zatím nejnovějším přírůstkem v knižní sérii Romantické útěky britské autorky Julie Caplinové je Chata ve Švýcarsku. Kniha vyšla v září a opět potěší všechny příznivkyně cestování, dobrého jídla a milostných romancí.

...

Divadlo

Letní scéna Divadla Ungelt

Již poosmé si mohou příznivci divadla vychutnat komorní letní scénu Divadla Ungelt na hradčanském Novém světě. Divadlo, které patří k nejznámějším a především k nejpopulárnějším u nás, zařadilo do letního programu dvě oblíbené hry, jednu premiéro...

Film

Festival ANIFILM zveřejnil výběr soutěžních snímků a představuje svůj letošní vizuál

anifilm 2022 perexMezinárodní festival animovaných filmů ANIFILM proběhne letos v Liberci od 10. do 15. května. Představí se to nejlepší i nejnovější z animované tvorby, přijede řada tvůrců i fanoušků animace. Nyní skončila práce výběrové komise a ...