Tempus, Percival a Strigôň zahrají v Bratislavě

Tempus, Percival a Strigôň zahrají v Bratislavě

Tisk

Percival 200Oslavte příchod jara ve středověkém stylu! V Majestic Music Clubu v Bratislavě se bude cestovat v čase!

 

 

 

Pokud jste fanoušci středověké hudby, tak si datum 24. března zakroužkujte v kalendáři červenou fixou, protože v Bratislavě se bude konat Večer středověkého folku s kapelami PERCIVAL, STRIGÔŇ a TEMPUS!

Hlavní hvězdou večera budou výborní PERCIVAL z Polska, kteří fungují jako boční projekt kapely Percival Schuttenbach. Základními kameny kapely jsou Mikołaj Rybacki a Katarzyna Bromirska. Aktuálně mají Percival Schuttenbach rozběhnuté tři hlavní projekty. Prvním z nich je stejnojmenná kapela Percival Schuttenbach, ve které se věnují tvorbě rockovo-metalové hudby inspirované slovanským folkem a kulturou. Druhým je Percival, zabývající se slovanskou folkovou historickou hudbou. A třetí projekt je Wild Hunt Live Show, což je muzikálové představení s hudbou použitou ve videohře The Witcher 3 - Wild Hunt, na které se podíleli i svým příspěvkem k soundtracku v podobě skladby The Nightingale.



Další vystupující kapelou bude moravská skupina TEMPUS hrající středověký rock. V čele s charismatickou zpěvačkou Lindou Ravenna působí na hudební scéně již druhé desetiletí. Skupina v současnosti hraje v osmičlenné sestavě, složené ze zkušených hudebníků, kteří mají praxi i v projektech jiných žánrů. Nástrojové obsazení je velmi netradiční a pestré, protože kombinuje moderní hudební nástroje s replikami středověkých nástrojů. Vznikají tak chytlavé písně s nápaditými aranžemi a stylovou interpretací. Melodické linky niněry, flétny či šalmaje se prolínají s libozvučnými motivy elektrické kytary podbarvenými baskytarou a bicími. Písně mají velmi dynamickou stavbu, založenou na kontrastu jemného zpěvu Lindy Ravenny a propracovaných instrumentálních partů. Tempus není lehké žánrově zařadit, v jejich tvorbě zaslechneme nejen středověké melodie a rockové prvky, ale i inspiraci keltskou hudbou a world music.

Tento koncert je velkolepým zahájením letošní bohaté koncertní sezóny. Skupina Tempus má v tuto chvíli naplánované koncerty po celé ČR i v zahraničí.

Nebude chybět také známá slovenská hudební skupina STRIGÔŇ. Čtveřice složená z jedné dámy (Barbora Danielová – zpěvačka a violoncellistka) a tří pánů (Jakub Bebej – irské flétny a niněra, Ján Kubas – perkuse, Michal Jankuliak – bouzouki, oud, kantele) je jednou z mála slovenských kapel, jejichž tvorba vychází ze starověké a středověké hudby a kombinuje ji s fantasy. Textově pak vychází hlavně ze slovanské mytologie. Strigôn mají na svém kontě zatím dvě alba, a to Dunaj z roku 2019 a Posledný strom, které vyšlo v roce 2020.

Pokud patříte mezi ty, kteří se rádi nechají přenést do minulosti za zvuky výborné hudby, potom na této akci nesmíte chybět. Všechny tři skupiny dokážou vytvořit úžasnou atmosféru s nádechem šepotu dob našich slovanských předků!

Percival plakat

Více informací:

Percival: https://percival.pl/
Tempus: https://www.tempus.cz/
Strigôň: https://www.facebook.com/Strigonband

Pořadatel koncertu: https://www.facebook.com/apmediaproductions9
Místo konání: http://www.majestic.sk/
Předprodej vstupenek: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/vecer-stredovekeho-folku/
Facebooková událost: https://www.facebook.com/events/689772785366035


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Přečtu kolem pětačtyřiceti knih za rok a nejradši mám šálek dobrého kakaa

Vrata3Vratislav Šálek patří mezi výrazné osobnosti magazínu Kultura 21, pro který pilně pracuje již řadu let. Jeho hlavní pracovní náplní je komunikace s nakladatelstvím a zprostředkovávání knižních výtisků k recenzi. Co na sebe v rozhovoru prozradil?

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Deset malých králíčků

lovec kraliku perexZatím co si Joona Linna dva roky ve věznici posiloval a chystal se na novou kariéru zahradníka, zločin ve Švédsku neustal. Známá literární dvojice Lars Kepler se po odbočce s mysteriózním thrillerem Playground vrací ke svému staré...

Divadlo

Stále stejný příběh – inuitská legenda ožije v „recyklované“ inscenaci

Stále stejný příběh A-Vosickova small2Orchestr BERG a PONEC – divadlo pro tanec otevřou v úterý 5. září 2023 novou sezónu premiérou hudebně-taneční inscenace Stále stejný příběh. Renomovaná choreografka Mirka Eliášová a špičková ...

Film

Úsměv Zdeňka Trošky je nakažlivý, škoda, že Trošků není u nás víc
ImageRežiséra Trošku mají určitě všichni rádi – je s ním dobře. Rád se směje, rád povídá o jídle a točí filmy, které se líbí. Proč? Jsou nám blízké, jsou o nás, poznáváme se v nich. Jeho pohádky jsou tak ...