SHARKTANK vydávají Mud, druhý singl z očekávaného EP 

SHARKTANK vydávají Mud, druhý singl z očekávaného EP 

Tisk

sharktank200Sharktank nás nenechávají dlouho čekat: Kapela je zpět a ohlašuje EP "Blindsided"druhým singlem "Mud.”

 

 

Sharktank je známý svou žánrovou pestrostí, překvapivě živým pódiovým vystupováním, experimentováním a jedinečností. Čím nás tedy může Vídeňská parta v roce 2024 ještě překvapit?

Odpověď zní: "Blindsided", jinými slovy vším, a to úplně novým. Až na jistotu, že stání na místě rozhodně není charakteristikou jejich povahových rysů. Po loňském vyprodaném turné, milionech streamů a vystoupení v NPR letos přišel na řadu Eurosonic Festival v Groningenu, EU turné s Giant Rooks a kdo ví, co dalšího přijde v roce 2024…

Nový singl "Mud" je drsná skladba, která se zabývá těžkostmi při proplouvání životem v tvrdém prostředí. Ve slokách se objevují témata nedůvěry, měnících se postojů a pocitu odcizení, refrén odráží proměnu, kdy se kapela zbavuje svého dřívějšího já a čelí vnitřním konfliktům. Celkový tón je syrový a introspektivní a zachycuje výzvy osobního růstu tváří v tvář nepřízni osudu.

Poslech: https://promo.theorchard.com/Sv3VqcosACPskkp3mKVf

V roce 2020 položili Marco Kleebauer a Mile Lechner základ kapely Sharktank a brzy poté se nedílnou součástí prototypu stala Katrin Paucz. Sharktank se vyvinul v zásadní součást rakouské a německé hudební scény. Od jejich debutu s písní "Get it Done" v červnu 2021 se budovalo očekávání jejich brzkého mezinárodního průlomu. Prokázali výjimečného experimentálního ducha a 24. března 2023 vydali své druhé album "Acting Funny". Rok 2023 byl ve znamení řady festivalů, nominace na Amadeus Austrian Music Award v kategorii Alternativa a uznání jako IMPALA Artists to Watch 2023.

Sharktank 1

BLINDSIDED TOUR 2024 (GER/AT)
12/03/2024 - Erlangen, E-Werk
13/03/2024 - Frankfurt nad Mohanem, Mousonturm
14/03 - Hamburk, Mojo Club
15/03/2024 - Berlín, Hole44
16/03/2024 - Drážďany, Beatpol
22/03/2024 - Vídeň, Arena

FESTIVALY 2024 (dosud oznámené):
19.01.2024 - ESNS (Eurosonic Noorderslag) 2024
09/03/2024 - egoFM fest (Mnichov)
08.-10. srpna 2024 - Haldern Pop

Zdroj foto: Oskar Ott


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Bohyně odplaty: pátrání po bandě sériových vrahů ve starověkém Římě

bohyne odplaty 200Všem, kteří si oblíbili sympatického detektiva (přesněji řečeno soukromého informátora) Marca Didia Falcona a jeho trochu svérázné příbuzenstvo, přináší nakladatelství BB/art jeho dvacátý příběh, nazvaný Bohyn...

Divadlo

O klucích aneb Jsem kuchta

jsem kuchta 3perexO klucích aneb Jsem kuchta se jmenuje komedie německého dramatika Davida Gieselmanna, kterou připravil pro podzimní sezónu režisér, někdy i autor, a vlastně spíš muž mnoha rolí, také třeba ředitel Domu dětí a mládeže v Praze 10, R...

Film

Herečka Jaroslava Vysloužilová-Wanieková hrála vždy ne na sto, ale na tisíc procent

jaroslava foto perex

V úterý 23. listopadu zemřela ve věku 85 let divadelní a filmová herečka Jaroslava Vysloužilová-Wanieková Přes čtyřicet let byla věrná šumperskému divadlu, kde se dočkala rolí, na které vzpomínala jak ona sama, tak její ...