Geisslers zvou malé i velké na festival divadla, hudby a zábavy VILOmeniny

Geisslers zvou malé i velké na festival divadla, hudby a zábavy VILOmeniny

Tisk

Vilomeniny 200Geisslers Hofcomoedianten zvou děti i jejich rodiče v neděli 13. listopadu do Divadla VILA Štvanice a jeho okolí na tradiční divadelní událost VILOmeniny. Letošní ročník s podtitulem Festival pro malé i velké jeleny vás zavede do přírody a připomene dětem, že je o ni třeba pečovat. Navíc budete mít vůbec první příležitost vidět novou pouliční inscenaci s názvem Huberte! Nebude chybět ani výtvarná dílna, hernička a vše zakončíme koncertem.

 

Program ve dvě hodiny odpoledne zahájí Pohádka ekologická aneb Země ve mně, kterou na koloběžce přiveze divadlo Vocaď pocaď. S dětmi od tří let se společně zamyslí nad tím, jak správně pečovat o naši planetu. Na pohádku naváže výtvarná dílna, při níž si malí i větší zájemci budou moci vymyslet vlastní hravý příběh plný bytostí z různých materiálů.

vilomeniny vytvarna dilna

Ve čtyři hodiny pak Geisslers Hofcomoedianten v pražské premiéře představí pouliční novinku na chůdách Huberte! Znáte desatero ušlechtilé myslivosti? Víte, co je to parforsní hon? Už jste někdy byli na štvanici? Vydejte se s Hubertem a Hubertem do lesa v představení volně inspirovaném svatohubertskou legendou.

vilomeniny huberte

Program zakončí mostecká kapela Nedloubej se v nose, hrající pro všechny, kdo nemají nos nahoru. Už jste si na koncertě někdy jen tak poposmrkávali do rytmu? A co když se dětem zrovna nechce tančit a raději by si jen tak pohrály? Nevadí, po celou dobu bude uvnitř Vily k dispozici hernička, která bude díky prodejně Hračkotéka plná hraček, s nimiž se děti rozhodně nebudou nudit.

vilomeniny hernicka

Geisslers Hofcomoedianten tvoří už více než dvacet let současné hravé divadlo inspirované barokem. Neusilují ale o rekonstrukci původních barokních her a předloze dávají současný rozměr, objevují nadčasová témata, zapomenuté příběhy, odkazy slavných divadelních osobností a paralely mezi minulostí a současností. Od svého počátku jsou Geissleři součástí festivalu barokního divadla a hudby THEATRUM KUKS. Každoročně v létě vyráží soubor na turné napříč Českou republikou a pod hlavičkou Festivalu zámeckých a klášterních divadel oživuje místa s divadelní historií. Od roku 2014 Geisslers pravidelně hrají na jevišti Divadla VILA Štvanice, kde také od roku 2015 pořádají festival pro rodiny s dětmi VILOmeniny.

Vilomeniny plakat

Více informací:

https://www.geisslers.cz/

https://www.facebook.com/geisslers


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Turistický seriál K21: Litomyšl

zamek litomysl arkady 200Milí čtenáři, s blížícími se prázdninami jsme se u nás rozhodli podívat se pod pokličku různých turistických cílů. Seznámíme vás s životy kastelánů několika hradů a zámků, podíváme se na zoubek strašid...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Open Air program a Divadlo evropských regionů

open air festival (3)Královéhradecké historické centrum ožilo ve dnech 23. až 30. června již po 18 více než 300 divadelními, hudebními a výtvarnými produkcemi. Konal se zde Open Air program, který je již od roku 2000 tradičn...


Literatura

Lucie Hlavinková a historický Apatykář

apatykar 200Pod hlavičkou nakladatelství Motto vyšla v březnu nová kniha Lucie Hlavenkové s titulem Apatykář. Jak název napovídá, dočkáme se historického románu s příměsí detektivní zápletky. Pokud máte rádi čtení, které připomíná časy dávno minulé, určit...

Divadlo

Filmař Marek Dobeš debutuje na divadelních prknech v hudební komedii Sni dál na téma kariéra vs. rodina

sni dal200Co je pro moderní ženu důležitější – kariéra nebo rodinný život? A může se jí vůbec podařit žít plnohodnotně, pokud obě polohy nedokáže skloubit? Odpověď na tyto otázky hledá divadelní hra režiséra a scenáristy Marka Dobeše „Sni dál,“ s podtitulem Neř...

Film

Severská filmová zima potěší fanoušky metalu

heavy200Není to tak dávno, co jsme vás zvali na Severský filmový podzim a už za pár dní na vás čeká zimní nálož toho aktuálně nejlepšího ze severské kinematografie. 14. února v Praze bude festival zahajovat bláznivým finským filmem o více méně úspěšné metalové...