Pozvánka na kurz Hliněné omítky na slaměném domě

Pozvánka na kurz Hliněné omítky na slaměném domě

Tisk

baobaby 200Chtěli bychom vás pozvat na další cyklus přednášek týkající se staveb z přírodních materiálů, jejímž organizátorem je občanské sdružení Baobaby. Tentokrát se jedná o hliněné omítky na slaměných domech.



Program kurzu

Kurz je rozdělen na praktickou a teoretickou část a v jeho průběhu se najde čas i na individuální konzultace vlastních projektů. Teoretická část je zaměřena na problematiku přírodních staveb, a to od jejich historie, přes konstrukční systémy a vlastnosti až po zkušenosti s užíváním a současné trendy. Prakticky se budete věnovat samotné přípravě a aplikaci hliněných omítek.

baobaby 1

Lektoři

Lektory akce jsou Viktor Karlík a Lukáš Gavlovský. Viktor je koordinátorem celého občanského sdružení Baobaby. Stavby z přírodních materiálů realizuje, ale také vyrábí a dodává slaměné balíky a je právě lektorem různých kurzů. Lukáš Gavlovský je umělcem, kterého okouzlují přírodní materiály, především tedy kameny a dřevo. Vyrábí z nich sochy, atypická dětská hřiště a také s nimi doplňuje zahrady. Momentálně žije v rozestavěném domě ze dřeva, slámy a hlíny spolu s ženou a dvěma malými dětmi.

baobaby 2

Ubytování a strava

Kurzy se budou konat v rozestavěném slaměno- hliněném domě výtvarníka a lektora Lukáše Gavlovského. Spát se tedy bude pod střechou tohoto domu, nebo ve vlastních stanech. VIP návštěvníci mohou využít třech lůžek v zahradním domku. Vegetariánská i nevegetariánská strava je zahrnutá v ceně workshopu.

baobaby pozvanka

Více informací: www.baobaby.org


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Ve městě řádí sériový vrah. A všechny jeho oběti vypadají jako ona

katemusizemrit perexKate se právě vrátila z dovolené, kde se snažila vyrovnat s rozchodem se svým dlouholetým partnerem. Informace o tom, že ve městě byla zavražděná dívka, ji znepokojila, ale nevěnovala jí více pozornosti. Pak se objevila druhá m...

Divadlo

”Demokracie není právo do všeho mluvit, ale povinnost vědět, co mluvit,” říká Rudolf Jelínek

altJeden z nejznámějších českých herců všech věkových generací, Rudolf Jelínek, má za sebou neskutečnou filmovou a divadelní kariéru, bohaté zkušenosti s dabingem a lidé ho na ulici spíše než jménem oslovují jako majora Jiřího Hradce...

Film

Hvězdný tým Avengers udělá radost (nejen) filmovým fanouškům

altPatříte-li k filmovým, případně komiksovým fanouškům, určitě víte, že Avengers jsou jedním z nejočekávanějších titulů, které se na nás v letošním roce chystají. A očekávaní nejsou malá. Spíše televizní režisér Joss Whedon tedy pře...