Všechny cesty vedly na Holiday World

Všechny cesty vedly na Holiday World

Tisk

 

Holiday 200Veletrh cestovního ruchu Holiday World, který se konal koncem února na pražském Výstavišti, je nejvýznamnější akci svého druhu nejen u nás, ale i ve středoevropském regionu. Letos v polovině února se konal 24. ročník.

 


České regiony – seznamte se prosím                                                                                                

Návštěvníci veletrhu mohli prostřednictvím expozic téměř všech krajů České republiky procestovat celou naši zemi a najít zajímavé tipy na dovolenou a možnosti aktivního trávení volného času. Mezi největší domácí vystavovatele patřily Jihočeská centrála cestovního ruchu, Ústecký a Liberecký kraj.  Na veletrhu se představili také lázeňští vystavovatelé pod patronací Svazu léčebných lázní ČR. 


 Holiday3                                                                                                                                          

Inspirace s vůní exotiky                                                                                                               

Holiday World je již tradičně inspirací pro zahraniční dovolenou. Kromě evropských zemí a regionu Středomoří mohli zájemci načerpat informace o  takových exotických destinacích jako je Thajsko, Malajsie, Indonésie, Dominikánská republika, Kuba, Tchaj-wan, Jamajka, Salvador, Etiopie, Indie a další země. Svou veletržní premiéru měla na veletrhu Kostarika; poprvé se představila také Albánie. K největším zahraničním vystavovatelům patřilo již tradičně Slovensko a Turecko, atraktivní expozici nabídlo také Sasko. 

  Holiday1                                                                                                        

Atraktivní doprovodný program                                                                                                                          

Vyhledávanou součástí veletrhu je víkendová přehlídka autogramiád, vystoupení cestovatelů a prezentace jejich nových dobrodružství, premiér nových filmů i cestovatelských výstav fotografií WorldFilm. Návštěvníci tak měli jedinečnou příležitost setkat se oblíbenými osobnostmi živě a cestovat s nimi po světě. Muzeum Karla Zemana představilo v rámci veletrhu hned několik novinek. Tou první byla nová programová nabídka Praha filmová, která umožnila návštěvníkům i stálým obyvatelům metropole poznat a zažít její krásu ve filmovém duchu. Druhou novinkou byl zbrusu nový foto trik, který   obohatí stávající expozici muzea na Karla Zemana Malé Straně.

Holiday4


Foto: autor


www.incheba.cz 


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Myslel si, že jeho život už nemůže být horší. Ale pak ho spolknul eskalátor

eskalator perexDamián je obyčejný kluk. Nevyniká krásou, inteligencí, talentem, smyslem pro humor ani roztomilostí. To by možná ani nevadilo, kdyby nebyl jediným průměrným a nezajímavým dítětem ve skupince sedmi sourozenců.

Divadlo

Bratři Karamazovi – herecký koncert v Divadle Petra Bezruče v Ostravě

karamazovi  foto perexRomán Fjodora Michajloviče Dostojevského Bratři Karamazovi patří k vrcholným dílům světové literatury. Nesmrtelný příběh o otcovraždě měl v dramatizaci a režii Jana Holce premiéru v Divadle Petra Bezruče v Ostravě 10. pros...

Film

Tři tisíce na měsíc, exekuce, azyláky. Dokument o životě samoživitelek a samoživitele

Samozivy 200Samoživy. Takový název nese nový dokumentární film režisérky Olgy Sommerové, díky němuž máme možnost seznámit se s příběhy devíti žen, které vychovávají své děti samy, bez partnera a bez alimentů, a jednoho muže, jenž si osvojil čtyři děti, kte...