Metalové okénko únor

Metalové okénko únor

Tisk

mo200Nejkratší měsíc v roce máme za námi a nutno říci, že přinesl hlavně oznámení o chystaných studiovkách (RHCP, Kreator, NHC, Drowning Pool, Body Count, Destruction, Godsmack), ale najdete zde i nálož klipů a třeba se uvidíme i na koncertě s vynikajícím obsazením v čele s I am Morbid.

 

Zbystřit by jistě měli všichni fandové starých dobrých Red Hot Chili Peppers, poněvadž kapela nám na apríla nadělí desku Unlimited Love o neuvěřitelné stopáži 73 minut na 17 skladeb. Půjde o první nové album s kytaristou Johnem Frusciantem od desky Stadium Arcadium (2006). A produkce se opět chopil Rick Rubin, který s grupou spolupracoval již na Blood Sugar Sex Magik (1991), Californication (1999), By The Way (2002) a již zmíněném Stadium Arcadium. Máme se na co těšit! Jako singl vypustili videoklip k Black Summer:

Němečtí thrasheři Kreator hlásí, že 3. června vydají svou již patnáctou studiovku. Následovník Gods Of Violence (2017) se bude jmenovat Hate Über Alles a nabídne jedenáct písniček. Poslechnout si můžeme tu titulní:

Novou fošnu ohlašují i melodici Arch Enemy, konkrétně svou jedenáctou studiovku Deceivers, nabitou jedenácti písničkami. Singlem je skladba Handshake with Hell:

Kapela NHC vám asi nic neříká, ale když prozradím, kteří hudebníci se za tímto projektem skrývají, bude jasno. Jde o hudebníky Davea Navarra (z Jane´s Addiction) na kytaru, Chrise Chaneyho na basu a Taylora Hawkinse (z Foo Fighters) jako zpěváka + bubeníka. Vyjde jim debutové EP s názvem Intakes & Outtakes o čtyřech skladbách. Pokud vás zajímá, jak zní, můžete zkusit poslechnout:

Britští grinděři Napalm Death vydali začátkem února mini-album o osmi skladbách Resentment Is Always Seismic - A Final Throw Of Throes a z něj nabízí k poslechu závěrečnou skladbu Resentment Is Always Seismic (Dark Sky Burial Dirge):

Texaští rockeři Drowning Pool plánují tentot rok vydat novou studiovku, v pořadí šestou, a tedy třetí s nynějším frontmanem Jasenem Morenem. Deska ponese název Strike A Nerve.

mo drowning pool

Amon Amarth, propagátoři vikinské hudby, nás překvapili singlem Put Your Back Into The Oar, což má být óda na epické vikinské veslování. Tato samostatná skladba byla nahrána loni v lednu a vychutnat si ji můžete v tomto videoklipu:

Přímo animální vystoupení nám předvedou šílení Slipknot se svou skladbou The Chapeltown Rag:

Kapela Body Count, kterou vede hiphopová legenda Ice-T, začala nahrávání nového alba. Nástupce Carnivore z roku 2020 ponese jméno Merciless a mělo by vyjít ještě letos.

Německá thrash metalová kapela Destruction oslaví čtyřicet let existence vydáním nového studiového alba. Album Diabolical vyjde 8. dubna a už teď si můžeme poslechnout nejnovější singl, No Faith In Humanity:

I am Morbid je kapela, kde se sdružují silné osobnosti: David Vincent (zpěv, basa), Tim Yeung (bicí), kytarista Bill Hudson a Kelly McLauchlin. V plánu mají oslavit třicetileté výročí druhé desky kapely Morbid Angel Blessed Are The Sick. Dočkáme se evropského turné, které se uskuteční v březnua dubnu, kde je podpoří Belphegor a Hate. Takže si zapište tato data: 29. března v Praze ve Futuru a 2. dubna v Ostravě na Barráku!

mo i am morbid

Zdroj: https://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Petr Vydra v karanténě je ten normálnější, protože Vydra mimo karanténu je ten na jevišti

petr vydra 200Petr Vydra (*1972) vystudoval dramaturgii na pražské DAMU. Jako stand-up komik vystupuje v internetových a klubových pořadech Na stojáka a v televizním Comedy clubu. Jeho divadelní hry a adaptace uvádělo Městské divadlo Kladno a Švandovo...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Čtyři tragické příběhy příslušníků habsburského rodu

tragedie v habsb dome perexMnoho členů rodu Habsburků mělo tragický osud. Kniha Tragédie v habsburském domě vám představí čtyři z nich. Autorkou knihy je německá autorka Sigrid-Maria Größing, která se specializuje na dějiny Habsburků. P...

Divadlo

Pravda versus lež: drama Mléčné sklo s Martinem Dejdarem uvede Divadlo MANA

mlecne sklo 200Světové premiéry napínavé hry Mléčné sklo v novém obsazení se konečně dočkají diváci v Divadle MANA v Praze-Vršovicích. Dramatický příběh s kriminální zápletkou plný zvratů ale i s dávkou humoru s Martinem Dejdarem v hlavní roli zde poprvé u...

Film

Volání ženského rodu

volanirodu perexSborník dvojznačně nazvaný Volání rodu se nevztahuje ke stejnojmennému českému filmu odehrávajícímu se v pravěku (ačkoli má na obálce záběr z něho), nýbrž přináší statě čtyř autorek, napsané za posledních deset let pod zá...