Smlsněte jednohubku od Miloše Čermáka

Smlsněte jednohubku od Miloše Čermáka

Tisk

Valcik 200Za pár dní skončí crowdfundingová kampaň zaměřená na třetí povídkovou knížku od Miloše Čermáka. Ta se bude jmenovat Valčík na přivítanou a vyjde před Vánoci. Vydavatelství OneHotBook si pro své fanoušky připravilo ochutnávku v audioknižní podobě, která obsahuje osm povídek.

 

Povídky si zachovávají svou osobitost, tedy Miloš Čermák má svůj styl a tyto povídky by tak klidně mohly vévodit jeho předešlým knihám. Opět jim nechybí humor ani absurdita a jsou nenásilně protkány vulgárními výrazy. Témata jsou velmi aktuální, dotýkají se dnešní doby a poukazují například na moc technologií. Klasicky nechybí ani nádech nadpřirozena a několikrát se posluchač ocitne i v nebi, tedy v prvním sektoru.

Na povídkách obecně je úžasná především Čermákova práce s pointou. Dokáže skvěle udržet myšlenku a při tom neprozradit to hlavní a nechat čtenáře a posluchače, aby si užili často překvapivé rozřešení. Dalším plusem je samotné pojmenování povídek – například „V Cuppertinu už znějí zvony“ by se mohla jmenovat například Zamilovaná Siri, ale scházelo by tomu to kouzlo.

Ukázka ze začátku zmíněné povídky:

„Siri se chce vdávat.“
„Panebože,“ řekl Cook.
„Přesně tak,“ přikývl šéf bezpečnosti.
Cook zavřel oči a ruce s pěstěnými nehty přiložil ke spánkům. Vypadalo to, že přemýšlí, ale ve skutečnosti to byl projev bezmocnosti.
Vzhlédl. „Víte to jistě?“
„Naprosto.“
Cook si odkašlal. „Věděli jsme, že se to může stát. Ale stejně mě to zaskočilo.“

Valčík na přivítanou je opravdu kratičkou audioknihou, kterou zvládnete při jednom žehlení a zaručeně se dobře pobavíte.

Miloš Čermák se narodil 1. srpna 1968 v Praze a vystudoval kybernetiku na elektrotechnické fakultě ČVUT.  Je český novinář a spisovatel, šéfredaktor serveru iHNed.cz a učitel na katedře žurnalistiky Fakulty sociálních věd UK. Psal například do Lidových novin nebo časopisu Reflex a spolupracoval s Českou televizi. Napsal mnoho knih, například 100 fíglů a tipů pro Internet, komiks Hana a Hana nebo Krutopřísné povídky. Jeho manželkou je Senta Čermáková.

Valcik

Valčík na přivítanou: Povídky z fleku 3
Autor: Miloš Čermák
Interpret: Miloš Čermák
Vydavatelství: OneHotBook
Délka: 1 hodina 45 minut
Typ: audiokniha
Hodnocení: 90 %

Zdroj foto: OneHotBook

www.onehotbook.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Na slovíčko s pořadatelkami festivalu Culturea

culturea rozhovor200Už 24. a 25. dubna se Zlín promění n město opěvující Japonsko a Itálii. Stane se tak v rámci festivalu Culturea, o kterém jsme vás na našem webu již informovali. Nyní si můžete p...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Přichází čas pro spravedlnost. Pro Zúčtování

Zúčtování, perexTemné období amerického jihu dvacátého století. Čas krátce po druhé světové válce. Zdánlivý poklid maloměsta naruší zločin. Ruce vraha jsou rukama válečného hrdiny, váženého a důvěryhodného občana. Pachatel zachovává stoický klid. O t...


Literatura

Žádný sex, je úterý

sex200Tracy Bloomová nesnila o spisovatelské dráze, tak jako o ní snívají jiní autoři. Měla úplně jiné plány, ale jak už to tak bývá, život jí naservíroval úplně jiné menu.

...

Divadlo

78. sezónu otevře zlínské divadlo v novém sále: první premiérou bude Špína
mestke divadlo zlin sezona200Městské divadlo Zlín vstoupí v září do 78. sezóny. Diváci se mohou těšit na neobyčejně pestrou kolekci celkem jedenácti premiér: sedm ve Velkém sále, dvě ve Studiu Z a jednu v Dílně. Již nyní herci pracují na d...

Film

Příjemná atmosféra a sedm nejlepších krátkých filmů za poslední čtvrtrok na Future Shorts Brno

future shorts film200Aligátor místo pejska v bytě, somálští rybáři, kteří k lovu používají samopaly nebo překvapivé odhalení původu jednoho filmařského loga. Ano, tohle je Future Shorts a poprvé i v Brně!