Hoďte starosti za hlavu, mobil do trávy a vyrazte do lesa!

Hoďte starosti za hlavu, mobil do trávy a vyrazte do lesa!

Tisk

Dary PošumavíTrápí vás častý stres v práci? Netrávíte se svými dětmi tolik času, kolik by si zasloužily? Máte pocit, že ten kolotoč každodenních povinností nejde zastavit? Pokud ano, je třeba bouchnout do stolu, sbalit kufry a vyrazit na Šumavu!

 

Šumavské lesy od nepaměti lákaly k prozkoumání, voněly po jehličí a měly v sobě cosi magického. Děti i dospělí v nich hledali drobné dary, poznání ale i dobrodružství. A právě kniha Dary Pošumaví takové dobrodružství přináší. Tento výborný průvodce Pošumavím bude skvělým společníkem nejen na cestách, ale i ve světě kreativity, gastronomie, zábavy a příjemně strávených chvil s vašimi dětmi.

Dovolte si na chvilku zavzpomínat na své dětství, na krásné bezstarostné období plné her, svobody a radosti. Buďte svým dětem blíž!

Carovna svatojanska nocm

Jistě vás teď napadá otázka, jak s tím vším souvisí kniha Dary Pošumaví a v čem je rozdílná od běžně dostupné dětské literatury. Odpovědí je hned několik:

  1. má netradiční formát typu pracovního sešitu
  2. podporuje blízký vztah rodičů k dětem
  3. je certifikovaná značkou ŠUMAVA - originální produkt
  4. vybízí k návratu k přírodě
  5. podporuje kreativitu dětí i dospělých
  6. je plná nádherných obrázků od šumavské ilustrátorky Veroniky Víchové
  7. obsahuje tipy na lesní hry i několik receptů
  8. je jakýmsi malým průvodcem Pošumavím
  9. je edukačně zaměřená
  10. provází čtenáře celým kalendářním rokem a seznamuje je s tradicemi a zvyky
  11. má pět zajímavých částí 

Mohlo by se napsat ještě několik bodů k tomu, čím vším jsou Dary Pošumaví, ale už by se zavřely dveře vaší zdravé zvídavosti, a to by byla škoda.

Tvoreni z daru prirodyP


Pokud vás ale kniha v nějakém ohledu zaujala, můžete si k ní přečíst třeba recenzi:
https://www.ctemeceskeautory.cz/2021/10/recenze-dary-posumavi-lucie-oudova.html


Nebo si jí zčásti prolistovat:
https://www.albatrosmedia.cz/tituly/67494545/dary-posumavi/

Dary Pošumaví

Věřím, že v tento okamžik jste již jednou nohou na cestě k pořádnému odpočinku!

Vaše Lucie Oudová – autorka knihy Dary Pošumaví

Lucie Oudova - foto Annie Vetyšková

Foto: Annie Vetyšková


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

K práci ve studiu jsem přistupovala s pokorou, nadšením a zodpovědností, říká Markéta Z.

marketa perex 200I když má za sebou několik muzikálů, roli Vandy v televizním seriálu Ulice nebo zpívání s kapelou Boom! Band, obrovský prostor dostala zpívající herečka Markéta Z. právě na albu Bosa, které pro ni v...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Temnota politické džungle odhaluje nečekaného sériového vraha

Temnota 200Občas se ráda vracím do míst, kde mi bylo dobře. Ráda se vracím k autorům, které se mi dobře četly. Proto jsem se vrátila ke krimirománům Roberta Craise. Docela nedávno jsem přečetla novinku Zloději lidí i o něco...

Divadlo

Městské divadlo v Mladé Boleslavi představí premiéru muzikálu Miluju tě, ale…

premiera200První premiérou roku 2023 bude muzikál Miluju tě, ale…, který bude mít premiéru v pátek 17. února od 19 hodin na velké scéně Městského divadla v Mladé Boleslavi. Hra mladoboleslavskému divákovi představí ne neznámého autora Joea DiPietra (hraje se tu...

Film

SPALOVAČ MRTVOL SE VRACÍ – NEJPRVE SE PŘEDSTAVÍ V KARLOVÝCH VARECH

spalovac mrtvol perexRežisér Juraj Herz (1934-2018) od počátku své tvůrčí dráhy inklinoval k poetickým bizarním výpovědím, jak již to naznačily Sběrné surovosti podle Hrabalova námětu. Postupně v nich začaly převažovat hororově děsivé prvky, za...