Pozvánka na besedu o pěstounské péči

Pozvánka na besedu o pěstounské péči

Tisk

Plakát Beseda NRP 2023 2 page-0001 1V Moravskoslezském kraji je aktuálně okolo 700 dětí, které vyrůstají v ústavní péči, i když by mohly žít v náhradních rodinách. Vloni bylo do náhradní rodinné péče či do osvojení přijato 90 dětí. O nějakou formu náhradní rodinné péče v loňském roce požádalo 130 žadatelů. Přestože je Moravskoslezský kraj nejúspěšnější v Česku v rozvoji náhradní rodinné péči, stále to nestačí a potřebujeme nové zájemce o pěstounskou péči.

Pěstounem může být skoro každý. Měl by to být slušný člověk (manželský pár nebo také jednotlivec), rodinný typ, trpělivý, tolerantní, vstřícný spolupráci a v dobré zdravotní kondici, který chce pomoci dětem, které to potřebují.

Děti, které přicházejí do náhradní rodinné péče, mají stejné potřeby a tužby jako děti vyrůstající ve vlastní rodině. Většina z nich však v průběhu svého dětství zažívala velké těžkosti a jejich potřeby nebyly naplněny v dostatečné míře tak, jak by bylo pro jejich zdárný vývoj žádoucí. Tyto děti často vyrůstaly v neastabilním prostředí a nepocítily dostatek lásky a podpory ve vlastní rodině. Pěstounská péče může pro tyto děti znamenat šanci, jak vše napravit. Mnohdy tyto děti v pěstounské rodině přímo „rozkvetou“.

Pokud uvažujete, že byste se mohli stát pěstouny, pak neváhejte a přijďte se o pěstounské péči dozvědět více na besedu s názvem Jak se žije v pěstounské péči, která se koná dne 26.10.2023 v Městské knihovně ve Frýdlantu nad Ostravicí v době od 17:00 hodin.

Pro bližší informace neváhejte kontaktovat Městský úřad Frýdlant nad Ostravicí, odbor sociálních věcí, pracoviště ul. Hlavní 139, 739 11 Frýdlant nad Ostravicí, kancelář č. 120, sociální pracovnici pro náhradní rodinnou péči Bc. Kateřinu Illésovou, tel.: 558 604 179, e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

Plakát Beseda NRP 2023 2 page-0001


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dělám vědu proto, abych se dozvěděl, co ještě nikdo neví

archiv Jaroslav PetrPPopularizovat vědu je to pro něj úžasná možnost podělit se s lidmi o dobrodružné příběhy, které píše věda. Kromě vědecké práce se profesor Jaroslav Petr věnuje také psaní, působí jako pedagog na přírodovědeckých fakultách a spolupracuje s Český...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

ŠPATNÉ SPANÍ, ŠPATNÝ DEN

vale 200Pár dní po změně času a vy stále nespíte dobře? Pozor! Nespavost je jedním z nejčastějších důvodů návštěvy lékaře a nemusí jít zrovna jen o změnu času z letního na zimní. Noční spánek je důležitý nejen pro obnovu energie, bez které ...

Z archivu...


Literatura

Láká vás cestování obytnou dodávkou? Pak nepřehlédněte tuto knihu

zivot v dodavce 200V nakladatelství BizBooks vyšla kniha Život v dodávce s podtitulem Náš příběh od Foresta Trenze a Barbory Masaříkové.

...

Divadlo

Cupito, dupito... aneb po čertech dobrá podívaná
ImageV neděli 15. ledna zavítalo do zlínské Zelenáčovy šopy divadlo Povidlo s loutkovou pohádkou Kašpárek v pekle. Hadroví herci provedli diváky lesem, hradními komnatami i peklem. Hlavní hrdina kašpárek, hlava pomazan...

Film

Dívka, která nemá minulost, bojuje o svou budoucnost. Komu má věřit?

 

captain-marvel-trailerCaptain Marvel je už v pořadí 21. filmem, natočeným podle oblíbených komiksů a seznamuje nás s dalším hrdinou Marvel univerza. A tak jsem jako správný fanda začátkem března navštívila kino. Captain Marvel je i první hraný film, který jde do kin po...