Manitouovi i Matce přírodě je úplně jedno, jestli přežijeme

Manitouovi i Matce přírodě je úplně jedno, jestli přežijeme

Tisk

tympanum jak jsem rodila200Upřímná i trochu fiktivní kniha úspěšné blogerky o životě Češky mezi indiány kmene Čerokí. Něžné a vtipné vyprávění o lidskosti, přátelství, rodině, lásce a přírodě.

 

Protože život má dokonalý smysl pro ironii, stala se česká holka, co se pokoušela v New Yorku prorazit jako malířka, manželkou Tammyho, přímého potomka čerokézských indiánů. Odjela s ním na úpatí Velkých kouřových hor v Severní Karolíně, území, které Čerokézům odjakživa patřilo. Sžívání odlišných kultur přineslo mnoho vtipných situací i pláče, nepochopení a dramatických scén. Ale také vášnivého udobřování, poznávání moudrosti nových příbuzných a obdivu k síle přírody. Autorka s pokorou vypráví příběhy indiánů, dobírá se pochopení jejich mystérií, obdivuje je za jejich vztah k dětem, nemocným i starým členům rodu. Dovede nás k slzám smíchu i hlubšímu zamyšlení nad způsobem našeho života.

tympanum jak jsem rodila

Jak jsem rodila indiánského syna z kmene Čerokí
AUTOR Danka Štoflová
INTERPRET Tereza Dočkalová
VYDAVATEL Tympanum
CELKOVÁ DÉLKA 09:26:00
VYDÁNO 2024
ŽÁNR Autobiografie, Humor, Cestování

Více informací: www.tympanum.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Rozhovor s výherkyní naší literární soutěže Povídky z lesa

LesPaní Jana Mlejnková (45) nás poctila vtipnou povídkou s názvem Ledka nebo cigaretka, kterou jsme vyhodnotili jako vítěznou. O tom, že paní Jana jen srší humorem, nelze pochybovat. Přečtěte si rozhovor, ve kterém objasňuje, jak k tomu,...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Nikdo ho nezná. Nikdo ho nehledá. Nikdo neví, co udělal.

narek-drozda200Audiokniha Nářek drozda obsahuje thriller s vyšetřovatelem Davidem Rakerem, který se specializuje na hledání pohřešovaných osob.

 

...

Literatura

Tenkrát na západě - lahůdka pro milovníky westernů

tenkrat na zapade 200Zachvěje se vaše klukovské srdce pokaždé, když šerif tasí pistoli a vzápětí třeskne výstřel, po kterém se zloduch skácí k zemi? Potom jste tou pravou osobou, která by se měla začíst do nové knihy s vůní střelného prachu divokého...

Divadlo

Pražští herci roztančí v březnu Švandovo divadlo

Souboj divadel 200Už v roce 2016 byl odstartován autorský projekt Tanečních kurzů Martina Šimka a Terezy Řípové v Městském divadle Mladá Boleslav. Na stejném místě zároveň proběhl i první ročník projektu Roztančené divadlo aneb Když he...

Film

Camino na kolečkách

camino1Přijala jsem pozvání na novinářskou projekci dokumentárního filmu Camino na kolečkách. Šla jsem tam částí ze zvědavosti a částí z úcty k lidem, kteří dokážou cokoli navzdory svému handicapu. Věděla jsem jen, že hlavní hrdina trpí roztroušenou sklerózou (znám několik lidí s to...