Metalové okénko – únor

Metalové okénko – únor

Tisk

mo 200I nejkratší měsíc roku máme za námi a tudíž přichází rekapitulace toho nejzajímavějšího, co se přihodilo ve světě metalu. Samozřejmě nebudou chybět informace o chystaných deskách ani oblíbené videoklipy.

 

 

 

Nové kapely se objevují a zhasínají jako na běžícím pásu a v dnešní době je těžké, mít přehled. Zajímavé je to třeba se zpěvákem Howardem Jonesem, který si slávu vydobyl působením v kapele Killswitch Engage. Z kapely nakonec odešel a založil si bandu Devil You Know, nicméně po pěti letech doznal, že je třeba změny a kapelu přejmenoval na Light The Torch. Ta bude i nadále fungovat ve staronovém složení: zpěv – Howard Jones, kytarista Francesco Artusato (All Shall Perishú a basák Ryan Wombacher (Bleeding Through). Kapela vydává 30. března debutové album Revival a již nyní můžete omrknout klip k písni Die Alone:

Nové album dokončují i floridští death metalové veteráni Deicide. Ti naposledy vypustili do světa pouze LP a to In The Minds of Evil v roce 2013. Určitě se máme na co těšit!

V úvodu přišla řeč na Howarda Jonese a nyní se dostáváme k novinkám z jeho původní kapely Killswitch Engage. Ta doufá, že v létě zapracuje na nové desce, aby mohla vyjít ještě tento rok. Půjde o nástupce alba Incarnate z roku 2016 a třetí fošnu, na které zpívá původní zpěvák Jesse Leach.

mo killswitch engage

A metal se umí dělat i v Německu, jak potvrzuje třeba kapela Caliban. Ta vydá počátkem dubna desku Elements se třinácti novými písničkami. Zároveň láká na klip ke skladbě Intoxicated:

A rýsuje se nám tu zajímavý projekt, jelikož kreativní spolupráci oznámila dvojice James Michael a DJ Ashba. Tito dva muzikanti spolu tvoří v kapele SIXX: A.M., ale evidentně je jim to málo. Již brzy bychom se měli dočkat videoklipu a do konce roku nám chtějí naservírovat plnohodnotné album. Co na to říkáte?

Americká kapela Godsmack po čtyřech letech od výborné desky 1000hp vydá koncem deska novinku When Legends Rise. Dočkáme se celkem jedenácti novinkových skladeb a máme údajně očekávat komerčnější zvuk. Tak se obávám, co z toho nakonec vznikne…

Loni vydala americká banda Papa Roach svou devátou desku Crooked Teeth. Mně svým moderním zvukem a aranžemi odradila, ale stále se snaží jít s kůží na trh a lákat posluchače. O tom svědčí i klip k písničce My Medication:

Polští Behemoth vydají 13. dubna DVD/Blu-ray Messe Noir. DVD vypadá nadupaně a mimo jiné se můžeme těšit i na Live Assault, tedy záznam z Brutal Assault 2016, a že to to tehdy stálo za to! Určitě se podívejte na oficiální trailer, který je pořádně atmosférický:

Dvanáctého zářezu v kariéře se dočkají američtí Sevendust. Počátkem května totiž vydají následovníka desky Kill The Flaw z roku 2015, album All I See Is War.

Novou desku plánují tento rok spáchat i kanadská death metalová kapela Kataklysm. Nový materiál bude čítat deset skladeb a vyjde pod názvem Meditations ještě tento rok.

mo kataklysm meditations

Zdroj: http://www.blabbermouth.net


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Divadlo je moje celoživotní láska, říká operní pěvec Radek Krejčí

radek krejci perexI když to neměl v životě vždy jednoduché, štěstí, píle a talent ho dovedly k vysněné profesi. Během let se vypracoval a svůj život si už bez jeviště nedokáže ani představit. Sólista opery Severočeského divadla v Ústí nad Labem Ra...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Vydejte se na putování po našich ekologických farmách

BioJeNaseCesta 200V nakladatelství Kazda vyšla kniha BIO je naše cesta s podtitulem Příběhy z putování po našich ekologických farmách. Vydejte se prostřednictvím jejich stránek na výlet i vy!

 

...

Divadlo

Muzikál Bat out of Hell

bat out of hell2Když jsme se rozhodli pro rodinný poznávací pobyt v Londýně, bylo nám hned jasné, že bychom měli navštívit taky nějaký muzikál. Výběr představení na londýnském West Endu je opravdu velký, a tak rozhodování nebylo...

Film

Záplava filmů pohltí Karlovy Vary

MFFK IFFlogoPo roční přestávce zaviněné covidovou epidemií se opět vrací KARLOVARSKÝ FILMOVÝ FESTIVAL, oproti obvyklému datu o dva měsíce posunutý. Letos se ve dnech 20. až 28. srpna koná jeho 55. ročník. Nejspíš bude skromnější – mám na mysli značně zúže...