Velká kniha vtipu Petra Urbana

Velká kniha vtipu Petra Urbana

Tisk

urban 200Velká kniha vtipu, kterou vydalo nakladatelství Grada Publishong, přináší průřez tvorbou Petra Urbana, který je známý především jako populární český kreslíř a ilustrátor. Z jeho pera před třiceti lety vzešla známá postavička Rudy Pivrnce, která zosobňuje se svérázným humorem a s dostatečnou mírou nadsázky nejrůznější lidské vlastnosti i neřesti a prožívá neskutečné příběhy.

 

 


Ruda Pivrnec oslovuje všechny sociální vrstvy čtenářů a stává se tak symbolem české povahy. Je prostě jedním z nás a nebojí se přiznat své dobré, ale i ty horší vlastnosti; i proto je sympatický a uvěřitelný.
Kniha přináší výběr téměř 500 vtipů ze všech etap tvůrčího období Petra Urbana.


Petr Urban a jeho Pivrnec
Petr Urban je známý český kreslíř a ilustrátor, autor oblíbené postavičky Rudy Pivrnce. Urbanovy kreslené vtipy rozličných témat se objevily už ve čtyřicítce knih, v kalendářích i na stránkách novin a časopisů.
V posledních několika letech se autor zabývá vytvářením vtipů na konkrétní politickou situaci. Dlouhodobě spolupracuje s časopisy, zaměřenými na volnočasové aktivity. 
Věnuje se i ilustraci děl jiných autorů; velkou životní nabídkou a současně výzvou se staly ilustrace světové klasiky, románu Jaroslava Haška Osudy dobrého vojáka Švejka. Petr Urban je autorem, kterého celoživotně provází nejen kreslení, ale i sport.
Není bez zajímavosti, že populární Ruda Pivrnec má i svou hospůdku v Praze na Starém Městě.

urban obalka


256 stran, 500 ilustrací, vázané, vydala Grada Publishing 2016, www.grada.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Galerie anglických klobouků vznikla díky recesi

galerie anglickych klobouku nove hradyV areálu rokokového zámku Nové Hrady nedaleko Litomyšle je od letošního června pro návštěvníky v budově oranžerie otevřena unikátní Galerie anglických klobouků

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Sad jako symbol bezpečí a znepokojivá tajemná zahrada

100ks 200Limitované tisky od vyhledávaných umělkyň Anny Ruth a Ester Knapové pořídíte nově na 100ks. Vysoce kvalitní a přesto dostupné. Takové jsou očíslované a podepsané umělecké tisky, které vznikly v limitovaném počtu 100 ks. Poslední dvě novinky úspěšných...


Literatura

Do světa odvážných žen

nocni zeny200Po delší době jsem měla náladu na knihu od severského autora, která ale bude jiný žánr než napínavá detektivka nebo zamotaný thriller. Přání se mi splnilo. Nakladatelství Motto vydalo knihu finské autorky o odvážných ženách historie. O ženác...

Divadlo

Již rok se hraje v Divadle Na Maninách původní český muzikál, Robinson Crusoe

robinson 200Autorem hudby muzikálu Robinson Crusoe je Zdeněk Hrubý, scénáře Ivan Hubač a texty písní napsal Jan Krůta. Režisérem představení je herec a režisér Václav Knop, choreografem představení je Tomáš Kuťák.

...

Film

Jaký je styl mediálních dialogů?

styl-medialnich-dialogu 200Rozmluvy s nejrůznějšími osobnostmi, někdy průduchovitě našlehanými celebritami, někdy opravdovými odborníky, slýcháme z rozhlasových vln i televizních obrazovek každodenně. A jistě si každý posluchač mohl povšimnou...