V mrtvé zóně odhalí lidstvo šokující tajemství nelítostných Korzárů…

V mrtvé zóně odhalí lidstvo šokující tajemství nelítostných Korzárů…

Tisk

marik-v-mrtve-zone200Po románech Ve stínu slunce, V ledovém sevření a V Krvavém pásu přichází Jakub Mařík s dalším střípkem mozaiky zvané Válka s Korzáry. Tentokrát se ovšem změní veškerá dosud neměnná pravidla: kniha V mrtvé zóně totiž popisuje klíčový moment celého konfliktu.

 

 

Povstalci z Nového Lagosu patří k těm, jimž se obyčejně říká „masoví vrazi“, obzvláště poté, co svůj pokus o převrat prohráli. Jejich dopadení se proto stává pro Unii nezbytností a v jejich stopách vyráží UTSS Salamis. Ovšem když se dva perou, třetí má žně…

Váleční zločinci – stejně jako posádka křižníku Salamis – uváznou v zapomenutém koutu vesmíru. Neúmyslný pomník jedné z největších bitev, kterou s Korzáry před mnoha lety svedli mimozemští spojenci lidstva, tvoří monstrózní pohřebiště válečných lodí. A někde uvnitř se skrývá tajemství, které může odhalit skutečnou podstatu nelítostného nepřítele.

Román V mrtvé zóně vrací do hry vše, kvůli čemu je série UTSS Salamis tak populární: napínavý příběh, sympatické postavy i spektakulární vesmírné bitvy. Jakub Mařík s každou další knihou skládá před očima čtenářů ohromující válečnou space operu.

Anotace:

Povstání na Novém Lagosu – nejkrvavější koloniální konflikt v novodobých dějinách, který neustal ani během války s Korzáry – dospěje ke svému konci, jeho vůdci generálu Taiwovi se však podaří uniknout. Povstalecká nákladní loď troufalým manévrem prorazí blokádu planety a skočí pryč ze soustavy, jen aby se z hyperprostoru vynořila v senzorovém dosahu UTSS Salamis.

Následné pronásledování zavede Salamis daleko za hranice kolonizovaného vesmíru, kde v prázdnotě mezi hvězdami nalezne staré bojiště, na kterém se před třinácti lety měla rozhodnout válka mezi Sépiany a Korzáry.

Když se na něm povstalci ukryjí, Salamis při jejich hledání narazí na nečekaný poklad. Na bojišti se mezi desítkami vraků možná skrývá první sépianské plavidlo, které kdy potkalo Korzáry, a v něm také odpověď na nejpalčivější otázky celé války: Kdo jsou Korzáři? Odkud pocházejí? A proč rozpoutali hned dvě mezihvězdné války?

Zničené lodě však své tajemství nevydají zadarmo a v mrtvé zóně se brzy bude znovu umírat.

  • Nadupaná akční sci-fi jako stvořená pro fanoušky Davida Webera, Jacka Campbella a Johna Scalziho.
  • „Na takhle dobré čtení narazíte jen párkrát za život,“ napsal o sérii SF&F magazín Pevnost.
  • Mystery Press chystá na příští rok titul V jámě lvové, finální díl jedné z nejúspěšnějších českých sci-fi.

Jakub Mařík

Narodil se v roce 1981 v Teplicích, vystudoval právně-ekonomickou školu a v současnosti se živí jako překladatel z angličtiny. Jeden z nejvýraznějších autorů tuzemské sci-fi & fantasy má na kontě přes dvacet povídek, z nichž nejpopulárnější je paranormální detektivka Absolutní smrt, za kterou byl v roce 2008 nominován na Cenu Karla Čapka. Publikuje v antologiích (Cáry rubáše, Ve stínu říše aj.) a časopise Pevnost, do populární série Kladivo na čaroděje přispěl šestou epizodou nazvanou Drsné sny (2014). V současné době se věnuje zejména military sci-fi sérii UTSS Salamis, kterou má tvořit pět románů (Ve stínu slunce, V ledovém sevření, V Krvavém pásu, V mrtvé zóně, V jámě lvové) a sbírka kratších textů V nefritové kleci. Jakub Mařík žije v Novosedlicích u Teplic a ve volných chvílích provozuje pěší turistiku, zahradničí, čte a skládá puzzle.

marik-v-mrtve-zone

V mrtvé zóně
Autor: Jakub Mařík
Obálka: Tomáš Flak
Formát: brožovaná s klopami, 145x205 mm
Počet stran: 352
Nakladatel: Mystery Press (www.mysterypress.cz)

VYCHÁZÍ 6. 3. 2023

Více informací: www.mysterypress.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Když kvůli péči o bratra musíte podvádět a krást

Vzdycky prijde noc perexVe svém šestém románu Willy Vlautin vypráví příběh třicetileté Lynette, žijící se svou matkou a mentálně postiženým bratrem v Portlandu. Hrdinka pracuje do roztrhání těla, chce ušetřit dost peněz, aby rodina získal...

Divadlo

Čvachtající labutě? Baletní parodie v Severočeském divadle již tento pátek!

baletparodie perexMám moc ráda balet. A tak se těším do Severočeského divadla v Ústí nad Labem, kde je v pátek 22.5.2015 na programu představení na motivy Labutího jezera. Má být plné komických prvků a komediálního ztv...

Film

Ultimátní filmová ABBA párty zamíří v září i do českých kin

abba-the-movie-image-10Švédská skupina ABBA patří bez jakýchkoliv diskuzí mezi největší popové ikony dvacátého století. A jejich hudba přitahuje, částečně i díky muzikálu Mamma Mia, zástupy nových a nových fanoušků napříč generacemi. Ačkoliv už muz...