Nickelback aneb jak O2 aréna praskala ve švech

Nickelback aneb jak O2 aréna praskala ve švech

Tisk

200hud7. listopadu k nám poprvé zavítala kanadská formace Nickelback s Chadem Kroegerem. Pro svoji první pražskou návštěvu si vybrali O2 arénu, kde před nimi vystupovaly už i jiné zahraniční hvězdy, jako například Bon Jovi nebo Ozzy Osbourne, který navštíví O2 arénu znovu, a to 7. prosince se svojí nesmrtelnou legendou Black Sabbath.

 

I přes časové napínání dychtivých fanoušků jsme se všichni nakonec dočkali. Jako první se však ještě před Nickelback předvedla americká úderka Skillet s daleko rockovějším představením, musím říct. Ti nastoupili s pořádnými peckami a rozskákali tak celou arénu. Skillet se u nás taky u příležitosti prvního vystoupení Nickelback ukázali zdejšímu publiku jako novum. Soudě podle reakcí obecenstva je ani moc lidí neznalo. Po jejich odchodu z jeviště jsem však přede mnou i za mnou slyšel nadšené ohlasy a věty typu: „To bylo boží!“ nebo „Jak přijdu domů, musím si o nich na netu zjistit víc!“

Skillet potěšili i mnoho jedinců mužského rodu, protože mít v kapele dvě parádní ženský, není jediný důvod, proč by tomu tak být nemělo. Překrásná Jen Ledger sedící na pozici bicwomanky svým hlasovým projevem dostávala všechny do kolen.

hud

Nickelback pojmenovali toto svoje turné jako The Hits Tour, čehož se ujali i Skillet, jelikož pálili jednou hitovku za druhou. Hero, Monster, Awake And Alive, Sick Of It, Circus For A Psycho a další.
Po tomto kousku tedy již všichni nedočkavě volali, čekali a pískali po Nickelback. Ti nás však napínali až do posledního momentu extáze. Nicméně, v mezičase zkušení zvukaři příjemně hráli: Metallica – Seek And Destroy, Guns N‘ Roses – Welcome To The Jungle, Def Leppard – Pour Some Sougar On Me, pár pecek od AC/DC, Mötley Crüe a před samotným vystoupením hlavní hvězdy večera pustili na počest kapely Pantera legendární pecku Walk, při níž osolili zvuk ještě víc nahoru, takže kytarové pasáže, dnes již bohužel zesnulého, Dimebaga Darella se vám vrývaly do kůže, což někteří jedinci špatně rozdýchávali, protože přiznejme si, že většina fanoušků přišla na něco jiného. Já ale, protože jsem velice znalý, co se hudby a převážně metalových skupin týče, jsem si jejich výběr dokonale vychutnával a podupával do rytmu i s recitováním samotných textů.

Poté, co byla Walk asi ve své polovině, světla pohasla, rozsvítilo se pódium a na velkých obrazovkách se začaly promítat fotky a články Nickelback, po kterých nastoupila kapela s údernou skladbou Animals. Následovaly i další hity jako Far Away, Savin‘ Me, Lullaby, If Today Was Your Last Day, Rockstar, Gotta Be Somebody, How You Remind Me, Too Bad i jiné.

Dle výčtu skladeb můžete usoudit, proč Skillet podali lepší a hlavně tvrdší výkon. Nickelback pojali toto turné spíše podle očekávání svých fanoušků, a proto nezazněl třeba ani tribute Side Of A Bullet.

Avšak i přes všechny plusy a mínusy; kdy třeba v jedné písni ujela Ryanovi trochu nit, ale na konci písně po jásotu Chad zdviženým palcem na něj signalizoval, že je vše v pořádku a (skoro) nikdo si toho nevšiml, nebo že Peake nestíhal někdy s hlasem a výšky tahal dost agresivně a nepřirozeně, jsem si jejich výstup docela užil. Dle mého soudu ale Nickelback jsou svým stylem, co se tvrdosti týče, spíš již tvrdším popem, než rockem, jak tomu bylo v jejich slibnějších začátcích. Když máte ale základnu žen, hltajících váš vzhled a ochotných odpustit vám i nějaké ty koncertní chybky, tak proč to za ty peníze nedělat že?

Sečteno, podtrženo. Celkem dobrý koncert, i jsem si s Chadem pár songů zazpíval, když jsem stál v davu, ale co takhle příště dát jako jedničku Skillet a předskokana Nickelback?!

Jo, a ještě taková tečka na závěr. Pokud se budete chtít posilnit alkoholem na koncert do O2 arény, udělejte to radši už před vstupem do areálu. Ne že by tam bylo třeba drahé nebo hnusné pivo, ale proto, že dovnitř vás ochranka nepustí s pivem v ruce - asi se vedení bojí, že by se rockeři polili. Stejně tak s batohem – vy si totiž, chtě nechtě, ten batoh nebo větší bundu prostě musíte dát do šatny za 30 korun, jinak vás tam prostě nepustí. Tak se dělá byznys! Vyrejžujete na vstupenkách a ještě další penízky z vás vyklepou přímo na místě. On si člověk řekne: „30 korun, to není tak moc,“ ale vynásobte si to kapacitou arény.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Nasycen se vrací: „Chceme si zahrát muziku, kterou bychom mohli sami poslouchat.“

nasycen200Říká v tomto rozhovoru zpěvák, skladatel a klávesista Raven a frontman pražské kapely Nasycen, která se v loňském roce po předlouhé pauze vrátila opět na scénu.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Kdo z nich je vrah?

Hra na vrazdu perexPřed rokem se skupinka přátel sešla v nádherném cornwallském sídle, aby oslavila Lucasovu svatbu. Nakonec se však žádná svatba nekonala, protože pár hodin před obřadem se odehrála strašlivá tragédie.

Divadlo

Tak trochu jiný Jules Verne

julesverne 200Laterna magika v letošní sezoně obohatila svůj repertoár opět o jednu jedinou premiéru, na kterou se rozhodla vsadit veškeré své technické i umělecké trumfy. Výsledkem tohoto absolutního tvůrčího nasazení měla být inscenace s vysoce inova...

Film

Reportérka

repor 200Reportérka (2015)  je nová televizní minisérie České televize, která se od 1.února 2015 vysílala v České televizi na Čt1 vždy od 20 hodin. Tři díly daly nahlédnou do prostředí novinářské profese. Jednotlivé díly líčí pokaždé zajímavý příběh podle skute...