Ochepovsky Project se loučí singlem a videoklipem Satellite

Ochepovsky Project se loučí singlem a videoklipem Satellite

Tisk

Ochepovsky 200

 Po osmi letech ukončuje činnost Ochepovsky Project, který v sobě koncentroval vynikající hráče české jazzové a alternativní scény. Žánrově nezařaditelná tvorba mísila prvky jazzu, neo-soulu, hip hopu i popu. Kromě tuzemských pódií zaznamenala formace četné úspěchy v zahraničí s koncerty v Německu, Polsku či Slovensku. Kapela se loučí posledním singlem s videoklipem s názvem Satellite, reflektující vývoji a růst Ochepovsky Project, pro fanoušky chystá také poslední koncerty.

„Udržet kapelu o tolika členech, kdy je navíc každý činný v několika projektech, bylo poměrně náročné. Je čas na změnu. Tím si nechci stěžovat, byla to jízda a pro mě osobně velká čest. Úžasné období, během kterého jsme se vzájemně formovali a obohacovali. Myslím, že jsme na českou scénu přinesli i poměrně svěží hudební uvažování. Lepší odejít v plné síle než rozkladu. Možná se Ochepovsky Project časem vrátí, je však jisté, že v jiné formě, energii a kontextu. Uvidíme, co život i inspirace přinesou, “ říká frontman Igor Ochepovsky, který se chce do budoucna více zaměřit na sólovou tvorbu.

Ochepovsky Project byl založen roku 2016 a poměrně rychle zaujal svou žánrovou eklektičností a výjimečným souzněním hráčů. Sestava se postupně ustálila na formaci - cellista Šimon Marek, trumpetista Miroslav Hloucal, saxofonista a klarinetista Petr Kalfus, klávesista Jan Aleš, baskytarista Ondřej Hauser a bubeník Michal "Kolouch" Daněk. Roku 2016 vyšlo album I’m the Wind, o tři roky později navázali sedmipísňovým live EP Take Care of Me. Od roku 2021 vystupuje s kapelou turecká zpěvačka ILÆY, která je také autorkou textu písně Satellite.

Satellite vtahuje posluchače do vnitřního boje rozhodování mezi emocemi a rozumem, na tenkou hranici mezi nadšením a opatrností, což se odráží i v hudbě samotné. Zvuk se dynamicky proplétá různorodými krajinami kontrastních nálad od robustní dechové sekce, přes sametové melancholické vokály, až po plochy, kdy kapela naplno ukazuje sílu improvizace i živých vystoupení. Sám Ochepovsky se v Satellite odklonil od své signifikantní kytary, zapojil se nejen vokálem, ale především propracovaným aranžmá se značnou postprodukcí živých nástrojů.

„Satellite odráží situace, kdy jsme cítili až magnetickou přitažlivost k věcem, za kterými bychom se pravděpodobně neměli honit. Všichni to známe - emoční jízda spojená s lákadly i neustálý boj o životní rovnováhu. To, co nás přitahuje pro nás zkrátka nemusí být to nejlepší. Ale je těžké odolat a někdy se zkrátka dostaneme do víru chaosu a nerozumu,“ dodává Ilaey.

Skladba vznikala ve studiích Golden Hive, Soundevice a Ochepovsky production studios, za mixem stojí Mikoláš Müller, masteringu se ujal Boris Carloff.

Cesty jednotlivých členů se nerozcházejí, stále spolupracují, třeba v rámci doprovodné kapely Lenky Dusilové. Do léta odehrají ještě několik koncertů a pro fanoušky chystají na podzim rozlučkový koncert.

Igor Ochepovsky je v současnosti kapelníkem doprovodné kapely Lenky Dusilové, členem 7krát3, spolupracoval s Davidem Kollerem, Annou Julii Slováčkovou, Vesnou, Ewou Farnou, Klárou Vytiskovou a mnoha dalšími.

Poslední koncerty Ochepovsky Project se uskuteční 17. května na festivalu Jazzpot ve Svitavách a 1. 6. Hudební žně v DK Poklad v Ostravě a v Praze v říjnu tohoto roku.

Ochepovsky1

Vydání singlu Satellite podpořil OSA - Ochranný svaz autorský.

Zdroj foto: Varvara Gorbunova

Více informací:

Multilink: https://songwhip.com/ochepovskyproject/satellite
https://www.facebook.com/ochepovskyproject
https://www.ochepovsky.com/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Vikingové a vědmáci v podání českého autora - Hladová smečka

sladek hladova smecka 200V květnu vydalo nakladatelství Mystery Press knihu mladého českého autora Martina Sládka Hladová smečka. Děj nás přenese do doby dávno minulé, do doby, kdy svět věřil na magii, do nádherného leč nemilosrdného Norska, ...

Divadlo

Zhudebněná biografie překrásného děcka

200divDo Hradce Králové soustředila své tvůrčí síly dvojice Baláš - Brousek, aby v originálním zpracování mohla na scéně Klicperova divadla znovu ožít smyslná blondýna s ještě smyslnějšími iniciály.

...

Film

Lurdy: místo, kde se ještě věří na zázraky
ImageS více než dvouletým odstupem od svého prvního uvedení přichází v těchto dnech do našich kin snímek Lurdy rakouské režisérky Jessiky Hausner. Film byl promítán mimo jiné v rámci festivalů v Karlových Varech, Rotte...