25 gramů štěstí: italský bestseller nejen pro milovníky ježků

25 gramů štěstí: italský bestseller nejen pro milovníky ježků

Tisk

25-gramu-stesti 20025 gramů štěstí s podtitulem Jak vám maličký ježek může změnit život je další knihou nakladatelství Kazda z edice Živá příroda. Ty jsou určeny všem milovníkům fauny i flory a přinášejí plno zajímavých informací.

 

 

 

Tato kniha vypráví příběh Massimo Vacchetta, který zaznamenala Antonella Tomaselli. Massimo Vacchetta je soukromý veterinář specializující se na dobytek, který se zamiloval do ježků a zasvětil jim celý svůj život. V roce 2014 otevřel Záchrannou stanici „Ninna” (Centro di Recupero Ricci „La Ninna”), odloučené pracoviště záchranné stanice v Brenezzu a je předsedou asociace „Domov pro ježky” (La Casa dei ricci), jejímž záměrem je ochrana ježků a přírody.

Vše začíná tehdy, když Massimo Vachcetta nabídne pomoc svému kolegovi a dostane se tak k němu opuštěné ježčí mláďátko s váhou 25 gramů. Okamžitě se jej ujímá a dělá všechno proto, aby bylo zvíře spokojené a hlavně zdravé. Chová se k němu na jednu stranu až jako k dítěti, dává mu veškerou lásku a něhu a opomíjí kvůli němu i svou partnerku nebo rodinu. Při čtení je to trefné a úsměvné, ale pro ně musel na jednu stranu působit jako blázen nebo alespoň člověk na zabití.

Samička Ninna přivede Massima Vachcettu až k naplnění jeho snu – k založení Záchranné stanice pro ježky nazvané právě Ninna. Tu rozjíždí a dostává se mu tak pod ruku spoustu dalších tvorů. Ke každému z nich si rychle vytváří vztah, všímá si rozdílů mezi nimi a seznamuje tak čtenáře také se spoustou zajímavostí z ježčího světa.

Součástí knihy je také několikastránková příloha s barevnými fotografiemi ježků na kvalitnějším papíře. Je super, že zde je, protože čtenář díky ní vidí popisované ježky a také si může snáze představit, jak malá byla Ninna, když ji Massima našel a co vše pro tato zvířata udělal.

Knihu jsem četla před Vánoci a musím říct, že jsem si pro toto období snad nemohla vybrat lepší knihu. Svou lidskostí a něhou totiž předčila všechnu Lásku nebeskou i pohádky. Při jejím čtení jsem se velmi často usmívala a přístup Massima Vacchetta k ježkům mě přímo dojímal. Také jsem často předčítala nějaké zajímavosti manželovi a na chvíli také zatoužila si nějakého ježka pořídit i domů. Přečtěte si 25 gramů štěstí i vy a zaručeně mi dáte zapravdu!

Antonella Tomaselli je spolupracovnicí týdeníku Confidenze tra amiche (Důvěrná sdělení mezi kamarádkami; Mondadori) a literárního blogu věnujícího se ochraně zvířat ioleggoconjoy.com. Jakožto odvěká kynoložka se postarala o režii mnoha tematických dokumentů. Aktivně se věnuje zvyšování povědomí lidí o opouštění domácích mazlíčků (Alegra Yes I Am). Je čestnou předsedkyní italské společnosti milovníků jorkšírských teriérů (Società Italiana Amatori Yorkshire Terrier). Napsala řadu knih o různých psích rasách a tematických článků do časopisů.

25-gramu-stesti

25 gramů štěstí
Jak vám maličký ježek může změnit život
Autor: Massimo Vacchetta, Antonella Tomaselli
Překlad: Barbora Šupíková
Žánr: Živá příroda, beletrie
Nakladatelství: Kazda
Rok vydání: 2019
Počet stran: 182
Hodnocení: 92 %

https://www.knihykazda.cz/25-gramu-stesti/

O knihu můžete soutěžit zde: http://www.kultura21.cz/souteze/20157-25-gramu-stesti-soutez


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Yael: „S Tinou sa mi spolupracovalo výborne. Je proste frajerka“

jael 200Slovenský rapper YAEL s exotickými kořeny vydává svoje první EP s názvem BAY B. Co nám o něm prozradil a jaké má další plány?

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Kluk, který nikdy nezestárl

200litTo je název útlé knížky vydané v roce 2012 v nakladatelství ČAS.

...

Literatura

Poznejte Dámu s veverkou

Dama s veverkou perexNakladatelství Jota vydalo román Dáma s veverkou americké autorky Elizabeth McKinzieové, který předcházely samé kladné recenze a byl také nominován na cenu National Book Award for Fiction za rok 2016.

Divadlo

Studio Marta zažije ROZPAD

rozpadani200Sezonu brněnského Studia Marta uzavře projekt ROZPADÁNÍ. V jeden večer se představí dvě inscenace autorských her, které spojuje téma rozpadu. Aktovky Bublifuk a Je potřeba změna! tak uvidí diváci na jevišti poprvé, a to v podání budoucích absolve...

Film

Corpus Christi: Polské drama nominované na Oscara přináší očistný příběh hříchu

corpus-christi 200Strhující drama hříchu, který přinesl vykoupení. Corpus Christi, který režíroval Jan Komasa a v jehož hlavní roli exceluje Bartosz Bielenia, se vedle nominace na Oscara v sekci nejlepší zahraniční film pyšní oceněním z MFF Benátky a ...