Zažijte ZOO jinak!

Zažijte ZOO jinak!

Tisk

200zooZlínská zoo i v letošním roce připravuje atraktivní večerní prohlídky zoologické zahrady. První proběhne už v pátek 4. října a další bude 11. a 18. října 2013.

 

 

 

Všichni příznivci zvířat a romantických procházek tak mají jedinečnou šanci zavítat do zoo ve zcela netradiční dobu a zažít její večerní atmosféru. Hlavní vstup bude otevřen nepřetržitě po celý den, od 17.00 bude k dispozici i sezónní vstup. Poblíž obou vstupů si návštěvníci budou také moci zakoupit celou lampiónovou soupravu (tzn. lampion, svíčku a dřevěné držátko). Vstupné na večerní prohlídky se nemění, zůstává stejné jako při běžné návštěvě zoo.

zooo

Romantické světlo loučí, atraktivně osvětlený zámek Lešná, tajemné zvuky nesoucí se celým areálem – to vše slibuje neopakovatelné zážitky. Večerní návštěvu zoo zpestří i nabídka prohlídky s průvodcem. Za doprovodu odborných pracovníků zoo se tak návštěvníci blíže seznámí s chovanými zvířaty. Jedinou podmínkou pro zajištění účasti na prohlídce s průvodcem je dostavit se včas na nádvoří zámku Lešná, odkud budou zmiňované prohlídky začínat. První prohlídka s průvodcem odstartuje v 18.30 hod, další pak v 18.45 hod, v 19.00 hod, v 19.15 hod a poslední v 19.30 hod.

Návštěvníci by si neměli nechat ujít ani večerní prohlídky zámku Lešná. Zámecké pokoje budou pro tuto příležitost speciálně vyzdobeny. Průvodci v dobových kostýmech přiblíží život původních obyvatel zámku - hrabat rodu Seilernů. První zámecká prohlídka odstartuje v 18.30 hod., další budou následovat ve dvacetiminutových intervalech. Vstupné do zámku bude sjednoceno pro všechny kategorie návštěvníků, a to na 30 Kč za osobu.

V ZOO Lešná nezapomínají ani na občerstvení: horký čaj a něco k zakousnutí nabídnou restaurace Tyrol poblíž zámku Lešná a restaurace Neapolitáno u tropické haly Yucatan. Otevřena bude také prodejna suvenýrů.
Na závěr ještě jedna malá rada: Cesty a chodníky budou osvětleny, ale doporučuje se vzít si s sebou kapesní svítilnu.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Barbara Semenov by si přála, aby byl čtenář knihou inspirován a motivován, že nic není nemožné, když se chce, když je vůle.

barbara semenov 200Barbara Semenov je novinářka, publicistka, básnířka a producentka, která vystudovala Fakultu žurnalistiky UK a v letech 1975 až 1981 působila jako redaktorka v Televizních novinách Československé televize. Pod tlakem odporu k t...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Čokoládové kousky štěstí

kousky200Už jste přemýšleli nad tím, jak strávíte podzim života? U knih, které čekaly dlouhá léta na přečtení? Budete zvelebovat zahrádku? Hlídat vnoučata či pravnoučata? A má někdo z vás v plánu odjet na Fidži a pustit se do výroby vlastní čokolády?

Divadlo

Vitamín D aneb Divadla spolu!

vitaminD 200Divadelníci z nejrůznějších koutů celé republiky se spojili v unikátním, společném projektu, který všem divákům umožní být při tom. Zástupci třinácti divadel od Chebu až po Ostravu si vymysleli společnou kreativní výzvu, v rámci které každý zúč...

Film

Filmovyý hudební dokument MAKANNA čeká online - premiéra

MAKANNA200Filmový hudební dokument se záznamem z koncertu MAKANNA, na motivy stejnojmenného románu židovského spisovatele Jiřího Weila, o vzestupu a pádu lžiproroka s tváří zahalenou v roušce zelené, jehož oči žhnou jak rozžhavené uhlíky.

...