Moravská hudební skupina Tempus pořádá sbírku na Donio.cz na nové album BLUDIČKA!

Moravská hudební skupina Tempus pořádá sbírku na Donio.cz na nové album BLUDIČKA!

Tisk

tempus 200Tempus je osmičlenná hudební skupina hrající středověký rock. V čele s charismatickou zpěvačkou Lindou Ravenna působí na hudební scéně již druhé desetiletí (od roku 2007).

 

 

Počátek roku 2020 si jistě pamatujeme všichni. Pro kapely jako je Tempus znamenal úplné zastavení koncertní činnosti. Tuto nejistou dobu však vnímali i jako příležitost, a tak nezaháleli, a věnovali se tvorbě nových písní. Vzniklo tak v domácích podmínkách jedenáct demonahrávek zbrusu nových autorských písní.

Jak členové Tempus říkají: „Troufáme si říct, že během těch dvou let se pod našima rukama zrodilo něco originálního a unikátního. Stále to jsou ale jen demo nahrávky. Rádi bychom album nahráli v profi studiu, s co nejkvalitnějším zvukem.“

Nové album "Bludička" bude nabité hudbou inspirovanou středověkem, světem fantasy a také world music. V jednotlivých písních se snoubí zvuk replik historických nástrojů, (niněra, šalmaje, flétny, dudy, cistra) se zvukem nástrojů soudobých (elektrická kytara, bicí souprava, housle, baskytara, kontrabas). K písním jsou již napsané krásné české texty s fantasy tématikou, a můžete se na ně těšit v podání zpěvačky Lindy Ravenny.

tempus promo

Skupina by ráda přizvala na natáčení alba Bludička také hosty s dalšími neobvyklými nástroji. Jak říkají členové kapely: „Nechybí nám tvůrčí duch, ale chybí nám dostatečné finance pro vydání tohoto originálního alba. Proto jsme na Donio založili sbírku a přichystali jsme pro vás spoustu zajímavých odměn.”

Album Bludička si již nyní můžete předplatit na Donio a podpořit tak jeho vznik. Kromě nového alba Tempus v kampani nabízí také originální ručně vyráběné výrobky od talentovaných umělců, ze kterých si vybere každý.

tempus odmeny

Více informací:

Odkaz na sbírku: https://www.donio.cz/bludicka
Oficiální stránky skupiny Tempus: https://www.tempus.cz
Tempus na Spotify: https://open.spotify.com/artist/2S7g0vH7IebB2eaXRfHL29
Facebook: https://www.facebook.com/tempuscz
Instagram: https://www.instagram.com/tempus.cz/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Sylva Lauerová a okamžiky mezi dokonalostí

Klan Sylva L perexBásnířka Sylva Lauerová se před časem spojila s fotografem Tomášem Pickou, aby spolu s ním a jeho fotografiemi zachycujícími nevšední okamžiky baletních vystoupení žáků Taneční konzervatoře Brno – p.o. , realizovala projekt s názvem...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Recenze: Případ Pavlína

Pripad Pavlina 200Nová kniha Případ Pavlína od české spisovatelky Martiny Formanové byla slavnostně pokřtěna 30. října v Pražském paláci Luxor  za přítomnosti spisovatelky a také  dvou hlavních aktérek Pavlíny Po...

Divadlo

Dějiny násilí. Autobiografický román o znásilnění na prknech Švandova divadla

dejiny nasili 200Dějiny násilí, adaptaci známého autobiografického románu Édouarda Louise, hvězdy francouzské literatury, uvede v české premiéře Švandovo divadlo. Příběh mladíka, který se stal jedné vánoční noci obětí zločinu, režíruje Tomáš Loužný patří...

Film

Febiofest záhy ovládne Prahu i regiony

Febiofest perexLetos se pověstný FEBIOFEST koná již po devětadvacáté. Začíná v Praze, kde má vyhrazeny dny mezi 28. dubnem a 4. květnem, poté se stěhuje do dalších měst (Děčín, Otrokovice, Ostrava, Valašské Meziříčí). V Ostravě celá akce také končí – 14....