Maďarské punk'n'rollové trio, zemitý slovenský folklor nebo cimbálový rap. Provodovská louka po dvou letech opět ožije díky festivalu Horem Dolem

Maďarské punk'n'rollové trio, zemitý slovenský folklor nebo cimbálový rap. Provodovská louka po dvou letech opět ožije díky festivalu Horem Dolem

Tisk

Horem DolemDvanáctý ročník multižánrového festivalu Horem Dolem nabídne v Provodově u Zlína hned tři programové dny. Program začne v úterý 4. července a oficiálně skončí o dva dny později kolem poledne. Návštěvníkům se představí účinkující nejen z oblasti hudby, ale i divadla, filmu a mluveného slova. Hlavním cílem organizátorů nadále zůstává propojování kultur a vytvoření místa pro setkávání umělců s místními i přespolními návštěvníky. Podpořit tuto myšlenku a celý festival mohou návštěvníci zakoupením symbolické vstupenky na portálu GoOut.

„Horem Dolem se vrací po dvou letech a opět o něco vyrostl. Ze dvou dnů se staly tři, a v programu máme více než třicet účinkujících napříč uměleckými žánry. Rozhodli jsme se, že jej uspořádáme na červencové státní svátky, protože si myslíme, že návštěvníci mohou účast na festivalu propojit s dalšími výlety ve Zlínském kraji,“ zve na festival jeho ředitel Václav Zimmermann. Ten společně s pětičlenným užším týmem a dalšími dobrovolníky tvoří festival bez nároku na odměnu. „Celý program, technické zajištění a další produkční úkoly řešíme ve vlastním volném čase. Největší odměnou jsou nám spokojení návštěvníci i účinkující, a především pak atmosféra na louce, která během festivalu rozkvétá všemi kulturními žánry,“ doplňuje.

Letošní ročník nabízí třeba punkové trio Usurper Slug z Budapeště, novozélandského písničkáře Met.blues, HihiHahaHolky z pražské DAMU, jadrný folklor v podání uskupení Muzička z Bratislavy, nebo spojení rapu a cimbálu kapely Bartleby. Mimo hudební program se návštěvníci mohou zúčastnit několika workshopů se zaměřením na divadelní improvizaci nebo tanec a zkrátka nepřijdou ani děti, pro které jsou připraveny celodenní výtvarné dílny a představení divadelního spolku Ústav úžasu. Denní program je zveřejněn na webových stránkách, návštěvníci mohou informace čerpat také z facebookové události.

Po minulém ročníku, který tým uspořádal díky finančnímu zajištění z fundraisingové kampaně, se tentokrát rozhodl pro systém doporučeného vstupného. To je pro třídenní program stanoveno na 290 korun, produkci ale mohou návštěvníci podpořit jakoukoliv částkou. Kromě předprodeje na platformě GoOut je vstupenku možné zakoupit i na místě. „Další novinkou pro letošní ročník je zavedení bezkontaktních plateb. Návštěvníci mohou pohodlně zaplatit kartou v baru i na infostánku, a to jak za případné vstupenky, tak za merch. Tradičně jsme připravili trička a plátěnky, díky tomu můžete na festival vzpomínat i dlouho po jeho ukončení,“ uvádí Zimmermann.

Festival oslavuje svůj dvanáctý ročník také novým vizuálním stylem, který vznikl ve spolupráci se Základní uměleckou školou ve Slavičíně. Díky mentoringu vyučující Petry Ponczové a grafičky Gabriely Polomíkové vytvořili studenti několik návrhů nejen loga, ale i vizuálního stylu. „Máme za to, že nové festivalové logo blíže vyjadřuje hravost i odvahu, se kterou festival už několik let tvoříme,“ komentuje nelehkou volbu ze studentských návrhů Zimmermann. „Vizuální styl letošního ročníku staví na výrazné růžové barvě a na neurčitých tvarech, které mohou připomínat mžitky před očima. A ty, alespoň podle nás, k létu patří,“ dodává.

Horem

http://www.horem-dolem.cz/program/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Projekt Sandrina

Projekt Sandrin200Když jsem poprvé držela v ruce tuhle knihu menšího formátu s fotkou zpěvačky na pevných deskách, hořela jsem nedočkavostí, až se začtu. Čekala jsem příběh plný úspěchu, cesty vzhůru začínající hvězdičky na hudební scénu a odpočinkov...

Divadlo

Kdo natropí nejvíce hloupostí?

Eva perexDivadlo Na Fidlovačce frčí letošní sezonu na „prvorepublikové“ vlně, a tak není divu, že přidalo na svůj repertoár vedle britské konverzačky z 20. let i oblíbenou českou retro komedii Fan Vavřincové Eva tropí hlouposti

Film

Cesty pánů Hanzelky a Zikmunda po světě

hanzelkazikmund perexV dobách, kdy československé televizní vysílání bylo teprve v plenkách a kdy informace o dění ve světě dostával divák především prostřednictvím filmu (a to jak díky cestopisným dokumentům, tak týdeníkům, uváděným před celovečer...