Manitouovi i Matce přírodě je úplně jedno, jestli přežijeme

Manitouovi i Matce přírodě je úplně jedno, jestli přežijeme

Tisk

tympanum jak jsem rodila200Upřímná i trochu fiktivní kniha úspěšné blogerky o životě Češky mezi indiány kmene Čerokí. Něžné a vtipné vyprávění o lidskosti, přátelství, rodině, lásce a přírodě.

 

Protože život má dokonalý smysl pro ironii, stala se česká holka, co se pokoušela v New Yorku prorazit jako malířka, manželkou Tammyho, přímého potomka čerokézských indiánů. Odjela s ním na úpatí Velkých kouřových hor v Severní Karolíně, území, které Čerokézům odjakživa patřilo. Sžívání odlišných kultur přineslo mnoho vtipných situací i pláče, nepochopení a dramatických scén. Ale také vášnivého udobřování, poznávání moudrosti nových příbuzných a obdivu k síle přírody. Autorka s pokorou vypráví příběhy indiánů, dobírá se pochopení jejich mystérií, obdivuje je za jejich vztah k dětem, nemocným i starým členům rodu. Dovede nás k slzám smíchu i hlubšímu zamyšlení nad způsobem našeho života.

tympanum jak jsem rodila

Jak jsem rodila indiánského syna z kmene Čerokí
AUTOR Danka Štoflová
INTERPRET Tereza Dočkalová
VYDAVATEL Tympanum
CELKOVÁ DÉLKA 09:26:00
VYDÁNO 2024
ŽÁNR Autobiografie, Humor, Cestování

Více informací: www.tympanum.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

„Vždycky si říkám, že se budu válet…“ tvrdí výtvarník a muzikant Jaromír F. Palme

jaromir f palmeJaromír F. Palme má letos velmi napilno. Po Začarované třídě (duben 2012) ilustroval další dvě knihy Dina a tajemství starých tenisek (srpen 2012) a Žižkovské strašidelno<...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Šikmý kostel boduje i v audioverzi

Sikmý kostel 200Debut Karin Lednické s názvem Šikmý kostel se stal natolik opěvovanou knihou, že jej musela velice brzy následovat i audiokniha. Namluvila jí oblíbená herečka Vilma Cibulková a vydalo nakladatelství OneHotBook.

...

Literatura

Šarlatové kimono a oceány lásku přenáší

Sarlatove kimono, perexNa romantické příběhy moc nejsem. Těch jsem se načetla v pubertě do sytosti a asi se jich přesladila. Šarlatové kimono mne ale zaujalo na první pohled. Červeně laděná obálka s rudovláskou v kimonu se povedla. A pak ten...

Divadlo

Santiniho jazyk, hlubší smysl k hledání a nalezení textového univerza?

santiniMěstské divadlo v Brně uvedlo jako svou třetí inscenaci sezóny a padesátousedmou inscenaci vůbec zajímavou a ojedinělou hru, která je inspirovaná literární předlohou Miloše Urbana, Santiniho jazyk. Autory jevištního převyprávění jsou režisér a herec, Stanisl...

Film

Hodný dinosaurus, Špunt a jedno velké dobrodružství

Film Hoddinosaurus 200ný dinosaurus (2015) je bombasticky zpracované animované drama pro děti, kde v jednu chvíli trhají dinosauři na poli kukuřici, aby se vzápětí po řece přiřítila vlna tsunami.

...