DŮM: knížka ze světa populární řady Jaro, Léto, Podzim, Zima a Noc

DŮM: knížka ze světa populární řady Jaro, Léto, Podzim, Zima a Noc

Tisk

Dum Bernerova200Staří známí z městečka, které si oblíbili nejmenší čtenáři celé Evropy, se vracejí. Tentokrát v knize, která vám ukáže, jak bydlí a co dělají, když se zrovna netoulají. Knížka ze světa populární řady Jaro, Léto, Podzim, Zima a Noc od Rotraut Susanne Bernerové je zárukou kvality, zábavy, a navíc hravé výchovy.


„Dům navazuje na velmi úspěšnou řadu Jaro, Léto, Podzim, Zima, Noc, která u nás začala vycházet před více než dvanácti lety. Uběhlo tak dost času na to, aby se přímo v praxi mohlo potvrdit, že knihy Rotraut Susanne Bernerové aktivně podporují myšlení, rozvíjejí slovní zásobu a podněcují fantazii. Knížky jako by s dětmi rostly: ti nejmenší hledají a pojmenovávají detaily, větší už dokážou vymýšlet i malé příběhy. V nové knížce Bernerové opět najdeme vtipné, veselé a srozumitelné obrázky. Tentokrát se s oblíbenými charakteristickými postavičkami nepotkáváme venku v ulicích městečka, ale vevnitř v jejich bytě, domě, na zahradě,“ říká redaktorka knihy Magdalena Hennerová.

V tomhle domě se pořád něco děje! Úplně nahoře na půdě spí přes den netopýři a mývalové. Celou noc jsou někde venku a ve dne se potřebují pořádně prospat. Dostat Elišku z postele není jen tak, i když Jirka a Niko dělají, co můžou. Děda Vašek a teta Květa bydlí v prvním patře. Pracovali od rána na zahradě a teď chtějí ještě zavařovat marmeládu. V bytě v přízemí se maluje, děti a kočky si hrajou na zahradě, a když se setmí, tak si tu mýval, ježek a liška dávají dobrou noc.

Obrázky ožívají v příbězích všedního dne. Poutají a bystří pozornost, podněcují fantazii a řečové schopnosti, ale hlavně baví malé i větší, ba i největší. Tentokrát knihu navíc doprovází veselé verše.

„Obrázkové knížky Rotraut Susanne Bernerové jsem jako čerstvý tatínek objevil před mnoha lety v Berlíně. Naše děti na nich vyrostly. Jako velký bonus vnímám to, že se u nich nenudí ani rodiče. I proto pro mě bylo ctí ‚počeštit‘ aktuální knížku této autorky – a to dokonce v rýmech,“ říká překladatel knihy Radek Malý.

Rotraut Susanne Bernerová (1948) vystudovala v Mnichově grafiku a design. Třikrát získala Německou cenu za literaturu pro mládež a obdržela prestižní Cenu Hanse Christiana Andersena, nejvyšší ocenění pro tvůrce dětských knih za celoživotní dílo. Patří mezi nejznámější a nejúspěšnější současné ilustrátory a autory knih pro děti v Evropě i v zámoří.

Dum Bernerova

Dům
Rotraut Susanne Bernerová
pro děti od 3 let
Paseka 2024, 14 stran, pevná vazba

Více informací: www.paseka.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Společenstvo klíčníků ví, jak zahnat nudu o prázdninách

altDanielu Krolupperovou jsem měla zaškatulkovanou jako autorku knížek pro nejmenší čtenáře. A vida! Najednou jsem držela v ruce její novinku Společenstvo klíčníků, která je rozhodně pro starší! Napínavé ...

Divadlo

Herec Lukáš Janota slaví významné životní jubileum

Lukas Janota200Ve středu 4. října 2023 oslavil své 40. narozeniny dlouholetá herecká opora muzikálového souboru Městského divadla Brno Lukáš Janota.

...

Film

Karlovarský filmový festival již po jedenapadesáté

karlove vary 200Na začátku července (přesně mezi 1. až 9. červencem 2016) se uskuteční v pořadí již jedenapadesátý Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary. Bohatý program, z něhož si každý zájemce dosyta vybere, co mu zachutná, je poskládán do řady s...