Divadlo PROJEKT 2 jde vlastní cestou a nachystalo hned dvě premiéry

Divadlo PROJEKT 2 jde vlastní cestou a nachystalo hned dvě premiéry

Tisk

divadloProjekt2 1Divadlo Projekt 2 začalo psát svou historii na začátku roku 2018. Jeho zakladateli jsou David Piskor a Eva Polívková, absolventi hereckých kurzů Divadelní a filmové společnosti Zity Kabátové a následně Starbag Ateliéru, kde pod vedením herečky a režisérky Radka Stupkové získali první hereckou průpravu zaměřenou na profesionální úroveň, díky které v následných semestrech dále rozvíjeli svůj potenciál. Studium herectví úspěšně zakončili absolventským představením „NEŽÁRLI!", ve kterém hráli oba hlavní role. 

Představení se několikrát reprízovalo a zájem diváků tak v roce 2014 inspiroval protagonisty k založení divadelního spolku „ NO A CO ?!", který nadále s úspěchem uváděl komedii „NEŽÁRLI!" a nastudoval i nový projekt, hudební inscenaci s názvem „BOŽÍ KOMEDIE".

Prosazování jistých uměleckých záměrů, které se neslučovaly s původními představami o repertoáru souboru nakonec vedla Davida a Evu k tomu, že spolek „NO A CO ?!" opustili a vydali se tzv. svou cestou. 

PROJEKT 2 2

Dovolená po česku - Šárka Vaňková a David Piskor

V roce 2018 zakládají Divadlo PROJEKT 2 a začínají pracovat na novém představení. Ve spolupráci s herečkou a zpěvačkou Terezou Vacíkovou se nejprve vydali cestou improvizace, ze které následně vznikaly náměty na autorský text hudebně taneční komedie.

V roce 2019 však zasáhl do dobře se rozvíjejících projektů Covid-19 a přerušil tak u některých možnost dokončení, ale především kontakt s diváky. I když toto období zapříčinilo, že se z různých důvodů museli s některými záměry rozloučit, přineslo to i mnoho pozitiv. Vznikl dostatek času na výběr nových komedií a došlo také k rozšíření souboru o další kolegy. V současné době má divadlo ve svém souboru 10 herců. Jsou to Klára Jandová, Tomáš Krejčír, Radka Stupková, Ladislav Ondřej, Šárka Vaňková, Martin Kavan, David Piskor, Michaela Mádlová, František Zahrádka a Barbora Marysková.

Prvním představením po covidové pauze byla komedie Romana Vencla s názvem „DOVOLENÁ PO ČESKU", která měla premiéru 7.4.2022 V DIVADLE BEZ HRANIC. Obnovená premiéra DOVOLENÉ PO ČESKU proběhla 1.12.2023 v Divadle Semafor. Představení bylo přeobsazeno herci Martinem Kavanem, Šárkou Vaňkovou, Davidem Piskorem a Barborou Maryskovou.

divadloProjekt2 2

Dovolená po česku - Šárka Vaňková a Martin Kavan 

Režie se ujala tentokrát herečka, režisérka a dabérka Radka Stupková. Tím jsme také opět navázali spolupráci se Starbag Ateliérem, kde jsme našli i zázemí pro nastudování našich dalších plánovaných představení.

Jedním z nich je komedie Marca Camolettiho „ NA SPRÁVNÉ ADRESE" , která měla premiéru 23.1.2023 ve VRŠOVICKÉM DIVADLE MANA.

PROJEKT 2 3

Součástí divadla je Ateliér Starbag, který slouží jako zkušebna. Obě březnová představení se uskuteční v Divadle Na Prádle, kde soubor divadla PROJEKT 2 hostuje.

PROJEKT 2 LETAK1

5.3.2024
19:30
Divadlo Na Prádle

PROJEKT 2 letak2

8.3.2024
19:30
Divadlo Na Prádle

Divadlo chystá v květnu tohoto roku premiéru nové komedie LIDOJEDI. Na představení se hudebně podílí známý český zpěvák Xindl X.

Více informací se dozvíte již brzy na www.divadloprojekt2.cz 

Zdroj foto: https://divadloprojekt2.cz/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jenny Jeshko: „V mých modelech se mísí jak barokní zdobnost a luxus, tak i punkový, temnější a rockovější podtón“

jenny jeshko 200U příležitosti akce Sušice Móda a Řemeslo, kde se bude konat módní přehlídka udržitelné módy a také celodenní market plný českého designu a charitativní bazar, vám přinášíme rozhovor s návrhářkami, které se zde představí. Další z nich je Je...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Santiniho jazyk, hlubší smysl k hledání a nalezení textového univerza?

santiniMěstské divadlo v Brně uvedlo jako svou třetí inscenaci sezóny a padesátousedmou inscenaci vůbec zajímavou a ojedinělou hru, která je inspirovaná literární předlohou Miloše Urbana, Santiniho jazyk. Autory jevištního převyprávění jsou režisér a herec, Stanisl...


Literatura

Monika Petrlová: Nelidské zdroje

n s uvodniKam ta holka na to chodí? To si říkám pokaždé, když dočtu něco od mladé nadějné autorky Moniky Petrlové. Tentokrát to byla útlá povídková knížka Nelidské zdroje, u které jsem se nejednou zamyslela. Deset povídek na téma lidských vzt...

Divadlo

Zamilovaný Shakespeare je působivý a plný nápadů

zamilovany shakespeare 200Už v minulé sezóně se zlínské divadlo pustilo do jevištní adaptace známého a oceňovaného filmu Zamilovaný Shakespeare. Jedná se o romanci, kde září Joseph Fiennes a Gwyneth Paltrow, kterou mají na starosti scenáristé...

Film

Opět se koná přehlídka francouzského filmu

fff perexUž po dvacáté  - v Praze ve dnech 22.-29.11.2017 a poté v dalších městech České republiky (Brno, České Budějovice, Hradec Králové, Ostrava) - se k publiku obrací přehlídka trochu domýšlivě nazvaná Festival francouzského filmu.