Láska bez bariér - romantická komedie, kterou musíte vidět

Láska bez bariér - romantická komedie, kterou musíte vidět

Tisk

laskabezbarier-perex-novyJocelyn (Franck Dubosc) je úspěšný a bohatý podnikatel a nenapravitelný sukničkář. Aby ženu okouzlil, používá osvědčené postupy: vytahuje se, přetvaruje se a především neustále lže. Když jej nová hezká sousedka Julie (Caroline Anglade) přistihne v situaci, kdy zrovna sedí na invalidním vozíku po matce, a chce o něj začít pečovat, je nadšený.

 

Vše se však zkomplikuje, když Jocelyn přijme pozvání na oběd k Juliiným rodičům. Seznámí se zde s Juliinou sestrou Florence (Alexandra Lamy), která na rozdíl on něj invalidní vozík skutečně potřebuje, a beznadějně se do ní zamiluje. Ona jeho city opětuje a jejich vztah se postupně rozvíjí...ale jak má Jocelyn prozradit, že on žádný vozík nepotřebuje?

Láska bez bariér je nenáročná romantická komedie, která v sobě ukrývá důležité poselství. Franck Dubosc, režisér, autor scénaře a zároveň představitel hlavního hrdiny, řekl, že chtľ natočit milostný příběh založený na fyzickém rozdílu a ukázat tak, že lidé na vozíku se od ostatních liší jen vnějškove a že je důležité zajímat se o to, co je uvnitř lidí. Protože pokud chceme, všichni můžeme žít vzpřímeně.
 
A Florence chce. Je to úžasná hlavní hrdinka, napoddává se sebelítosti, naopak, navzdory postižení žije aktivní a naplněný život, je chytrá, zábavná a odvážná. Je zábavné sledovat, jak se pod jejím vlivem z Jocelyna stává lepší a upřímnější člověk. Jen kdyby tu nebyla ta lež s tím vozíkem... Jocelyn je ale kreativní. Co tak zajít na výlet do Lurd a předstírat, že se stal zázrak a on se uzdravil?

Podobnými úsměvnými hláškami a situacemi je protkaný celý film. Všechny však působí přirozeně a nenuceně, takže se nemusíte bát žádného násilného humoru. Samotný příběh je velmi jednoduchý, v podstatě už od začátku dušíte, jak to celé dopadne, ale výjimečným ho dělají sympatické postavy a uvěřitelnost. Není vůbec těžké představit si, že někde žijí lidé, kteří jsou jako Jacelyn, Florence nebo Julie. Pokud si tedy chcete při filmu odpočinout a zárověň se pobavit a nechat se inspirovat, je pro vás Láska bez bariér ta správna volba.     

 

laskabezbarier 01


Láska bez bariér
Francie, 2018
Originální název: Rolling to You, Tout le monde debout
Žánr: romantická komedie
Režie a scénař: Franck Dubosc
Kamera: Ludovic Colbeau-Justin
Hudba: Sylvain Goldberg, Emilien Levistre, Xiaoxi Levistre
Hrají: Franck Dubosc, Alexandra Lamy, Elsa Zylberstein, Gérard Darmon, Caroline Anglade
Stopáž: 107 minut

Hodnocení: 90%


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s riaditeľkou Mestského divadla Trenčín Zuzanou Mišákovou

Zuzana-Misakova 200Situácia za posledné dva roky bola veľmi náročná. Každý sa s ňou vysporiadal inak. Zasiahla podnikateľov, cestovateľský ruch, no najmä umelcov, ktorých umenie je ich živobytie. To ako sa s danou situáciou vysporiadali a aký vplyv to...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Mamma Mia! Pokračování letního hitu je konečně tady

mamma-mia 1Muzikál Mamma Mia! si před deseti lety získal srdce diváků po celém světě a ti od té doby doufali, že se dočkají pokračování osudů bláznivé Donny a jejich blízkých. Jejich čekání je konečně u konce – a mohou se těšit hned na dva příběhy!


Literatura

Divoké léto Jáchyma Šebka

divoke leto jachyma sebka 200V srpnu se dostala do knihkupectví kniha Evy Běšťákové Divoké léto Jáchyma Šebka, která vyšla pod nakladatelstvím Brána. Máte-li chuť na českou literaturu s chutí dálek a tajemna, pak můžete vsadit zrovna na tut...

Divadlo

Zábradlí vstoupí do nové sezony s finskými povídkami a bestsellerem o Juráčkovi

zabradli 200Divadlo Na zábradlí se připravuje na svou pětašedesátou sezonu. V nadcházejícím roce uvede scénické provedení povídek finské autorky Rosy Liksom, dramatizaci bestselleru Dani Horákové O Pavlovi či Tolstého Vzkříšení v dramatizaci Armina Petrase...

Film

Yves Saint Laurent - recenze

200filmNa plátna českých kin vstupuje nový snímek ve Francii známého herce a režiséra Jalila Lesperta. Předlohou mu byl život jednoho z nejslavnějších módních návrhářů dvacátého století, Yves Saint Laurenta. Toho herecky věrohod...