Ladná Čeladná dětem: bejbypank, workshopy i oblíbené atrakce

Ladná Čeladná dětem: bejbypank, workshopy i oblíbené atrakce

Tisk

Ladná Čeladná 2022 Kašpárek v rohlíku (2)Již poosmé se v podhůří Beskyd odehraje festival Ladná Čeladná. Kromě hudebního programu na dvou scénách nebude chybět ani herní zóna s rozmanitými aktivitami pro mladší i starší děti. Návštěvníci se mohou těšit na taneční workshop s účastníkem StarDance Jakubem Mazůchem, divadelní představení, výtvarné dílny, hry a oblíbené dětské atrakce. Dvoudenní festival v areálu Základní školy Čeladná začíná v pátek 4. srpna.

Letošní ročník uvede mimo jiné Richarda Müllera, Báru Polákovou, Lauru a její tygry, pěvecké duo Emma Smetana & Jordan Haj a mnoho dalších. Sobotní odpoledne pak bude patřit legendárnímu bejbypankáčovi Kašpárkovi v rohlíku, který potěší nejen děti, ale také všechny dospělé, kteří mají rádi ztřeštěné songy. „Kašpárek je typický svou hudební i textovou hravostí a umí pobavit publikum různých generací, což je pro náš festival orientovaný pro rodiny s dětmi důležité. Kapela zabodovala již loni, ačkoli se koncert odehrál v dešti a děti i rodiče jej absolvovali v pláštěnkách. Letos snad vyjde lepší počasí, a pokud ne, pláštěnky s sebou, nebudete litovat,“ láká na koncert ředitel festivalu Ladná Čeladná Jindřich Vaněk.

Ladná Čeladná 2022 Kašpárek v rohlíku

Dětská zóna plná pohybu, tvoření i her

Děti se mohou dále těšit na letošního účastníka StarDance Jakuba Mazůcha a jeho taneční workshop Rytmix, který v minulosti natáčel pro Déčko České televize. Příznivci malování by pak neměli zmeškat interaktivní show s výtvarníkem Adolfem Dudkem, jenž publikum zábavným způsobem seznámí s prací ilustrátora dětských knih. „Přímo před zraky dětí vzniknou na keramické tabuli jednoduché obrázky, které mohou aktivně doplňovat. Vystoupení hýří barvami i humorem, děti při něm zapojují všechny smysly a rozvíjejí svou fantazii,“ přibližuje Jindřich Vaněk.

Součástí programu jsou tradičně divadelní představení, která se uskuteční na Relax scéně. Ostravské divadélko Ententýky uvede letní veselou pohádku s tematikou první pomoci. Druhý pohádkový příběh, tentokrát o sladkostech a čištění zoubků, odehraje zlínské Divadlo z truhlice, které si dává záležet na iluzivních a profesionálně zpracovaných rekvizitách.

Aktivity pro děti

Rozmanité sportovní vyžití nabídnou stanoviště pro menší i větší děti, pro milovníky skákání bude k dispozici nafukovací hrad a další oblíbené atrakce. V dětském parku nebude chybět malování na obličej, které se tradičně řadí mezi nejnavštěvovanější stánky na festivalu, kadeřnické studio Vláskov, kde vám vytvoří originální účesy, či airbrush nabízející dočasné tetování. Tvůrčí činnosti zájemci naleznou v dílničkách zaměřených na pískování a malování kamínků. K vyzkoušení budou desítky deskových her od firmy Mindok, která patří mezi dlouholeté partnery Ladné Čeladné.

Dětská zóna

Informace ke vstupenkám

Vstupenky je možno zakoupit online na stránkách festivalu nebo v Knihovně a informačním centru Čeladná. Zvýhodněné ceny v předprodeji platí do 3. srpna.

Ceník (platný do 3. 8. 2023)
Dvoudenní vstupenka 620 Kč
Dvoudenní vstupenka VIP 1320 Kč
Jednodenní vstupenka 450 Kč
Děti do dovršení 4 let zdarma
Dvoudenní vstupenka dětská (4-15 let) 330 Kč
Jednodenní vstupenka dětská (4-15 let) 270 Kč
Dvoudenní vstupenka 2 dospělí a dítě (do 15 let) 1125 Kč
Rodinné vstupné 2 dospělí a 2 děti (do 15 let) 1400 Kč
Rodinné vstupné 2 dospělí a 3 děti (do 15 let) 1650 Kč

Kontakt pro média: Michaela Vávrová, mluvčí festivalu Ladná Čeladná
email: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , tel: 605 264 551

Více informací o festivalu na: www.ladnaceladna.cz, https://www.facebook.com/ladnaceladna
a https://www.instagram.com/ladnaceladna/

Aktivity pro děti 02

Pořadatelem akce je SILVER B.C., s.r.o.

Partneři festivalu: Obec Čeladná, Radegast, Kofola, Česká průmyslová zdravotní pojišťovna, Čechymen, Beskydské rehabilitační centrum, Oriental, ADSLs, Outdoor energy, Mindok, Railreklam

Mediální partneři: Hitrádio Orion, Rádio Blaník, Moravskoslezský deník, TV Polar

Za podpory: Nadace ČEZ, MSK


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

František Nedvěd: „Jako legenda se vůbec necítím.“

frantisek nedvedFrantišek Nedvěd, který dal světu písně Stánky, Rozchod či Valčíček, brzy oslaví 65 let. Nyní jej můžete zastihnout na turné s bratrem Janem nebo se zaposlouchat do jejich spo...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

David Michie: Dalajlamova kočka

200 kockaMaličkého kotěte, kterému hrozí nešťastný osud, se ujme samotný dalajlama. V jeho přítomnosti a díky jeho příkladu chytré zvířátko zjišťuje, jak naplnit dvě základní touhy všech živých tvorů: být šťastný a vyhnout se utrpení. Postupně se himálajské k...

Divadlo

Nechte se očkovat Shakespearem a léto bude fajn!

shakespeare boure 200Užijte si léto ve společnosti anglického divadelního génia a těch největších českých hereckých hvězd. Předprodej Letních shakespearovských slavností startuje 4. května 2021 na www.shakespeare.cz a v síti Ticketmaster. Generáln...

Film

Nikdy neříkej nikdy vzkazuje Tereza Kostková v nové komedii

Nikdy neříkej nikdyTereza Kostková, Tomáš Maštalír nebo Lenka Krobotová se už v srpnu představí v kinech v novém filmu Nikdy neříkej nikdy. Tereza Kostková hraje sympatickou a ráznou cvičitelku jógy, které nevyšlo manželství a chce se věnovat hlavně své práci a d...