Pilsen Busking Fest 2022 oznamuje hlavní hvězdy svého programu

Pilsen Busking Fest 2022 oznamuje hlavní hvězdy svého programu

Tisk

busking fest200Mezinárodní festival Pilsen Busking Fest, který už devátým rokem láká na vyvážený a velice pestrý program se po roce znovu hlásí o slovo. Tato přehlídka plná muzikantů, cirkusáků, akrobatů a dalších uměleckých profesí se uskuteční na konci léta od 1. do 4. září. Návštěvníkům nabídne kromě nových tváří i prověřené a oblíbené umělce z minulých let. Hlavní ohnisko celého festivalu bude po loňském úspěšném testu opět na Náměstí Republiky. Celkem zde vyrostou 4 zóny s živým programem, které doplní zóny kreativní a stánky s pestrou nabídkou různých produktů.

Pilsen Busking Fest po úspěšném loňském návratu opět obsadí celé Náměstí Republiky, kde vyrostou hned 4 zóny s živým programem. Prostor náměstí zaplní zejména dvě pódia, různé prodejní či informační stánky a samozřejmě umělecké zóny určené pro přímé zapojení návštěvníků nebo tvorbu vybraných umělců. Hlavní a časovým harmonogramem řízený program festivalu se odehraje zároveň v sadovém okruhu a přilehlých ulicích na již prověřených místech. Těmi budou opět prostory před restauracemi Lokál a Družba, které doplní pro městské akce tradiční prostor ve Smetanových sadech nazývající se „U Branky“. Na všemožné umělce mohou návštěvníci narazit ale i na dalších místech, které organizátoři pojmenovali jako „volné zóny“. Zde dostane prostor prakticky kdokoliv pokud splní základní podmínky dané buskerským kodexem. Ten lze najít zde a festival tím dostává až tajuplný nádech, kdy nikdo dopředu neví, koho na těchto místech může potkat.

„Z našeho festivalu se po letech konání stala již tradiční akce města Plzně a jsme moc rádi, že i samotný magistrát jej doporučuje návštěvníkům této západočeské metropole. Kolem festivalu tak vyrostla celkem početná komunita fanoušků, podporovatelů a zejména umělců z celého světa, kteří návštěvu PBF doporučují svým kolegům a přátelům. Proto jsme se rozhodli pozvat na tento ročník některé vybrané umělce z let minulých a tak trochu je dát našim návštěvníkům za odměnu a věrnost,“ poodkrývá část strategie při tvorbě dramaturgie Jan Šinko, předseda pořádajícího spolku CONEXIS z.s.

busking fest1

V pátek se tak návštěvníci mohou těšit na 15členný dechový orchestr z Itálie Funkasin Street Band, který domluvili pořadatelé přímo na přání několika fanoušků. Sobotní večer pak bude patřit pouze jednomu jedinému umělci z Izraele, který si říká Shtuby. Ten se ve svém signifikantním rudém spandexovém obleku prohánel Plzní už vícekrát a nikdo tak nemůže pochybovat, že svým mixem world music a taneční elektroniky pořádně zatopí pod kotlem. Závěrečné vystoupení celého festivalu pak bude patřit jednomu z nejoblíbenějších muzikantů, který kdy Pilsen Busking Fest navštívili. Tím není nikdo jiný než legendární hráč na didgeridoo Renato Oliviera, jenž přijede s bubeníkem Pedrem jako kapela Olive Tree Dance!

busking fest funkasion

Na celý festival je vstup zdarma, ale pořadatelé důrazně doporučují a žádají každého, kdo shlédne koncert či jakékoliv jiné vystoupení, přispět do klobouku či jakékoliv nádoby dobrovolně. Umělcům jsou ze strany pořadatelů hrazeny jen základní náklady a honorář už si tak musí vydělat sami z příspěvků od návštěvníků.

busking fest

Více informací:

https://buskingfest.cz/
https://www.facebook.com/events/414695216740303


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Lubomír Větříšek: „Spousta kluků měla tu vojnu ještě horší než já nebo se odtamtud nevrátila"

Autor 100Dva roky v hajzlu je poměrně ostrý název knihy, která se věnuje neméně drsnému tématu. Lubomír Větříšek v ní na základě svých vzpomínek vypráví pravdivý příběh o dvouleté vojenské službě v letech 1983 až 1985. Setkal se na ní s šik...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Nora, osekaná, Helmerová

nora uvodkaHenrik Ibsen a jeho Nora (původně Domeček pro panenky) patří k divadelní klasice. Hra byla napsaná před více než sto lety, ale její téma – postavení žen ve společnosti - je živé dodnes. Inscenace brněnské Reduty (Národní divadlo Brno) přijela v p...


Literatura

Motelové kroniky. A kolem vás se začne vlnit cesta.
ImageMotely, ty by toho mohly navyprávět, možná vám teď blesklo hlavou. Nedejte se však zmást. Motelové kroniky amerického dramatika, spisovatele, hudebníka, scenáristy, herce a režiséra Sama...

Divadlo

Dramatizace románu o ženách, víře a zlu

Bila Voda200Brněnská rodačka Kateřina Tučková, autorka románů Vyhnání Gerty Schnirch, Žítkovské bohyně a dalších, je v současné době jednou z nejlepších a nejprodávanějších českých spisovatelek. Na její poslední román s názvem Bílá Voda čekali čtenáři celýc...

Film

Nakladatelství Argo se představuje

argo-logoNakladatelství Argo nabízí knihy velice různorodé, vedle divácky atraktivního čtiva (kde nechybí ani comics) vydává i výsostně odborné publikace, které se týkají dějin – ať již zkoumají takříkajíc jejich každodennost, skryté tend...