Marcell a fiedlerski vydávají klip z ulic Londýna

Marcell a fiedlerski vydávají klip z ulic Londýna

Tisk

Marcell fiedlerski 200Marcell a fiedlerski vydali koncem loňského roku společné album Duše, která opustila tento svět, váží 21 gramů. Deska získala dvě nominace na Ceny Anděl. Nyní představují klip ke skladbě z alba Jestli se ti daří.

 

 

Videoklip vznikl během loňského nahrávání alba v Anglii, a to přímo v Londýně. Klip z ulic města využívá zvláštní efekt, kdy Marcell zpívá píseň dvakrát až třikrát pomaleji. Výsledkem je, že se během jeho zpěvu lidé a objekty za ním pohybují rychleji. Samotný klip předznamenává jejich turné, které startuje už tento týden. Vyvrcholí křtem alba v pražském klubu Roxy 28. února.

Za album Duše, která opustila tento svět, váží 21 gramů album byli nominováni na dvě Ceny Anděl. Marcell v kategorii Objev roku a Marcell a fiedlerski za Společný projekt.

Ve stejném složení, v jakém muzikanti v Anglii desku nahráli, proběhnou koncertní zastávky. Marcell - zpěv, kytary, klavír; fiedlerski - kytary, baskytary, klávesy; Matyáš Vorda - bicí nástroje. Turné k desce DUŠE, KTERÁ OPUSTILA TENTO SVĚT, VÁŽÍ 21 GRAMŮ proběhne v únoru a březnu 2024.

28.2.2024, Praha, Roxy
29.2.2024, Brno, Melodka
1.3.2024, Valašské Meziříčí, M-klub
2.3.2024, Liberec, KC Vratislavice 101010

Vstupenky a více informací:

https://goout.net/en/tour-2024-marcell%2Bfiedlerski/szhyrsw/
https://www.instagram.com/marcell_music/
https://www.marcell-music.cz/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Umění jako terapie je okénkem do našich životů

umeni jako terapie 200Na umění lze nahlížet z různých úhlů pohledu. Z pohledu technického, politického, historického, aktivizačního a terapeutického. Autoři knihy Umění jako terapie se zaměřili na ten poslední z nich, jejž důkladně a čtivě roz...

Divadlo

Divadlo MA v srpnu uvede premiéru a další inscenace na Letním divadle v Grébovce

Grotta200Premiéru komedie přímo stvořené pro letní scénu, ale i další inscenace uvede o srpnových večerech pražské Divadlo MA na Letním divadle v Grébovce. Od 1. do 26. srpna již potřetí nalezne své sezónní působiště ve venkovním prostoru Grotty a díky tomuto...

Film

Mezinárodní filmový festival ovládl film Bob a stromy

Karlovy Vary 200Slavnostním zakončením 50. Mezinárodního filmového festivalu, který se konal 11. července v hotelu Thermal, provázel moderátor Marek Eben. Po krátkém úvodu, kdy zažertoval na téma jubilejních festivalových padesátin, pozval na podium ...