Judith Hill vystoupí na 40. ročníku Československého jazzového festivalu Přerov

Judith Hill vystoupí na 40. ročníku Československého jazzového festivalu Přerov

Tisk

judith200Jednou z hvězd 40. ročníku Československé jazzovém festivalu Přerov bude i zpěvačka, autorka a multiinstrumentalistka Judith Hiil, jejíž hlas balancuje na ostré hranici mezi jazzem, soulem a rockem. Na přerovském festivalu se představí se svou kapelou.

 

 

Svého času byla vokalistkou samotného Michaela Jacksona, s nímž nazpívala legendární duet I Just Can’t Stop Loving You. Jiný hvězdný zpěvák Prince byl jejím mentorem i producentem alba Back In Time...

judith foto1

Judith Hill natáčela s filmovým režisérem Spikem Lee i legendou jazzové kytary George Bensonem a získala cenu Grammy za svůj výkon v dokumentárním filmu 20 Feet From Stardom, v němž hrála spolu Sheryl Crow, Rolling Stones, Bruce Springsteenem i Stingem. Film je sondou do života sborových zpěvaček, dodnes nedoceněné profese, která dodala šťávu a eleganci stovkám rockových a soulových hitů posledního půlstoletí. Do unikátního feelingu zpěvačky se promítá i její etnický původ. Její otec je Afro-Američan, zatímco matka je jazzová pianistka z Japonska.

judith foto2

Dnes už světově známá umělkyně Judith Hil, která vystoupila v minulých letech několikrát v Česku a má tu své publikem, se představí na přerovském jazzové festivalu v sobotu 21. října!

judith foto3

Zdroj foto: archiv


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Všichni jsme nějak vadní

vsichni jsme nejak vadni200Pokud hledáte nějaké pohodové a vtipné letní čtení, kde je hlavním hrdinou v poněkud nešťastný muž, sáhněte po novince nakladatelství JOTA s názvem Všichni jsme nějak vadní od Matthewa Normana.

Divadlo

Letní divadelní program pod petropavelskou katedrálou – již popatnácté

biskupsky dvur 200Malebný kout Zelného trhu ožívá neochvějně již patnáctým rokem poutavými příběhy z dílny Městského divadla Brno. I tentokrát je pro vás již připravena vskutku rozmanitá programová nabídka plná hvězd, které můžete obdivovat na letním neb...

Film

Pražský výběr - Symphony Bizarre: Koncert na stříbrném plátně

prazsky vyber200Velkolepý koncert Pražského výběru na stříbrném plátně s názvem Symphony Bizarre ukáže vystoupení kapely v O2 aréně v prosinci roce 2016. Pražský výběr tehdy převedl divákům více, než jen rockový koncert. Ke svému výročí připravil bombast...