Nečekaně ztřeštěný výlet do Litvy

Nečekaně ztřeštěný výlet do Litvy

Tisk

litva200Severský filmový podzim nabízí nejen filmy severských zemí, jak by název mohl napovídat, ale hranice se rozšiřují i na filmy z pobaltských republik. Ve filmu Litva, do toho! se můžete seznámit s největší pobaltskou zemí prostřednictvím ztřeštěné road movie.

 

 

Mladí muži z Británie dostanou kšeft - okrást místního bosse. Což vypadá jako celkem nenáročná práce. Jenže když vám nevyjde únikový plán, všechno se diametrálně změní. John, Ben, Tim a Michael chtějí po svém kšeftu uniknout do Malajsie. Jenže Matka příroda to vidí jinak. Špatné počasí přicházející od Islandu způsobí, že let nekončí v exotickém ráji, ale v Litvě.

Pro ty, co cestovali v bezvědomí, je to velký šok. Nicméně, je třeba se dostat z této šlamastyky a cestovat dál. Okradený boss je však rychlejší než změna počasí a už jde po naši známé čtveřici.

litva

Pánové tak zažívají opravdu obskurní situace, ve kterých jde často o život. Jenže jsou to takoví pitomečci, že se jim prostě musíte smát. Když si vzpomenu, že jedna z postav má na sobě skoro celý film pouze ponožky a radiátor...Díky neustálému pohybu pánové prozkoumají mnoha zákoutí země a mají možnost zúčastnit se aktivit v různých sociálních skupinách.

Film může posloužit také jako jazykový průvodce - uslyšíte angličtinu, litevštinu, ruštinu a polštinu. Já jsem Litvu v letošním roce navštívila a naštěstí mám úplně jiné vzpomínky než protagonisté filmu.

litva2

Ne, není to film pro slečinky. Je to drsné, ztřeštěné a naprosto šílené. Budete koukat úžasem, budete se smát jako diví. Krev, rány, útěky, překvapení, absurdní situace - to vše tvoří tento film a mám za to, že byste na promítání filmu neměli chybět.

Litva, do toho!/Redirected/Už Lietuvą!
Akční/komedie/thriller
Litva, 2014, 115 min
Režie: Emilis Velivis
Scénář: Emilis Velivis
Hrají: Vinnie Jones, Aurimas Meliesius, Emilis Velivis, Scot Williams, Gil Darnell, Andrius Ziurauskas, Antony Strachan, Vytautas Sapranauskas, Artur Smolyaninov, Vita Siauciunaite, Monika Vaiciulyte, Daniel-John Williams, Daniel Bowker, Andrew McHale, Oliver Jackson
Hodnocení: 80 %
Foto: http://www.sfklub.cz/litva-do-toho


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Přítomnost s minulostí v těsném propojení – Oběť Molochovi

200llCelé vyšetřování odstartovala brutální a zdánlivé nesmyslná vražda Sol-Britt Uusitalové. Proč někdo ubodal vidlemi nemajetnou ženu vychovávající sedmiletého vnuka? Vše nasvědčuje, že jde o vraždu ze zášti nebo žárlivosti. Ostatně Sol-Britt mnoha lidem lež...

Divadlo

Marie Stuartovna v Brně

Stuartovna perexSlavný titul Fridricha Schillera se po Černínově režii v Městském divadle v Brně z roku 2006 objevuje v novém nastudování v repertoáru Mahenova divadle NDB v režii Martina Čičváka. Není se co divit. Je to titul, který zaručuje divácký ...

Film

Francouzi se opět představují

festival francouzskeho filmu200Již po devatenácté se ve dnech 23. až 30. listopadu 2016 koná Festival francouzského filmu, a to nejen v Praze, ale také v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové a Ostravě. V převážné většině se jedná...