Vypsaná fixa naladila lidi dobrou náladou Vánoc a ta se drží ještě dnes

Vypsaná fixa naladila lidi dobrou náladou Vánoc a ta se drží ještě dnes

Tisk

vypsana-fixa 200Život je legrační a někdy se to potká. Co? Čtyři kluci ze San Piega ve městě, co podporuje kulturu. Kdo chtěl vypadnout za garsonky, jít z jeskyně ven a cejtit jak moc hoří nespoutaným plamenem se rozhodně 20. prosince vydal dobývat ztracené iluze a navštěvovat zakázané dimenze. Aneb v Lucerna Music baru onen večer byla skutečně umělecká tvorba velmi rozvinutá!


Byli dlouho pryč, kolem a v okolí, teď toužili a chtěli cítit blízkost. Vypsaná Fixa nebo fanoušci? Za fanoušky určitě ano, protože těch bylo už od osmé hodiny večerní v baru požehnaně. Kluci dobře věděli, že spící sopky se probudí, při zahřívacím kole se slovenskými hosty Chiki liki tu-a. Stejně ale srdce bušily hladový, všichni cítili to v sobě a věděli to. Hrdinové nekecaj a jdou! Byl to šílenej horor – řev a taky vřískot, když se konečně čtveřice ukázala na podiu. Zvuk rytmus alkohol, tanec a rokenrol, hudba to rozjížděla, nikdo se nesnažil, zastavit koloběh událostí a tak písnička střídala pískot, jekot a šílené pogo. Někdo měl rád masakr, někdo zase tyjátr, všichni se v klidu mohli rozdupat. Hudba nabíjela pulsující dav! Bylo to dobrý, i když se remake 1982 nekonal, ale nemálo anarchie ano. Kluci sledovali ty obličeje, sledovali ty záda, a kdo vylez na podium, byl taky docela dobrej. A všichni argonauti, někdy tihle, a někdy tamti pomalu bořili celou scénu. Po jednadvaceti hitech to kluci zkusili dohromady, balancovaly přímo za sebou pryč z podia. Konec?

vypsana-fixa 1

Všichni věřili jim, půjdou ještě dál a vyrvou ze sebe úplně všechno! Bude to jak běsnicí pěsti v usazeném kalu, bude to jak masožravá květina. Mohli jsme se nadechnout, cítili jsme, už to zase začíná! V srdci tálo to takový nejvíc a nejhůř studený místo, Fixa se vrátila na podium se Čtyřma sluncema, vysněným balkónem i s řidičem, co spal jenom někdy. Vygumovali nás úplně všechny, tolerovali naše rebelství. Potom se ale oklepali a šli rychle pryč.

vypsana-fixa 2

Někdy je minuta několik dní, ale když se z podia po neskutečném skandování do třetice ozvalo: „Čau, lidi! Tak jsme tady zas!“, bylo naprosto jasný, že fanoušci znají heslo. Život je fakt prímovej, nevzdávat to bez boje se vyplatilo a tak kluci nadělili skutečně poslední song. Kde kdo už jen tak postával, čuměl a přemýšlel, někdo se už nemohl ani hnout. Byl to svět trochu jinak a zdevastovaná nebyla jen kapela ale taky naprosto vyprodaný Music bar. Přece jen tohle byla pěkná mela.

Tenhle výlet do oblasti deja vu se poved. A to nejlepší na konec? Všichni měli, co chtěli. Dobrou náladu! :-)

Vánoční koncert Vypsané Fixy
Lucerna Music Bar, 20.12.2012
Playlist:

předskokani Chiki liki tu- a 20:30 – 21:26
Fixa start v 21:45
Iluze, Show pana Loba, Diskokaktus, Detaily, Snídaně z elektřiny, Francouzka zpívá chanson, Samurajské meče, Stereoid, Komil Lobotomik
Křest dvoj singlu Podivná Dvojka kvalitní slivovicí a Terezou Voříškovou (která pan následně skáče odevzdaně do publika)
Ruzyně, Dezolát, Druhá půlka žárovky, 33 cigaret, Barová turistika, Antidepresivní rybička, Domácí motokrosař, Kostel-Biohazard-McDonalds, Lunapark, Drogový večírek, Nina, 1982
První přídavek- Čtyři slunce, James, Bubetka, Mažoretka, Ledňáčci
Druhý přídavek – San Piego
Třetí přídavek – Benzínka
Fixa konec ve 23:45

Hodnocení akce: 100%

vypsana-fixa 3

Zdroj foto: fotografka Kateřina Průšová


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Moderátor Jan Kudláček: „Přeju SVĚTU, aby obstál v moderním světě“

prima 200Přinášíme vám velký rozhovor o pořadu Prima ZOOM SVĚT (dříve Prima SVĚT), který letos slaví 20 let. Díky moderátoru a spolutvůrci Janu Kudláčkovi se dozvíte, jaké je to strávit 18 let s nějakým pořadem, co vše je potřeba a také něco o tom, že „na kriz...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Detektivka říznutá black metalem

demon-ze-sidliste 200V nakladatelství HOST vyšla další kniha, jejíž autorkou je Iva Hadj Moussa. Po Šalině do stanice touha přichází Démon ze sídliště.

 

...

Divadlo

Zničující a krutá láska na Větrné Hůrce

Vetrna hurka perexKdyž Kateřina a Heathcliff společně vyrůstali, slíbili si na svobodných úpětích Větrné Hůrky věčnou lásku. I když byl Heathcliff jen nalezenec, kterého do domu přivedl Kateřinin otec, aby se o něj postaral, Kateřina v tom nevid...

Film

Jak cenzura dohlížela na filmaře i ve „zlatých“ 60. letech

vadi nevadi 200Kdyby nebylo studentských prací, zpravidla disertačních, obhajovaných na vysokých školách, řada důležitých, ba zásadních knih by jednoduše chyběla – mnohá nakladatelství tak vcelku levně získávají odborně kvalitní, a přitom čtenářsky atrakt...