KNIHY DOBROVSKÝ startují novou misi ČTENÍ JE SEXY. Cílí na muže

KNIHY DOBROVSKÝ startují novou misi ČTENÍ JE SEXY. Cílí na muže

Tisk

cteni je sexy200Fakta hovoří jasně, až 90% převahu mezi čtenáři mají ženy, tedy čtenářky. Muži zkrátka nečtou, i přestože je podle většiny žen vztah k literatuře velmi přitažlivou mužskou kvalitou. Je právě tohle cesta, jak přivést více mužů ke čtení? To se rozhodli v KNIHY DOBROVSKÝ zjistit. Připravili kompletní kampaň s názvem Čtení je sexy, která startuje právě dnes.

 

Ať už se projdete kterýmkoli knihkupectvím, navštívíte kteroukoli čtenářskou skupinu na internetu, do očí vás bije nelítostný fakt. Všem čtenářským prostorům vévodí ženy. Kupují knihy pro děti, dárkové knihy pro celou rodinu, ale hlavně kupují velké množství nového čtiva pro sebe samotné. A jak to vidí data?

  • 93 % členů facebookové skupiny KNIŽNÍ ZÁVISLÁCI jsou ženy
  • Více než 70 % členů klubu KNIHY DOBROVSKÝ jsou ženy
  • Průměrně 80 % sledujících na sociálních sítích KNIHY DOBROVSKÝ jsou ženy

Muži se naopak ke knihám uchylují velmi sporadicky, ačkoli je vědecky prokázáno a notoricky známo, že čtení má desítky benefitů. Zlepšuje koncentraci, snižuje hladinu stresu, pomáhá rozvíjet emoční inteligenci a empatii, podporuje kreativitu a mnoho dalšího. Mužský čtenář je ale navzdory těmto faktům spíše výjimkou. Podle naprosté většiny žen, velmi atraktivní výjimkou. A právě na to sází nová kampaň KNIHY DOBROVSKÝ, která mužům připomíná, že „Čtení je sexy“!

„Rozečíst muže. To je jeden z cílů naší komunikace pro rok 2024. Chceme otevírat témata, která jsou důležitá pro celý knižní svět a jednoznačně je to právě vztah mužů k literatuře. Samozřejmě nebude chybět nadhled, vtip a netradiční formáty, které rádi vymýšlíme. Již tento týden například propojíme svět fitness a knih. Můžete se těšit.“ Adam Pýcha – E-commerce director a CMO KNIHY DOBROVSKÝ

Celá kampaň odstartovala vtipným a přesně mířeným video spotem, kdy je muž odhodlán vstoupit do zcela nových vod. Vyzkoušet „něco, co dělá tolik lídí, takže to nemůže bejt špatný“. Video mužům, kteří se často za své nečtení i stydí, vzkazuje, že nikdy není pozdě začít. Zkusit vyměnit relax u telefonu nebo PlayStationu, za kvalitní čtení.

Koncept kampaně vytvořil in-house tým KNIHY DOBROVSKÝ, následnou tvorbu videa a dalších reklamních materiálů k velké kampani mají na svědomí specialisté z agentury Kreatika. KNIHY DOBROVSKÝ s hradeckou agenturou spolupracují téměř 10 let na většině svých kampaní (včetně tradiční vánoční kampaně Čtivé Vánoce, zářijové kampaně Superškoláci se hlásí do služby! nebo kampaně Kniha není rohlík aneb Proč nezvyšovat DPH u knih?).

„Jsme zvyklí, že z Knihy Dobrovský přicházejí zajímavé koncepty kreativních kampaní, ani tento projekt nebyl výjimkou. Díky jasnému zadání od klienta, jsme mohli rozběhnout casting a veškeré přípravy na natáčení. Obsadili jsme zkušeného Lukáše Muchu, se kterým jsme již spolupracovali na několika projektech.” Josef Čáslavka – spoluzakladatel agentury Kreatika

cten je sexy

KNIHY DOBROVSKÝ si tedy na začátek letošního roku stanovili důležité předsevzetí – rozečíst i muže. Tohoto nelehkého úkolu se zhostili se ctí a vtipem. Bude to ale stačit? Sledujte web knihydobrovsky.cz, sociální sítě KNIHY DOBROVSKÝ i novinky v aplikaci KDčko.

Chcete nám pomoci, a do kampaně se zapojit? Pošlete své návrhy na propojení PR týmu KNIHY DOBROVSKÝ ( Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript ).


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Mašinka Tomáš a její příběhy na dobrou noc

masinka tomasek 200Mašinka Tomáš, kterou děti znají také z televizní obrazovky, žije na ostrově Sodor, který je rájem vlaků. Ostrovem křižují koleje, na pobřeží stojí veliké depo a přístav, kromě mašinek a vagonů tu žijí i další stroj...

Divadlo

Posté a naposledy. Divadlo RePublika uvede poslední reprízu úspěšného satirického divadelního představení Boss Babiš

boss babis200Přežilo politické zákazy, přežilo pandemii Covidu, kdy nejen divadla nemohla hrát. Nyní satirické divadelní představení Boss Babiš, se kterým Divadlo RePublika projelo celou Českou republiku, uvede 18. května od 19:30 hodin v divadelním sále kl...

Film

Festival Film a architektura oslaví desátý ročník

film a architektura 200Ve dnech 30. 9. – 4. 10. proběhne ve třinácti českých a slovenských městech již podesáté festival Film a architektura. Jubilejní ročník s podtitulem “Spojení” poukáže na důležitou roli architektury při propojování lidí,...