Tip na knihu: Obchodníci s dětmi

Tip na knihu: Obchodníci s dětmi

Tisk

hana hindrakova200Spisovatelce Haně Hindrákové vychází nová kniha zaměřená tentokrát na obchodování s dětmi.

 

 

 

Anotace: Po líbánkách se Izabela vrací s manželem zpět do Keni. Doufala, že konečně otěhotní, ale je opět zklamaná. Začne se proto zajímat o adopci a dozví se, že v nigerijském sirotčinci pro ni mají dítě. Vše se zdá být na dobré cestě, dokud si Izabela nezačne uvědomovat podivné okolnosti možné adopce. Pustí se proto do nebezpečného pátrání, které předčí i její nejhorší obavy.

Hana Hindráková pochází z Trutnova, po vysokoškolských studiích založila vlastní neziskovou organizaci a přes deset let působila jako dobrovolnice v tomto sektoru. V rámci realizace projektů rozvojové spolupráce se několikrát dostala do africké Keni a od roku 2018 pomáhá prostřednictvím projektu Dárky s myšlenkou. Keňu si velmi oblíbila a umístila sem děj většiny svých románů. Miluje cestování, společenský tanec, čtení, turistiku a besedy se čtenáři. Více najdete na jejích webových stránkách www.hindrakova.cz, www.africkepribehy.cz a www.darkysmyslenkou.cz.


Kniha bude k prodeji na pultech knihkupectví Neoluxor, Kanzelsberger a Dobrovský po celé ČR od 13. listopadu 2023.

Nakladatel: Alpress s.r.o.

hana hindrakova obalka

Zdroj obálky knihy: archiv Hany Hindrákové, grafické zpracování obálky: Tomáš Řízek

Více informací:

https://obchodnicisdětmi.cz
https://www.hindrakova.cz
https://africkepribehy.cz
https://www.facebook.com/africkepribehy
https://www.instagram.com/hana_hindrakova
https://cz.linkedin.com/in/hana-hindráková-mezihoráková-32817641


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Život byl fajn, než přišla bouře

Než přišla bouře perexDobrodružství mne láká. Ale nemám ho v povaze. Vrcholem mých adrenalinových zážitků je noční venčení pejska. Možná i proto mne nalákala kniha Než přišla bouře. Protože je o dobrodružství dvou odvážných lidí. O cestě nap...

Divadlo

Švandovo divadlo uvede poetickou komedii Happy End. Dlouholetý pár v ní ztvární Bohdana Pavlíková s Lubošem Veselým

Happy End 200Poetickou komedii Happy End zvoucí diváky na návštěvu bytu dlouholetých manželů uvede Švandovo divadlo v Praze. Režisérem a spoluautorem inscenace je Daniel Hrbek, ředitel smíchovské scény, premiéra se uskuteční 25. března ve Studiu Švandova di...

Film

Divoká dvojka? Spíš potřeštěná

divoka dvojka 200Skvělou komedii, u které se od srdce zasmějete, najdete poslední dobou horko těžko. Nicméně se filmaři neustále snaží takový film natočit. Reese Witherspoon v jedné z hlavních rolí by mohla být pozitivní známkou úspěchu, ale…