Vyšla unikátní kompozice českých písničkářů

Vyšla unikátní kompozice českých písničkářů

Tisk

trasologie200Jedná se o vydání raritního vinylu, které po dlouhém hledání lisovny vydali.

 

 


Marek Dusil nám prozradil, že v rámci jejich malých akcí zvaných AKUSTICKÝ ŘEZ, které pořádají s jeho kapelou Marek Dusil Blend už od roku 2010, se rozhodli udělat sampler kapel či písničkářů, kteří zde hráli. „Nakonec se nám podařilo naplnit album deseti umělci, kteří jsou spíše v malém povědomí,“ doplnil.

Album obsahuje tyto kapely a písničkáře:

Kamašne - Steinová (ft. Marek Dusil)
Jakub Noha - Krávy
Pavel Pokorný - S noblesou
Sunbeam - Two snakes
Ernest Voltr - Divný místa
Petr Uvira - Útěk lišky
VIKI - Tiše
Marek Dusil Blend - Mohl bych
P.R.D.I. - Deprese
Martin Vales - Fading away

O albu byl rozhovor na Českém Rozhlase Olomouc a také z něj hráli píseň Jakuba Nohy v jednom pořadu v Anglii.

Trasologie vyšla pouze na vinylové desce, ale je možné si ho poslechnout na Bandcampu:
https://marekdusilblend.bandcamp.com/album/trasologie

Tam je možné si ho také objednat, nebo koupit v digitální podobě.

trasologie

Křest je už naplánovaný

Křest LP desky proběhne v krásném datu 3. března 2023 v klubu Válec v Polské ulici, a představí se ve čtvrt hodinových blocích bezmála všichni muzikanti, kteří na albu participují. Samozřejmě bude k dostání i LP za férovou, nepředraženou cenu.
Tento koncert začne v 19:00.

Facebooková pozvánka je zde: https://fb.me/e/68qMYRdT6


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Arnošt Vašíček: Musí to být láska na první pohled. Šíleně bláznivá, která vás pohltí

archiv Arnošt VašíčekPZe svých cest za odhalováním záhad a tajemna si přivezl spisovatel a scénárista Arnošt Vašíček řadu velmi zajímavých artefaktů a sám sbírá muzejní repliky záhadných archeologických nálezů. A právě téměř dvě stovky jedinečných exponátů, které ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Pět kamarádek. Která z nich spí s jejím manželem?

Jedna z peti perexEditina oslava čtyřicátých narozenin by byla dokonalá, kdyby nebylo jedné nenadálé události. Náhodou se dozvěděla, že ji její manžel podvádí. A to nebylo to nejhorší.

...

Divadlo

Tereza Ramba a Eliška Křenková odehrají Amerikánku: V kleci už tento čtvrtek ze Safari Parku Dvůr Králové

amerikanka 200Další představení Amerikánky z plánované série Hrajeme pro medici se tento čtvrtek 30. dubna odehraje ve vnitřním výběhu pro hyeny ze Safari Parku Dvora Králové.

...

Film

Film S tebou mě baví svět slaví čtyřicáté narozeniny

s tebou me bavi svet 200Každý rok se těšíme, až jej budou o vánočních svátcích vysílat. Film o rodinné výpravě na chalupu v beskydských horách, kde děti zažívají zimní dobrodružství spolu s jejich tatínky. Řeč je o nepřekonatelném díle Marie Poled...