Vzpomínkový večer na Laďku Kozderkovou

Vzpomínkový večer na Laďku Kozderkovou

Tisk

kozderkova200Dne 26. června 2024 by se Laďka Kozderková dožila 75 let. Tento večer se uskuteční v pražském divadle Rokoko pořad připravený jako pocta geniální zpěvačce a herečce.

 

 

Ne nadarmo se jí říkalo česká Barba Streisandová nebo Lady muzikál. Pohybovala se s lehkostí v jakémkoliv žánru. Její první divadelní angažmá bylo právě v divadle rokoko. Fenomenální úspěch měla v Hudebním divadle v Karlině, kde dodnes vzpomínají na její hlavní roli v muzikálu Hello, Dolly! Odborníci tvrdí, že byla nejlepší představitelkou Dolly a kdyby zpívala na Broadwayi, klaněl by se jí celý svět. Škoda, že jí nebylo dopřáno dožít se dnešního jubilea.

Poctu Laďce Kozderkové připravila nová česká hudební skupina CREWPĚJ (krůpěj). V den, kdy by Laďka oslavila své 75. narozeniny a na místě, kde po konzervatoři začínala svoji pěveckou kariéru v krásných prostorách Divadla Rokoko zazní v podání této skupiny její největší hity.

kozderkova1

Člen skupiny Crewpěj JAN NEDBAL nám prozradil jak napadlo skupinu Crewpěj uspořádat večer na počest Laďky Kozderkové?

„Od svého dětství jsem o Laďce Kozderkové slýchal velmi často a už od malička jsem věděl, že je obrovská škoda, že jsem ji nemohl poznat osobně. Můj strýc s ní zpíval v Karlínském divadle, a proto se na ní u nás doma velmi často vzpomínalo. Byla to nejen výborná umělkyně, ale i super kolegyně a kamarádka. Už tehdy jsem věděl, že je to velká zpěvačka a její písničky se mi moc libily. Před několika lety jsem měl možnost poznat její dceru Ladu Kubernátovou, se kterou jsme velmi rychle spřátelili. Věděl jsem, že to není náhoda, že to něco znamená a když jsem zjistil, že by letos Laďka oslavila své 75. narozeniny, rozhodli jsme se upořádat koncert na její počest. Udělat tak radost nejen všem její fanouškům, ale představit její repertoár a umění lidem, kteří ji nikdy nezažili a rádi by se o ní dozvěděli více. Její odkaz by neměl nikdy zmizet, Laďka je tu s námi napořád.“

kozderkova plakat

Vstupenky: https://vstupenky.mestskadivadlaprazska.cz/mdp/standard/Hall/Index/96068/1_sla_EIk2hyfvQvflFKdPgyWw_rov__rov__xcodex_AGA1gFbU4wixV_com_bLnqAslcVJy4R-0CwD7gSaIQ__?


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Zbyňka Šolcová: „Mám ráda pestrost a změny.“

zbynka solcova200Lidé si myslí, že harfenistky jsou romantičky ze starých časů. U Zbyňky Šolcové to neplatí. Nevyhýbá se uměleckým experimentům a fúzím s jinými žánry. Také se věnuje poezii a fotografování. Před nedávnem nahrála se so...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Kluk z kostek

kluk z kostek perexKniha o autismu, Minecraftu a rodičovství – to je Kluk z kostek. Tenhle kluk se jmenuje Sam, je mu osm, miluje Minecraft a je autista.

 

 

...

Divadlo

Festival Lávka River Stage plave po Vltavě!

lavka river stage provazochodkyneV úterý 31. srpna proběhla vyprodaná premiéra festivalu Lávka River Stage, kterou sledovali z bezprostřední blízkosti návštěvníci klubu Lávka i stovky turistů přímo z Karlova mostu!<...

Film

Andrzej Wajda: polský úděl

zeme200K devadesátinám žijícího, i mezinárodně uznávaného klasika mezi polskými filmaři ANDRZEJE WAJDY nachystalo pražské archivní kino Ponrepo rozsáhlou přehlídku jeho tvorby, pokrývající druhou půli května a celý červen 2016. Šest desetiletí se diváci setkáva...