Bon Art Junior Fest objevuje pěvecké talenty, finálovým galavečerem v Divadle Hybernia provede Jan Čenský

Bon Art Junior Fest objevuje pěvecké talenty, finálovým galavečerem v Divadle Hybernia provede Jan Čenský

Tisk

bonart 200Mezinárodní pěvecký festival Bon Art Junior Fest dává mladým pěveckým talentům ve věku 10–16 let jedinečnou šanci ukázat, co umí. Vítězové letošního 1. ročníku vzejdou z finálového galavečera 25. října v Divadle Hybernia v Praze.

 

 

Z přihlášených adeptů bude za Českou republiku vybráno 3 až 5 účastníků, kteří se následně utkají se zpěváky z dalších zemí ve velkém říjnovém finále v pražské Hybernii. Za doprovodu Bon Art Pops Orchestra zazpívají sólovou píseň a několik společných písní. Vítěze, který získá odměnu 4 000 euro, ze všech soutěžících vybere odborná porota.

Galavečerem provedou Patricie Kaňok Fuxová a Jan Čenský, který má se soutěží několikaleté zkušenosti: „Já jsem začal spolupracovat s Richardem Liegertem a jeho synem Jakubem už asi před pěti lety, když začínalo Sanremo Junior CZ/SK. Už tehdy jsem byl nadšen, protože tam soutěžily děti od 6 do 15 let a předstoupily před vyprodané hlediště s obrovským symfonickým orchestrem za zády… já bych ani nedošel na pódium! Za to je moc obdivuji. Ale samozřejmě za tím stojí hodně hodin práce a péče. Kromě pěvecké přípravy se děti učí, jak vystupovat, zde jsme trochu přiložili ruku k dílu my s Lenkou Bernardes. Je to zkrátka skvělý nápad a jsem rád, že Sanremo Junior CZ/SK se změnilo na Bon Art Junior Fest a mladí talenti mohou ukázat, co v nich je, a možná je to vystřelí k jejich snům.”

Bon Art Junior Fest pořádá společnost Moonlight Production, která byla v letech 2016–2021 držitelem licence na realizaci známé mezinárodní soutěže pro mladé zpěváky Sanremo Junior za Českou a Slovenskou republiku. V roce 2022 Moonlight Production založila Bon Art Junior Fest a otevírá tak cestu k úspěchu dalším pěveckým nadějím.

bonart2

Mezi nadějemi, které se díky soutěži objevily na české umělecké scéně, je i talentovaná zpěvačka a dnes i herečka Aneta Kalertová. „Mladým umělcům bych tuto zkušenost určitě doporučila. Je to velká zkouška, jen zůstaňte sví bez toho, abyste řešili, zda vás někdo hodnotí. Někdy je to náročné, ale v mém ročníku to určitě stálo za to,” sdílí své zkušenosti Aneta a pokračuje: „Soutěž mi dala velké zkušenosti a kontakty, ze kterých čerpám dodnes. Poznala jsem spoustu skvělých umělců, kamarádů a osobností. Také mi pomohla s mou prezentací před lidmi a s velkým strachem vůbec před nimi vystupovat. Díky soutěži jsem například poznala režisérku Dianu Šoltýsovou, která mi po soutěži nabídla roli v inscenaci Vyhnání Gerty Schnirch v Žižkovském divadle Járy Cimrmana, a tím se mi otevřely vysněné dveře do divadelního světa. S Dianou spolupracujeme dodnes a krásnější práci bych si nikdy nemohla přát. Je to neuvěřitelná umělkyně, která mi změnila život. Další významná žena, se kterou jsem se v soutěži poznala, je Eliška Hrubá Toperczerová, naučila mě jak mám se svým hlasem pracovat. Bez ní bych jistě nebyla vůbec nikde.”

A co Anetu čeká v nejbližší době? „Momentálně se připravuji hlavně na to, abych zvládla maturitu. Také mě čeká jeden velký projekt na Nové scéně v Laterně magice. Jde o představení Valérie a týden divů, které bude mít premiéru 9. 11. 2023. Z projektu mám opravdu velký respekt a zároveň se už nemohu dočkat zkoušení. K roli Valérie přistupuji s velkou pokorou a chutí pracovat. Tak mi držte palce a já je zase budu držet všem, kteří se letos přihlásí do soutěže.”

Více informací: https://www.bonartfest.cz/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Blanka Malá: „Kniha není deníčkem… Spíš vzpomínkou na období, ve kterém jsem hledala sílu.“

blanka 200Blanka Malá (1965) je matka tří dětí a babička dvou vnuček, jedné člověčí a jedné psí. Vodnářka, která svůj profesní život zasvětila rozhlasovému mikrofonu jak v soukromých rádiích, tak v Českém rozhlase Hradec Králové. V současnosti žije střídavě v H...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Udržitelnost jako způsob existence – inspirace, úspěšné modely i možná řešení pro kulturní a kreativní sektor

Anna Hořejší foto Pavel Balek nahledKancelář Kreativní Evropa ve spolupráci s Institutem umění – Divadelním ústavem (IDU) a Studiem Alta ve dnech 12. a 13. září pořádá v nových prostorech Studia ALTA mezinárodní konferenci ...


Literatura

Vyšla Velká kniha komiksů Jana Štěpánka

velkaa kniha komixu200Jan Štěpánek je můj oblíbený autor komiksů, proto jsem s nadšením přivítala počin Tomáše Krejčího a redaktorů nakladatelství Edika, kteří pro jeho fanoušky připravili Velkou...

Divadlo

Prázdninové divadelní tipy z Letní scény Musea Kampa: Víkend s Werichem, loučení s Medou a divácký hit Marta

Marta Hana Holišová a Marta Kubišová foto jakub Macháček 5967 nahledLetní scéna Musea Kampa nabízí intenzivní divadelní zážitky v idylickém prostředí na ...

Film

Letadla nepřekvapila ani neohromila

200filmNejnovější film ze společnosti Pixar vypráví tentokrát příběh spíše ze vzduchu než ze silnice. Na rozdíl od Aut se v Letadlech neobjevuje žádný známý dabér ani režisér.

...