Sziget představuje line-up Colosseum stage. Nejlepší světoví DJs a producenti na jednom místě!

Sziget představuje line-up Colosseum stage. Nejlepší světoví DJs a producenti na jednom místě!

Tisk

sziget 200Samsung colosseum bude kandidovat na největší elektronickou scénou v Evropě. Fanoušci se můžou těšit na party, která začne dlouho před setměním a potrvá až do svítání!



- NOVÁ JMÉNA -

BEN KLOCK | DENIS SULTA & MELLA DEE | EELKE KLEIJN | PAULA TEMPLE | HONEY DIJON | JOHN TALABOT | JORIS VOORN | KÖLSCH | LA FLEUR | MATADOR | SETH TROXLER | SASHA + mnoho dalších!

Po potvrzení headlinerů, kterým vévodí Justin Bieber, Calvin Harris nebo Tame Impala, Sziget oznamuje kompletní program vystupujících na slavnou stage Colosseum – nejodvážnější open-air arénu pro elektronickou hudbu s kapacitou pro 2500 lidí. Exkluzivně navržený 360stupňový prostor bude hostit největší současná jména elektronické scény a bude se vyznačovat zcela zrekonstruovaným prostředím, špičkovou zvukovou a světelnou technologií, což umožní návštěvníkům Szigetu party celý den a noc.

Mezi největší hvězdy, které se na Colosseum stage během festivalu představí bude patřit Seth Troxler, který posluchačům nabídne svůj nakažlivý mix house a techno hudby. Ze Španělska přijede roztančit obyvatele Ostrova svobody Dj a producent John Talabot. Berlínskou techno scénu bude zastupovat dlouholetý rezident světoznámého klubu Berghain Ben Klock!

Mezi dalšími hvězdami bude dánský DJ a producent Kölsch, který za sebou má spolupráci s Coldplay, Imogen Heap nebo London Grammar,a na Sziget přiveze svůj nezaměnitelný house zvuk. V neposlední řadě bude světovou DJ špičku zastupovat v New Yorku a Berlíně usazená Honey Dijon, od které můžeme čekat hravý a bujarý mix klasického house a disca s rytmickým technem.

sziget colosseum

Kromě nově oznámených umělců Sziget již dříve potvrdil vystoupení mnoha světově známých umělců a kapel s cílem nabídnout doposud největší program ve své historii! Od jmen jako Arctic Monkeys, Lewi Capaldi, Dua Lipa, Sam Fender, RÜFÜS DU SOL přes Bastille, Slowthai, Sigrid, Kings of Leon k největšímu headlinerovi Justinu Bieberovi.

Festival Sziget každý rok vítá stovky tisíc návštěvníků a jeho cílem je přivést během 6 dní ta největší hudební jména z nejrůznějších žánrů! Sziget však není jen o hudebních zážitcích: Je o lásce, umění a svobodě ve všech možných formách! Je to hudební a kulturní festival, který návštěvníkům nabízí jedinečné léto plné koncertů, uměleckých programů, představení, besed a mnoho dalšího. Protože Sziget v maďarštině znamená „ostrov“, samotný festival Sziget se nachází na nádherném ostrově Óbuda v srdci maďarské Budapešti. Leží v blízkosti centra města a dává návštěvníkům festivalu možnost prozkoumat Budapešť kdykoli během návštěvy Szigetu. Život na festivalu nezastavuje. Koncerty a hudební vystoupení běží každý den od časného odpoledne a trvají až do úsvitu. Sziget si však můžete užít i jinak než na koncertě. Ať už navštívíte některou z besed a přednášek, zhlédnete některé z divadelních představení nebo se rozhodnete si zasportovat či jen odpočinout na pláži, vyžití na Szigetu najdete vždy.

Sziget full

Festival Sziget
10.-15. srpna 2022
Budapešť, Maďarsko
Vstupenky: 215€ (3denní), 315€ (6denní)

Více informací: https://szigetfestival.com/cz/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Nejchytřejší Čech Jiří Šafka: „Svoji paměť netrénuji a jsem si jist, že moje přítelkyně by vám řekla, jak špatnou ji mám.“

nejchytrejsi cech200Nejchytřejší Čech, student Jiří Šafka z Hradce Králové, si 29. května odnesl z České mincovny svou zaslouženou výhru. Stal se totiž vítězem zábavné show České televize Nejchytřejší Čech. Pět čty...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Autorka Divergence přichází s druhým dílem dospělejšího young adult

 

big cesty-se-rozchazeji-NUi-386362Druhý díl duologie Čáry života nabízí sice více sci-fi, ale pořád se nese na vlně popularity young adult. Povede se Akosovi a Cyře obejít svůj osud a zastavit válku, která může mít katast...

Divadlo

Letní shakespearovské slavnosti v Praze, Brně a Bratislavě začínají, Ostrava zatím s otazníkem

shakespearovske slavnosti200V tomto týdnu se měly rozeběhnout Letní shakespearovské slavnosti na všech svých scénách v Česku a na Slovensku. Překotná rozhodnutí v Moravskoslezském kraji však aktuálně ostravskou část zastavily, další vývo...

Film

Romantická komedie na věčné téma: protiklady se přitahují, ale může takový vztah vydržet?

povaha lasky 200„Láska je iluze, jejíž pomocí se příroda stará o zachování rodu,“ prohlásil německý filozof Arthur Schopenhauer. Podle Platóna je naopak „šílenství lásky největším nebeským požehnáním.“ Obě tyto teorie perfektně ovládá hlavní hrdinka filmu...