Křtem nového videoklipu kroměřížská taneční skupina M Dance crew KM uzavřela sezónu

Křtem nového videoklipu kroměřížská taneční skupina M Dance crew KM uzavřela sezónu

Tisk

foto perexZavršením minulé sezóny se pro skupinu M dance crew KM stal křest nového video klipu Project Chillies in move, který proběhl ve středu 1. července v kroměřížské restauraci M club. Na křtu nechyběl ani režisér a kameraman Vladislav Františ stejně jako stávající či bývalé členky dnes už populární taneční skupiny, kterou už pět let vede choreograf a tanečník Marek Meluzín.  Skupina má za sebou vůbec úspěšné období. Po několika vítězstvích na přehlídkách a soutěžích se představila rovněž jako předskokan nedávného kroměřížského koncertu zpěváka Davida Deyla.

 


"Jak bych charakterizoval náš nejnovější klip? To je velká inspirace naším vzorem Yanisem Marshallem.  Tentokrát jsme snažili, aby to bylo spojeni tance, vášní a vůbec smyslnosti. A moc nám v tom pomohl právě Vladislav Františ, jehož kameru a vůbec jeho cit pro náš žánr milujeme. Neděláme s ním poprvé," říká Marek Meluzín.
"Choreografie tvoříme spolu s mou nejlepší tanečnicí Jitkou Kutrovou. Spolupracujeme spolu už čtyři  roky a myslím, že si hodně rozumíme, máme i společné cítění hudby," dodává Marek Meluzín, čehož je dokladem i nejnovější klip.

Filmový materiál do video klipu natočila skupina M dance crew KM  15. června v Podzámecké zahradě s kameramanem Vladislavem Františem, který s ní  spolupracoval už na předcházejícím klipu Project Dark Horse. Samozřejmě u toho nechyběl ani Jiří Staněk, který měl během natáčení na starosti dron s kamerou.

foto1


Skupina M Dance crew KM funguje pět let a v žánru zvaném street dance sklízí jeden úspěch za druhým. Jednak na exhibičních vystoupeních, jednak na soutěžích - jenom letos získala několik cenných vavřínů.  "Tento taneční rok byl pro nás asi nejúspěšnější," přiznává Marek Meluzín. "Na Tancer cupu Zlín jsme vytancovali třetí místo, to byl pro nás tento rok takový rozjezd. Na konci března to jsme získali první místo a putovní pohár města Lipníka nad Bečvou.  A na soutěži Hot dance v Zubří to bylo také první místo. Ale přiznám se, že mám raději spokojenost a odezvu publika. Když slyším lidi, jak nás povzbuzují a jak nám fandí , tak je to nad všechny poháry a medaile."
K úspěšným vystoupením ostatně patřilo i to, které proběhlo 26 června těsně před vystoupením Davida Deyla v Domě kultury v Kroměříži.  Tehdy se skupina, která se věnuje "street dance", představila se svým úspěšným číslem Fialovej úlet.

foto 2


Křtu nového video klipu Project Chillies in move, na kterém si vzal slovo Vladislav Františ, Marek Meluzín nebo členka skupiny Soňa Drábková, se zúčastnili současní i dřívější členové  i s rodinnými příslušníky a blízkými přáteli. I když se skupina M dance crew KM během léta představí na "open class" na kroměřížském koupališti Bajda, oficiální vystoupení chystá až na podzim.

Foto archiv Marek Meluzín, koláž Miroslav Vrchký


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Pavlína Brzáková: Jaké to je být „zapisovatelkou“ Jaroslava Duška

Pavlina Brzakova 200Pavlína Brzáková je velmi zkušená, zcestovalá a nezvykle vystudovaná etnoložka. Šéfredaktorka časopisu Regenerace a dáma s hlubokou znalostí kultur sibiřských kočovných pastevců.  Osud tomu chtěl, že jí redaktorsky a spisovatelsk...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Jaká byla akce Marocký čaj o páté?

maroko200Večer, zasvěcený představení portfolia české přírodní kosmetické značky Moroccan Sense, oslnil návštěvníky elegancí a jedinečným spojením české kosmetiky s marockými tradicemi. Akce Marocký čaj o páté oživila nové, půvabné prostory hotelu The Emerald...


Literatura

Tejpování jako svépomoc při bolestech?

TEJPOVANI PEREXV češtině se objevily dva nové výrazy: tejpování a tejpy. Tejpy jsou elastické lepicí pásky, které se lepí na kůži, kde při správném nalepení pomáhají tlumit bolest, podpořit látkovou výměnu a prokrvení dané...

Divadlo

Městské divadlo Mladá Boleslav uvede premiéru mystické komedie Hotel mezi dvěma světy

premiera200Hru francouzsko-belgického autora Erica - Emmanuela Schmitta Hotel mezi dvěma světy uvede v pátek 21. dubna Městské divadlo Mladá Boleslav. Inscenaci, která se hraje v překladu Michala Lázňovského, režíruje Petr Mikeska.

...

Film

Mezinárodní festival A-FilmTeensFest nabídne poutavé filmy vytvořené dětmi a teenagery. Poprvé vyhlašuje filmovou soutěž zaměřenou na vztah k domovu

A-FilmTeensFest 200Více než 160 filmů ze 37 zemí světa se představí na 3. ročníku mezinárodní filmové přehlídky A-FilmTeensFest 2023 (AFTF), jejímž generálním partnerem je Nadační fond ŠKODA AUTO. Poutavé, originální a často i překvapivé snímky vytvoři...