Podívejte se, co vychází za knihy

Podívejte se, co vychází za knihy

Tisk

kk nami to zacina200Přinášíme další tipy na čtení z nakladatelství Euromedia Group.




Každý konec má svůj ZAČÁTEK...

Lily se po rozvodu snaží vycházet s bývalým manželem Rylem co nejlíp, aby se oba mohli podílet na výchově téměř roční dcerky Emerson.

Poté, co se na ulici náhodou setká s Atlasem a nechá se od něj pozvat na rande, se věci začínají komplikovat. Atlas Corrigan je jediný muž, kterého Ryle v blízkosti své bývalé ženy a dcery bude vždycky nesnášet. A Lily si až moc dobře uvědomuje, že ačkoli už nejsou manželé, bude Ryle součástí jejich životů už napořád.

Tam, kde skončil epilog bestsellerového fenoménu Námi to končí, pokračuje kniha Námi to začíná...
Lily dostala od života druhou šanci na pravou lásku, ale její žárlivý exmanžel jí to příliš neusnadňuje. Dokáže tomu všemu Lily čelit a se svou nově nabytou možností správně naložit?

Colleen Hooverová (*1979) je autorkou několika bestsellerů ze seznamu žebříčku New York Times, včetně románu pro ženy Námi to končí a psychologického thrilleru Pravda, nebo lež. Tři roky po sobě vyhrála také cenu Goodreads Choice Award za nejlepší romanci – za knihy Confess, Námi to končí a Na obtíž. Román Confess se stal předlohou stejnojmenného sedmidílného seriálu. V roce 2015 spolu s rodinou založila knihkupectví Bookworm Box a v rámci měsíčního předplatného nabízí podepsané výtisky darované autory. Veškerý zisk je každý měsíc věnován různým charitativním organizacím na pomoc potřebným. Colleen žije v Texasu s manželem a třemi syny. Můžete ji sledovat na Twitter@colleenhoover a na jejím webu www.colleenhoover.com

Colleen Hoover: Námi to začíná, přeložila Jana Jašová, vydává nakladatelství Ikar, 304 stran

 kk nami to zacina

Šest soutěžících. Jedna cena. Recept na vraždu...

Pro šest amatérských pekařů a pekařek je účast v soutěži Týden pečení splněným snem a jsou připraveni udělat naprosto vše pro to, aby vyhráli.

Pro slavnou moderátorku Betsy Martinovou však znamená toto klání ještě mnohem víc. Panství Grafton, kde se koná, je totiž domovem a dědictvím její rodiny – a Týden pečení je jejím životním dílem. Obojí proto musí být i nadále úspěšné.

Ovšem jakmile soutěž odstartuje, začnou se dít podezřelé věci. Nejprve jde o drobné sabotáže. Kdosi vymění cukr za sůl. Je příliš horká plotýnka... A když je jednoho dne objeveno mrtvé tělo, je jasné, že pro někoho zde je Zlatá vařečka cenou, pro kterou stojí za to i zabíjet...!

Jessa Maxwell žije v Jamestownu ve státě Rhode Island se svým manželem, dvěma kočkami a třínohým psem. Zlatá vařečka je její první kniha.

Jessa Maxwell: Zlatá vařečka, přeložila Drahomíra Michnová, vydává Kalibr, 336 stran

kk zlata varecka

Literární debut nadějného autora

Romantická novela o vztahu mezi melancholickým ajťákem Leonardem a herečkou Nelou má netradičního vypravěče: je jím byt, do něhož se mladý pár společně nastěhuje. Vypravěč má velkou terasu, zakládá si na svém atypickém půdorysu a s lidskými osudy zatím nemá mnoho zkušeností. Je však bystrým pozorovatelem a neunikne mu nic z toho, co jeho první majitelé prožívají. A když se občas vytočí, dokáže vypustit vodu z trubek nebo vyhodit pojistky.

Nela sní o velké roli, Leonard právě opustil dobře placenou práci v herním studiu a touží prorazit s vlastní hrou. Když se kvůli napjatému rozpočtu rozhodnou vzít do podnájmu kamaráda Lukáše, začne se jejich život ubírat úplně novým směrem…

David Budai (*1988) se narodil v Ostravě a vystudoval žurnalistiku. Prošel několika mediálními domy, získal krátkou zkušenost jako úředník v Evropském parlamentu a naposledy působil jako redaktor domácího zpravodajství. Poté odešel na volnou nohu, aby se mohl více věnovat vlastnímu psaní. Novela Věci mezi lidmi a byty je jeho literární prvotinou..

David Budai: Věci mezi lidmi a byty, vydává nakladatelství Ikar, 216 stran

kk veci mezi lidmi a byty

PO STOPÁCH ZLOČINŮ

Kam až mohou zajít sousedské či rodinné rozepře? Čeho je člověk schopen kvůli nešťastné nebo zhrzené lásce? Proč může být osudné synchronizovat si mobil s počítačem? Jakou sílu má nevšední portrét? Vypátrá policie pokaždé pravého pachatele? A pokud ano, pošle ho vždy před soud? Stojí litera zákona nad morálkou...?

Na všechny tyto otázky vám odpoví sborník dvanácti detektivních povídek z pera hvězd současné české literární scény.

Obsah:

  • Alena Mornštajnová: Vražda milé paní
  • Jakuba Katalpa: Řeznice
  • David Urban: Zrádný počítač
  • Bianca Bellová: Nevšední portrét indiánského mladíka
  • Marek Epstein: Krev
  • Martin Goffa: Dženáro
  • Ondřej Neff: Satanův dech
  • Kristýna Trpková: Ester
  • Markéta Hejkalová: Nabroušené nože
  • Kateřina Surmanová: Ctitel
  • Stanislav Beran: Straky
  • Petr Bým: Taková normální vražda

Alena Mornštajnová, Petr Bým, Bianca Bellová, Ondřej Neff, David Urban, Markéta Hejkalová, Jakuba Katalpa, Kateřina Surmanová, Kristýna Trpková, Marek Epstein, Martin Goffa, Stanislav Beran: Po stopách zločinů, vydává nakladatelství Kalibr, 232 stran

kk po stopach zlocinu

Thriller pro fanoušky knih Arthura Haileyho

Vítejte na palubě letu 385 společnosti Pacific Air, který míří ze Seattlu do Honolulu!
Cora se bojí znovu létat poté, co její manžel nedávno zahynul při havárii vrtulníku, přesto se letecky vydá uctít jeho památku. V polovině cesty přes Pacifik se však letadla zmocní únosci, kteří zabijí šest lidí – včetně pilotů.

Cora je sice mladá vdova, matka a zdravotní sestra... ale je také dcerou pilota. Neví, komu věřit, a tak jí nezbývá než začít spolupracovat s mužem, který sedí na sedadle vedle ní - s detektivem z oddělení vražd Kylem Adamsem. A doufat, že zachrání nejen sebe, ale i zbývajících sto čtyřicet dva lidí na palubě...

Audrey J. Cole je americká autorka thrillerů. Žije na severozápadě Pacifiku se svými dvěma dětmi. Než se stala spisovatelkou, pracovala jedenáct let jako novorozenecká sestra na oddělení intenzivní péče. Stejně jako protagonistka této knihy i ona je dcerou pilota. Více se autorce můžete dozvědět na https://www.audreyjcole.com/

Audrey J. Cole: Pilotova dcera, přeložila Pavlína Cilenti, vydává Kalibr, 232 stran

kk pilotova dcera

Vychází očekávaná novinka autorky Hodinářovy dcery

Je Štědrý večer roku 1959. Na pozemku velkolepého sídla v městečku Tambilla je objeveno několik bezvládných těl. Když je přivolána policie, poklidné místo se rázem stává dějištěm vyšetřování nejzáhadnější vraždy v dějinách Jižní Austrálie.

O mnoho let později v Londýně pátrá novinářka Jess po příběhu, který by vydal na reportáž. Potřebuje ho jako sůl – je nezaměstnaná a sotva vychází s penězi. Když ale dostane zprávu, že její milovaná babička Nora leží zraněná v nemocnici, odsune práci stranou a vrací se do Sydney.

V Nořině domě objeví Jess knihu, jež popisuje dávno odložený případ: tragédii rodiny Turnerů z roku 1959. A jakmile se začte, zjistí, že mezi nechvalně proslulou

Kate Mortonová vystudovala anglickou literaturu a divadelní vědu na univerzitě v Queenslandu, v doktorském studiu se zabývala tragédií ve viktoriánské literatuře. Knihy této australské autorky jsou vydávány ve 38 zemích po celém světě. Už prvotina Dům u jezera (2007, č. 2009) se stala literární senzací, když se v Británii vyšplhala až na 1. místo prestižního žebříčku bestsellerů Sunday Times, pohybovala se na čelních místech New York Times Bestseller Listu, byla nominovaná na nejoblíbenější knihu British Book Awards za rok 2008 a zvítězila v Australian Book Industry Awards 2007 v hlavní kategorii General Fiction Book of the Year. S obdobným úspěchem se vedlo i dalším knihám, přičemž především Zapomenutá zahrada z roku 2008 (č. 2011) sbírala vedle nadšených čtenářských ohlasů a pochvalných recenzí i různá ocenění a jen potvrdila, že Kate Mortonová je jednou z nejzářivějších a nejúspěšnějších spisovatelek současnosti.
Více se autorce můžete dozvědět na https://www.katemorton.com/

Kate Mortonová: Návrat domů, přeložila Jaroslava Novotná, vydává Kalibr, 512 stran

kk navrat domu

Jaroslav V. Mareš: NEJVĚTŠÍ ZÁHADY ZLOČINU

Tucet neobjasněných případů naší kriminalistiky a nové informace vedoucí k vyřešení.

Badatel a reportér Jaroslav V. Mareš se pustil do troufalého počinu a pokusil se rozkrýt proslulé případy, které v minulosti otřásly naší společností.

Kniha tematicky volně navazuje na autorův bestseller Největší záhady kriminalistiky a přináší dosud neznámé podrobnosti, odhalující mezery ve vyšetřování a směr k nedopadenému pachateli.

Jaroslav V. Mareš: Absolvent oboru Žurnalistika a mediální studia na FSV UK a oboru Informační studia a knihovnictví na Filosofické fakultě UK. Od roku 2000 činný v médiích, především na televizních stanicích. Od roku 2014 členem reportérského týmu pořadu Očima Josefa Klímy na Prima TV a TV Seznam, v současné době pořadu Případy Josefa Klímy na Prima TV. Autor badatelských pořadů TaJeMno a TaJeMné podzemí. Provozuje webové stránky badatele.net a stejnojmenný kanál na serveru YouTube.com. První kniha Jaroslava V. Mareše Největší záhady kriminalistiky (2018) se zařadila mezi bestsellery a na její úspěch navázaly tituly Přísně tajné skandály (2019), Největší záhady české historie (2019), Štěchovický poklad – konec legend (2020), Nacistické poklady a StB (2021) a Atomový protektorát (2022).

Jaroslav V. Mareš: Největší záhady zločinu, vydává nakladatelství Universum, 352 stran

kk nejvetsi zahady zlocinu

Více informací: www.euromedia.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Kuba Tuba Tatubahn aneb „Všechno je trochu divný a ničemu to nevadí”

Kuba Tuba Tatubahn200Četli jste knihy jako malé děti? Nebo vám je někdo předčítal, popřípadě popustil uzdu fantazie a vymýšlel vlastní příběhy? Nakladatelství Běžíliška má ve svém portfoliu knihu, kterou vás bude bavit číst, prohlížet si do detailu ...

Divadlo

Herci MdB opanují muzikálovou kategorii Cen Thálie 2023

thalie3 200Po předchozích úspěšných letech také letos pro Městské divadlo Brno pokračují divadelní „žně“ v rámci počtu nominací našich umělců na významnou výroční divadelní Cenu Thálie. Tentokrát naši herci co do počtu nominací naprosto ovládli kategorii „Muzik...

Film

Ace Ventura: chlap s gumovým ksichtem

altAce Ventura (1994) je detektiv, který chrání a vyšetřuje zločiny na zvířatech. Jde o dost odlehčené téma, a tak hlavní roli ztvárňuje Jim Carrey, který se v každé scéně ksichtí snad nejlépe ze všech jeho fil...