Snižte si biologický věk díky nové příručce

Snižte si biologický věk díky nové příručce

Tisk

budte fit 200Buďte v 50 fit jako ve 30 je název nové knihy od Nakladatelství KAZDA. Má ji na starosti Thorsten Tschirner a je určena nejen padesátníkům.

 

 

 

Autor v jednom z úvodních textů vysvětluje, že zato kniha není lékařskou příručkou pro boj s nemocemi souvisejícími s věkem, ale je určena lidem, kteří chtějí vědět, proč stárneme a proč se s tímto procesem nemusíme smířit. „Především se dozvíte, co můžete udělat pro to, abyste proces stárnutí zastavili, nebo dokonce zvrátili. I když se k vám padesátka ještě nepřiblížila, nastal ten správný čas, abyste otevřeli tuto knihu. Čím dříve se začnete řídit mými radami, tím větší prospěch z nich budete mít,“ apeluje.

Kniha je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V té první najdete informace o svalech, ale také návod na test biologického věku, díky kterému se dá zjistit, jak je na tom vaše kondice a od toho se pak například odrazit při cvičení. Následují praktické rady o samotném tréninku, kde se nachází rady do začátku, ale také řádky o odhodlání a mnoho dalšího.

Praxe pak obsahuje tipy na začátek cvičení zaměřené na rozcvičku, protažení nebo správné dýchání a poté nejdůležitější šesti měsíční tréninkový plán s konkrétními cviky. U těch je nejen popis, ale vždy také názorná fotografie i návod na těžší varianty. Především začátečníci ocení praktické doporučení například o tom, jak poznat, že trénujete dostatečně intenzivně. Dále čtenáři v knize najdou další vytrvalostní trénink a v závěru i informace a tipy, rejstřík nebo seznam cvičení.

Titul můžete vyhrát v naší soutěži: Buďte fit v každém věku

Publikace Buďte v 50 fit jako ve 30 mi přišla ideálně dlouhá, teorie v ní nebyla zdlouhavá a bylo zajímavé si ji přečíst. Poté se jednalo o opravdu praktickou příručku, podle které není problém se řídit. Všude jsou fotografie, ke cvičení nejsou potřeba žádné pomůcky a jednotlivé cviky ani nevypadají složitě. Navíc jako pozitivní motivace může především pro starší čtenáře působit věk protagonistů na fotografiích.

Mě kniha k pohybu nalákala a nevylučuji, že se do tréninku pustím a vy můžete také!

Thorsten Tschirner - je jedním z nejúspěšnějších autorů v oblasti zdraví a fitness v německy mluvících zemích. Vystudoval tělesnou výchovu a žurnalistiku a má dlouholeté zkušenosti z oborů fitness a zdraví. Během své kariéry pracoval jako odborník na všechny podstatné aspekty v těchto oblastech. Nejprve jako trenér a osobní kouč, později navrhoval lázeňská a fitness zařízení po celé Evropě pro prémiovou hotelovou společnost a školil jejich personál. Dnes předává své zkušenosti jako autor, konzultant a člen vedení podniku v oblasti cestovního ruchu a zdravotnictví. Thorsten Tschirner nabízí jasně strukturované koncepty, které dokážou lidi motivovat a které lze úspěšně realizovat.

budte fit

Buďte v 50 fit jako ve 30
Autor: Thorsten Tschirner
Překlad: Martin Richter
Žánr: zdraví a životní styl
Nakladatelství: Kazda
Rok vydání: 2023
Počet stran: 128
Hodnocení: 85 %

https://www.knihykazda.cz/budte-v-50-fit-jako-ve-30/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Galerie anglických klobouků vznikla díky recesi

galerie anglickych klobouku nove hradyV areálu rokokového zámku Nové Hrady nedaleko Litomyšle je od letošního června pro návštěvníky v budově oranžerie otevřena unikátní Galerie anglických klobouků

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Farmářské trhy na Kubáni mají genius loci. Nechybí kulturní vystoupení!

Trhy UVODTřikrát týdně - v úterý, ve čtvrtek a v sobotu - se na pražském Kubánském náměstí konají farmářské trhy. V oba všední dny do večera, v sobotu do dvou. Čerstvou zeleninou a ovocem voní na dálku, nabízejí pestrý sortiment i z jiných komodit, mají rod...


Literatura

Nora hledá vraha

NoraMěl to být víkend jako každý jiný. Nora jede za svou sestrou Rachel do jejího domu v Cornwallu, aby jej spolu strávily. Mají v plánu dobrou večeři, výlet spolu s Racheliným psem a domluvit plány na Vánoce. Hned je jí divné, že ji Ra...

Divadlo

Zemřel charismatický herec Tomáš Valík, hrdina pohádky O Janovi a podivuhodném příteli

 

tomas valik 200Po kratší nemoci zemřel ve věku nedožitých dvaapadesáti let 8. října v pražské nemocnici Na Bulovce známý herec Tomáš Valík. Na filmovém plátně debutoval koncem osmdesátých let minulého století, ...

Film

Jiřího Menzela léta rozmarná i hořká

menzelobalka perexObčas se i mezi režiséry vyskytne takový, který zatouží svým divákům sdělit, co všechno prožil a jak se kdy zachoval, zpravidla s výraznou tendencí hájit svá někdejší rozhodnutí a počiny. Tak si počínali pánové Jiří Weiss, Otakar Vá...